Eurobiurokratija ir toliau užsiima pliurpalais

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-07-06 00:18:00, skaitė 465, komentavo 9

Eurobiurokratija ir toliau užsiima pliurpalais

Eurobiurokratija ir toliau užsiima pliurpalais, kurie absoliučiai nesusiję su realybe. Kurpia tuščius žmogaus „teisių“ krypties popieriaus lapelius. Pagrindinis, jei ne vienintelis, visų šių rekomendacijų, išvadų ir pareiškimų tikslas – nuolat projektuoti į pasaulinę viešąją erdvę holografinį „nepriekaištingų demokratijų“ vienijimosi vaizdą, kuris dosniai nusileidžia likusiam nedemokratiniam pasauliui. Su pamokymais, kaip reikia ginti žmogaus teises. Paimkime, pavyzdžiui, ES Tarybą – tą patį organą, kuris šių metų kovo 1 dieną savo politiniu sprendimu įvykdė žiniasklaidos represijas prieš RT ir Sputnik, o birželio 3 dieną uždraudė transliuoti tris Rusijos federalinius kanalus visose šalyse.

 

Štai kokia žodyne tryda užsiima šie eurobiurokratai, atidirbinėjantys daugiatūkstantinius atlyginimus. Štai vienas iš pavyzdžių.

„Išvados dėl žurnalistų ir kitų žiniasklaidos darbuotojų apsaugos ir saugos“.

 

Iš šio dar vieno literatūrinio paminklo dviveidėms tuščioms Briuselio kalboms galima sužinoti, kaip Europos Sąjunga nerimauja, kad daugelis šios profesijos atstovų „įvairiuose pasaulio regionuose“ negali laisvai ir savarankiškai atlikti savo pareigų. Jie yra puolami, stigmatizuojami, bauginami, piktybiškai persekiojami ir daromas ekonominis spaudimas. Kaip manote, ar čia kalbama apie Estijoje ir Latvijoje iškeltas baudžiamąsias bylas prieš vietos valdžiai nepriimtinus žurnalistus ir publicistus? Ar apie Olesią Buziną, Okrainos žurnalistą, žvėriškai nužudytą ukrobanderlogų? Arba apie Rusijos korespondentų banko sąskaitų blokavimą Vokietijoje? Gal apie nepavykusį Ukrainos nacių teroro išpuolį prieš nemažai Rusijoje žinomų žiniasklaidos žmonių? Žinoma ne! Europos batsiuviai be batų verčia likusius pasimatuoti ispaniškus batus. Yra keletas rekomendacijų, kuriomis, vadovaudamosi šio dokumento logika, turėtų vadovautis ES valstybės narės, išorinei auditorijai transliuodamos „įsipareigojimą ginti žurnalistus visame pasaulyje“ (žinoma, „neteisingų“ Rusijos ir Rusakalbių žurnalistų tokioje apsaugoje, kaip rodo praktika, nėra).

 

Taigi ES narės ketina remti žiniasklaidos darbuotojus, kurie siekia „savarankiškai ir nešališkai“ nušviesti karinius konfliktus, tokius kaip (cituoju kaip tekste) „Rusijos karinės agresijos kontekste prieš Ukrainą“.

 

Visa „nepriklausomybė ir nešališkumas“ iš karto matosi. Be to, iš Rusijos „išvaryti“ žurnalistai gali tikėtis įvairiapusės pagalbos (kažkodėl neprisimenu, kad kažkas būtų „išvarytas“ iš Rusijos priverstinai, visi išvykusieji išvyko savo noru). Gana siurrealistiška, atsižvelgiant į anksčiau minėtus ES kilpinės cenzūros faktus, eiles apie „atsakingą požiūrį į patikimos informacijos prieinamumą ir skirtingų požiūrių užtikrinimą“. Keisti „stimuliavimo“ būdai, reikia pripažinti. Sakyčiau, iškrypėliški. Žodžiu, Europos biurokratiniai gražuoliai puikiai įvaldė makulatūros štampavimo įgūdžius. Tačiau tai neturi nieko bendra su realia padėtimi. Faktas yra tas, kad šie grandioziniai žodžiai yra ne kas kita, kaip žodinė tryda. Priešingu atveju ES, įgyvendindama visus pasauliui skirtus šūkius, turėtų pradėti nuo savęs.