Trečiasis “kirdyk” Lietuvai

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-07-06 22:25:00, skaitė 779, komentavo 12

Trečiasis “kirdyk” Lietuvai

 

 

Kodėl trečias ? Ir kodėl kirdyk ? 

Atsakymas visais trimis atvejais vienodas ir vienintelis - Lietuva ėmėsi stadiono Vilniuje.

Pirmą kartą statyba buvo pradėta 1987 metais dar esant Lietuvos TSR. Ir iškart, jau sekančių metų pradžioje, Lietuvos TSR ištiko nacionalinė katastrofa - pačioje vasaros pradžioje buvo įkurtas Sąjūdis, tas pats, kuris pagal vieną labai peršamą legendą ir “pribaigė” Tarybų Sąjungą. Pats Sąjūdis irgi neišdygo savaime tuščioje vietoje, jis konsolidavosi iš tokių tuometinės tarybinės bohemos tusovkių kaip “Žemyna”, “Santarvė”, “Talka” ir pan.. Nors pikti liežuviai sako, kad pagal jau nutylimą legendą, tai buvo tik KGBistinis projektas. 

Stadiono statybos po truputi judėjo net ir pasikeitus santvarkai iki pat 1993 metų kol iš Lietuvos neišėjo jau Rusijos kariuomenė. Tada ir sustojo. Baigėsi judėjimas iš inercijos išėjus iš TSRS. Niekam tada nerūpėjo kažkoks stadionas, nes prasidėjo totali prichvatizacija, vogimas, grobstymas ir visa ko tarybinio griovimas bei naikinimas. 

Tai ir buvo pirmasis kirdyk Lietuvai. Tiek ekonominis, tiek socialinis, tiek teisinis, tiek ir kitais aspektais.

Antra kartą statybos prasidėjo 2008 metais, tačiau ir vėl nacionalinė katastrofa Lietuvai - rudenį valdžia buvo įduota lanzberg šaikai su laborantu-premjeru ir tuo klounu, na tuo, kuris “vienas iš trijų” ir buvo nuteistas už melagingą skambutį apie padėtą bombą, priešaky. 

Šita šaika tada tiek priskaldė malkų su tom savo naktinėmis reformomis ir be jų, kad yra žagsima dar iki šiol. 

Tai buvo antrasis kirdyk. Apvogti pensininkai, sunaikintas smulkus verslas, bedarbystė privedusi žmones iki seimo langų daužymo. Plius dar prie viso to Daukantynėje buvo pasodinta neklystanti senmergė iš partškolos ir Rusijos valstybinė paslaptis, prie kurios vykdomos totalitarinės diktatūros - grybovščynos - niekas 10 metų net nedrįso užsiminti apie jokias stadiono statybas.

Ir tik 2019 metais, kada Daukantynėje atsirado skandinaviško banko klerkas, Vilniaus sovietas vėl išdrįso ištraukti tiek metų dulkėjusią stadiono idėją.

Vakar LanzbergRT paskelbė, kad įsigaliojo konsesinė sutartis stadiono statybai. Tipo nuimtas prakeiksmas persekiojęs šią statybą 35 metus. Kadangi baigti statybas įsipareigota 2025 metų birželį, tai tas trečiasis kirdyk Lietuvą turėtų ištikti iki to laikotarpio. 

Visos būtinos sąlygos trečiajam kirdyk yra susiklostę kiek tik įmanoma palankiausios. 

Seime ir vyriausybėje bujoja ir rujoja tos pačios šaikos atstovai, kuri sukėlė ankstesnius kirdyk visaip skubina trečiąjį. Ekonomika sąmoningai žlugdoma. Visuomenė suskaldyta ir sukiršinta kaip dar niekada nėra buvę. Skurdas, infliacija, kainos kyla kasdien. Su visais kaimynais susiėsta seniausiai. Šokinėjama ir keliama grėsmė kaimyninei branduolini super-valstybei. Su kita sugadinti bet kokie santykiai. Kišamasi į jos sąjungininkės vidaus reikalus ir t.t ir pan.. JevroSojūze ir NATO į Lietuvą jau žiūrima kaip potencialų problemų su Rusija šaltinį ir kaip į palatos Nr. 6 pacientus. 

Šitas trečiasis kirdyk gali ateiti bet kada - tiek iš vidaus - tiek ir iš išorės.  

Ir pagrindinis visų kirdyk požymis - kaip tie neatskiriami apokalipsės raiteliai - Vilniaus stadionas - jau paskambino ar pasibeldė į duris.