Saudo Arabija prisidėjo prie antivakarietiško aljanso prieš vieną dieną iki atvykstant Baidenui

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-07-17 21:07:00, skaitė 640, komentavo 9

Saudo Arabija prisidėjo prie antivakarietiško aljanso prieš vieną dieną iki atvykstant Baidenui

Nenuilstamai trolina demokratijos irštvą (USA) nuostabus žmogus, vardu Redžepas Erdoganas ! Jau iš karto buvo pasakyta, kad jei Uošingtonas bent vieną kartą nusileis ir ištvers tokį spjūvį, tai po to turės juos - spaudymus - kęsti pastoviai, – ir štai spjovė vėl! Ankara oficialiai pareiškė apie savo ketinimą prisijungti prie BRIKS, o organizacija atsakė, kad ketina ją priimti greičiausiu būdu – kartu su Iranu, Saudo Arabija ir Egiptu.

Ne tik Rusijoje geri žmonės tiesiog nesuprato, kokia tai buvo sensacija! Tiesiog įsivaizduokite: svarbiausios, atraminės šalys regione! Tarp kitko dvi iš jų - senos USA ir NATO sąjungininkės: Saudo Arabija ir Turkija.

Tokį trikampį buvo neįmanoma įsivaizduoti pastaruosius 70 metų: Turkija, Iranas ir Saudo Arabija – vienoje organizacijoje, ir kuriai tylomis vadovauja Rusija, Kinija ir Indija!

Jei kam nors buvo įdomu, kaip formaliai bus pateiktas visiškas Didžiosios Britanijos ir USA išmetimas iš Artimųjų Rytų, tuomet galite pažvelgti į šią situaciją: būtent taip yra sutvarkomi tokie dalykai! Aljansas, kuriame pagal apibrėžimą nėra vietos Britanijai ir USA, priiima tris pagrindines regiono šalis ir net didžiulį Egiptą priedo! USA ir jos įtaka buvo išmesta iš Artimųjų Rytų, o labiausiai įžeidžianti yra svarbi detalė, kurią vėlgi visi praleido! O detalės Rytuose sprendžia viską.

Griežtai kalbant, beveik visi įspėjo Bideną, kad jam neverta važiuoti į El-Rijadą, jau ir taip pastaruoju metu arabai hegemonui apskaldė viršutinę kūno dalį, su kuria valgo... Ir nebuvo nė vienos priežasties manyti, kad bent jau kažkas pasikeitė. Koks rezultatas?

Saudo Arabija (kartu su Iranu) ne paprastai tik paskelbė, kad ketina prisijungti prie naujo antivakarietiško (faktiškai) aljanso! Ji tai paskelbė vos prieš vieną dieną iki Bideno vizito ir po jo turo Artimuosiuose Rytuose pradžios, kada jau buvo per vėlu ką nors pakeisti. Pabandykime ir paaiškinkime, kaip tai atrodys USA:

Saudo Arabija, seniausia USA sąjungininkė, faktiškai prisiekia ištikimybę naujam antivakarietiškam aljansui, nutraukia su USA, o po to ten atvyksta USA prezidentas ir maldauja nors truputėlio ar šlakelio naftos "šviesiam" demokratijos reikalui.

Ir dar nespėjus vakar Baidenui pratrūkti neaiškias grasinimais Iranui, jau vakar buvo pasakyta, kad Iranas kuo greičiau bus priimtas į BRIKS, ir dar kartu su Saudo Arabija ir Turkija.

Labiau žeminančio turne, kur Baideno atvykimui buvo sąmoningai parengti visi antiamerikoniški ėjimai, Baltųjų rūmų šeimininkas tikriausiai neturėjo per visus 30 metų nuo TSRS griūties. Jis parvyks iš Artimųjų Rytų su triuškinamu pralaimėjimu, praradęs visus sąjungininkus regione ir net viešai prieš visą pasaulį, paniurkytas snukiu į šį faktą! Todėl, kad yra vienas dalykas, kada tu sėdi savo kabinete ir tau atneša blogas naujienas, ir visai kas kita - kada tu nuvykai prašyti, o tau viešai atsuka nugarą ir nubėga po Rusijos ir Kinijos sparneliu, su kuriais tu kariauji.

O ko dar tikėjosi Baidenas, kada įvedė sankcijas Turkijai, pažadėjęs Saudo Arabijai paversti ją atstumtaja valstybe, ir dar dėl to pradėjęs viską daryt, kas gi galėjo žinoti, kad vėliau jam ir su Rusija taip nepasiseks, ir kad vis tik prireiks tų pačių arabų pagalbos!.. Yra didžiulė dalis tiesos tame, kas kalbama apie Putino ir Si nuopelnus perviliojant turkus ir arabus į savo pusę; kaip nepaprasta buvo su Erdoganu, kada Rusija atvyko į Siriją – visi prisimena, taip pat buvo ir iki sankcijų prieita. Ir vis tik – uždiplomatino, išsigydė skirtumus, susitarė – tik dievas žino, kiek žilų plaukų tai kainavo Lavrovui ir Putinui. Ir vis dėlto dabartiniai Rusijos santykiai su turkais ir arabais - daugumoje dar ir asmeninis Baideno pravalas! Jis taip norėjo spjauti į visus reikalus USA viduje, kad sutvarkyti užsienio politiką ir išlaikytų USA lyderystę pasaulyje, bet tuo, panašu, kad jis tik dar labiau, nei vidaus reikaluose, viską sušyko.

