Janukovyčius paragino Ukrainos piliečius apsispręsti, ar jie nori kovoti iki paskutinio ukrainiečio

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-07-07 01:48:00, skaitė 492, komentavo 6

Janukovyčius paragino Ukrainos piliečius apsispręsti, ar jie nori kovoti iki paskutinio ukrainiečio

Buvęs Ukrainos prezidentas su pareiškimu kreipėsi į savo tautiečius, kuriame Kijevo valdžią pavadino nepatyrusia ir nuotykių trokštančia.

Buvęs Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius paragino tautiečius atsisakyti dabartinės šalies valdžios vykdomos informacinės politikos ir patiems nuspręsti, ar jie nori taikos, ar karo.

"Man atrodo, kad šiandien labiau nei bet kada anksčiau reikalingas adekvatus situacijos įvertinimas ir pagarba pačiai įvairiausiai Ukrainos piliečių nuomonei. Patys piliečiai turi pasirinkti – kovoti "iki paskutinio ukrainiečio" arba bandyti išsaugoti tai, kas liko. Svarbu suteikti taikai šansą. Tai išgelbės ukrainiečių gyvybes ir išsaugos Ukrainos ateitį“, – sakoma jo spaudos sekretoriaus trečiadienį paskelbtame pranešime. Jurijus Kirasiras savo Facebook puslapyje (Facebook uždraustas Rusijoje, kadangi priklauso korporacijai Meta, kuri Rusijos Federacijoje pripažinta ekstremistine). Janukovyčius įsitikinęs, kad dabartinė Ukrainos informacinė politika su savo „pergalingomis ataskaitomis“ yra pavojinga šaliai. Anot jo, norint pasiekti taiką ir atstumti pasaulinio konflikto grėsmę, reikia ją pakeisti ir leisti pasisakyti skirtingų požiūrių žmonėms. "Šiandien norėčiau pasidalinti mintimis apie tai, ką iš tikrųjų patys ukrainiečiai gali padaryti, kad taika būtų arčiau. Jie turi reikalauti tiesos", – sakė eksprezidentas.

„Šiandien Ukrainos vyriausybės vykdoma informacinė politika iš esmės atgyveno ir atnešė didelę žalą mūsų šaliai“, – pabrėžė jis. Valstybinė propaganda, anot jo, „suvalgė" visą anksčiau egzistavusią Ukrainos žiniasklaidą, jų nuomonių pliuralizmą ir demokratiškumą. „Tačiau nuolatinis valdžios melas <...> paaštrina situaciją, sukelia bereikalingas kančias. ir aukų tarp Ukrainos kariškių ir civilių, ir kelia grėsmę Ukrainos ateičiai, tokią, kokią mes ją žinome ir mylime“, – sakė buvęs šalies vadovas.

 

P.S.

Atsirado vienas protingas balsas šioje šalyje...deje, tokių balsų visai nesigirdi išdidžių baltų palikuonių šalyje...