Pasikėsinimas į Sindziu Abe

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-07-08 18:26:00, skaitė 410, komentavo 4

Pasikėsinimas į Sindziu Abe

Pasikėsinimą nužudyti Abe galima vertinti ne tik Japonijos vidaus politikos kontekste. Abe palaikė draugiškus santykius su Vladimiru Putinu.

Buvo pasikėsinta į buvusį Japonijos ministrą pirmininką Shinzo Abe. Užpuolikas Tetsuya Yamagami, anksčiau tarnavęs šalies jūrinėse savisaugos pajėgose, mažiausiai du kartus šovė Abei iš lygiavamzdžio šautuvo į nugarą.

Abe galima vadinti tos Japonijos visuomenės dalies, kuri su Rusija elgiasi konstruktyviai ir pragmatiškai, lyderiu. Būtent su juo buvo siejamos didžiausios viltys dėl pažangos, sprendžiant Kurilų salų klausimą. Shinzo Abe ir Vladimiro Putino santykiai, kaip jau minėjau, buvo draugiški, o tai visada pabrėždavo Japonijos spauda.

Manau, kad pasikėsinimas nužudyti įvyko neatsitiktinai dabar, kai Japonijoje stiprėja rusofobiškos nuotaikos. Politiko pasitraukimas susilpnins „nuosaikiuosius“, sustiprins Japonijos nacionalistų pozicijas.

P.S.

Šioje kruvinoje istorijoje viskas  aišku. Savo purvinas letenas prikišo anglo-saksų spec. tarnybos, pasinaudojusios naudingu idiotu. Taip buvo jau ne vieną kartą. Taip bus ir toliau.