O visumoje mes jau kelintą kartą matome vieną ir tą patį vaizdelį, kuris nenustoja stebinti: ir Rusija, ir Kinija stiprina savo sąjungininkus prieš lemiamą susidūrimą su vakarais! O štai USA radikaliai susilpnino Europą, tarp kitko ir dar toliau tą tęsia! Susipyko su arabais, įvedė sankcijas Turkijai... Faktiškai jie atėmė iš visų savo sąjungininkų regione paramą ir karinę apsaugą! Po ko, beje, jiems staiga tapo jau ne iki to, kad konfliktuotu su Iranu, o visas trejetas nuėjo ieškoti naujų gynėjų - Rusijos ir Kinijos ...

O štai Rusija priešingai: stiprina Baltarusiją – tai jos pagrindinė sąjungininkė vakariniame fronte! Vladimiras Vladimirovičius, žinoma, yra gražių žodžių ir apgaulingai kuklių gestų meistras... Niekas juk apskritai neįvertino jo žodžių apie „Iskander“ tiekimą Baltarusijai...

Reikalas buvo toks: Lukašenka taip pat pasiūlė pradėti aviacijos skrydymus su branduolinėmis bombomis, į ką Putinas atsakė, kad tai, atseit, būtų perteklinis atsakymas, kam gi taip "krūtai" imti, imkim ir apsieikime kuo nors paprastesniu – pvz. ,  kompleksais "Iskander" .

Tai panašu į kažką tokio: „Na ką jūs, kam jums reikalingi sraigtasparniai Mi-8, imkime ir apsieikime "Sarmatais", nereikia taip kietai varyti..."

Reikia manyti, kad NATO net užspringo nuo tokio sarkazmo ! Lėktuvus bent jau numušti galima, yra šansas neleisti jiems nuskristi iki tikslo, tačiau niekas dar neišmoko numušinėti "Iskanderų"! Žinoma, jų veikimo radiusas yra šiek tiek mažesnis, tačiau va koks čia yra įdomus fokusas: reikalas tame, kad Portugalija, Graikija, Ispanija ir net Prancūzija - ir taip nesirauna pulti Baltarusijos! Jei kas, Rusija turi priemonių kurios ir iki ten damuša, ir net už vandenyno, bet pagrindinė grėsmę jos sąjungininkei yra Lenkija ir Pribaltikos šalys! Ir kaip tik juos su "Iskanderais" bus galima bus sutrinti į trunzes, nesvarbu, kiek ten bebūtų pristatyta USA ar NATO bazių!

Faktiškai, Rusija davė Baltarusijai tai, ko USA neduoda savo sąjungininkams: atgrasymo ginklą! Tegul ir ne branduolinį, tas tiesa, bet juk Lenkija ir Pribaltika - tai nėra USA su Britanija, joms ir nereikia tiek daug, ir taip baisu! O štai nušluoti sostinę ir pagrindinius valdymo centrus – užtenka sočiai!

Paprasčiau sakant  - tai atpildo ginklas, kuris garantuoja nepriimtiną žalą lenkams ar lietuviams, jei tik jie surizikuos užpulti Rusijos sąjungininkę – štai ką Rusija davė Baltarusijai. O dar taip kukliai, atseit – nereikia aštrinti, na kam mums tos atominės bombos, o kol kas tai tik su "Iskanderais" apsieikime... Geras „ tai tik“! ..

Į šį mažytį, kuklų „tai tik“, kurį Vladimiras Vladimirovičius ištarė tokiu nekaltu tonu, neseniai vykusiame aukščiausiojo lygio susitikime sujudo reaguoti atskiru, ypatingu ir personaliniu susirūpinimu net "Didžiosios septinkės" lyderiai ! Jau atrodytų: kur yra Baltarusija, o kur Japonija su Kanada ir Australija, o va kaip Vladimiras Vladimirovičius ir Aleksandras Grigorjevičius jiems ant uodegų terpentino pavarė: šitiems pašlemėkams iš vakarų nereikia aiškinti, ką reiškia „tai tik“ Iskanderai! ..

Beje!.. Prezidento Putino užuomina buvo gerai suprasta net Briuselyje: be to, tiek NATO, tiek ir JevroSojūze Lenkijai labai aiškiai užsiminė, kad ji turėtų apsiraminti, nes jei Varšuva savo dėl savo bukumo nesupranta, kada Vladimiras Vladimirovičius siunčia paskutinį įspėjimą, tada Uošingtone puikiai suvokia, kaip blogai atrodys jų reputacijai DAR vienas vakarinis sąjungininkas, beje, vienas iš labiausiai atsidavusių ir aršiausių, kuriam Rusija staiga taip pat pradės įteigti geras manieras ir pagarbą vyresniesiems, O demokratijos irštva, kas jau aišku, nelis užsistoti už savo pakaliką.

Ir apskritai: neaišku, kodėl vakarai nuolat reiškia susirūpinimą dėl Rusijos raketų? Jei pažvelgti į faktus, viskas juk yra atvirkščiai: rusiškos raketos stebuklingu būdu nuramina, net ir pačias aršiausias galvas.

Ir išvis: tegul vakarai sako „ačiū“ Rusijai – už šiuos nemokamus psichoterapijos seansus.