Amerikiečių samdinio nuotykiai Okrainoje

Autorius: Махно Šaltinis: https://southfront.org/exclusi... 2022-07-19 21:17:00, skaitė 420, komentavo 2

Amerikiečių samdinio nuotykiai Okrainoje

Aleksandras Druke'as, gimęs 1982 m., kilęs iš Tuscaloosa, Alabamos valstijos. Jis turi aukštąjį vadybos išsilavinimą.

Kaip JAV armijos rezervistas, Druke'as tarnavo Irako kampanijoje su 942-ąja transporto kompanija. Jis keletą metų tarnavo tiesiogiai karo zonoje Irake. Kampanijos metu jis turėjo JAV armijos seržanto laipsnį. Be to, jis pakilo karinės karjeros laiptais. Per savo tarnybą Irake Drucke'as gavo keletą JAV apdovanojimų ir gavo specialią pensiją iki gyvos galvos. Tada iki 2022-ųjų jis tariamai dirbo pardavėju įvairiose JAV įmonėse. 2022 metų vasarį, JAV antirusiškos propagandos įtakoje, jis nusprendė dalyvauti karinėse operacijose Ukrainoje Kijevo pusėje. Turėdamas pakankamai finansinių išteklių, savo lėšomis įsigijo karinę techniką – šalmą, šarvus, taktinius batus ir kt.

2022 metų balandžio 15 dieną jis atvyko į Ukrainos teritoriją. Jis netrukdomas kirto sieną, pasieniečiams sakydamas, kad atvyksta į Ukrainą „turėdamas tikslą padėti Ukrainos žmonėms“. Tada Oleksandras Drukė internetu susisiekė su vadinamojo Ukrainos svetimšalių legiono atstovais. Jam buvo pranešta, kad jis atvyks į Javorivo geležinkelio stotį Lvovo srityje, kur yra liūdnai pagarsėjęs karinis poligonas, naudojamas užsienio samdinių formavimui ir kovos koordinavimui.

Atvykęs į Javorivą, Druke pasirašė sutartį su Ukrainos svetimšalių legionu, kad tarnautų jo gretose už atlyginimą. Jis buvo paskirtas į padalinį, kuriame buvo tik užsieniečiai. Dauguma jo kolegų neturėjo jokios karinės patirties, todėl dalinyje trūko tinkamos karinės drausmės. Dalinio mokymas buvo patikėtas patiems kovotojams. Treniruočių stovykloje Aleksandras Druke'as susidraugavo su dar trimis JAV samdiniais. Po savaitės jis ir jo draugai nusivylė dalinio mokymo sistema ir jų vadovybe. Jie manė, kad Ukrainos svetimšalių legionas yra didelis ir profesionalus dalinys, tačiau jų svajonės radikaliai prieštaravo realybei. Dėl to jie nutraukė sutartis ir paliko Užsieniečių legioną 2022 metų balandžio pabaigoje.

Per asmeninius ryšius Ukrainoje jie surado kitą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų padalinį, įsikūrusį Rivnės mieste. Su šiuo padaliniu jie pasirašė naujas sutartis. Jiems buvo įteikti asmeniniai ginklai (AK-74, kalibras 5,45 x 39), kuriais Aleksandras išmoko naudotis iš YouTube vaizdo įrašų. Tarnyba antrajame padalinyje esą taip pat netiko Aleksandrui ir dviem jo draugams. Grupė samdinių bandė rasti kitą profesionalų padalinį, kuriame būtų galima maksimaliai pritaikyti savo kovinius įgūdžius. Jie tai padarė per mėnesį. 2022 metų birželio pradžioje samdiniai buvo pakviesti į sabotažo ir žvalgybos užsieniečių grupę, kuri veikė Charkovo kryptimi.

Jie atvyko į Charkovą 2022 m. birželio 8 d., kur juos pasitiko Vokietijos ir Prancūzijos piliečiai, priklausantys taktinei grupei „Baguette“. „Baguette“ grupę sudarė maždaug 12 kariškių, iš kurių maždaug pusė buvo Prancūzijos piliečiai, buvę ar esami Prancūzijos užsienio legiono ar kitų Prancūzijos gynybos ministerijos ir ginkluotųjų pajėgų padalinių nariai. Be Aleksandro Druke'o ir dviejų jo draugų, grupėje buvo dar 3 JAV piliečiai. Atvykus į grupuotės vietą kiekvienam iš jų buvo įteiktas automatinis šautuvas CZ807, 7 dėtuvės po 30 šovinių ir rankinė granata. Aleksandro partneriui taip pat buvo duotas RPG-7 su viena granata granatsvaidiui, o Aleksandrui dar dvi granatos už RPG-7. Anksčiau per trumpą tarnybą Ukrainos svetimšalių legione jie buvo mokomi naudotis šiais ginklais.

2022 m. birželio 8 d. vakare buvo surengtas instruktažas. Jiems buvo pasakyta, kad kitą dieną jie turi persikelti į kovinę poziciją žvalgybai ir kasybai. 2022 m. birželio 9 d. 8 užsienio karių grupė, lydima Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių, išvyko į misiją. Vietoje Ukrainos kariai užminavo teritoriją, o užsieniečiams buvo nurodyta atlikti žvalgybą bepiločiais orlaiviais. Jei būtų aptiktos priešo pajėgos, jos turėjo sunaikinti jų karinę įrangą. Operacijos metu Druke'o partneris aptiko rusų tanką, į kurį atidengė ugnį savo RPG-7. Reaguodama į tai, Rusijos kariuomenė šaulių ginklais atidengė ugnį į užsienio samdinių pozicijas. Aleksandras su kolega pasitraukė į miško plotą, kur slapstėsi porą valandų, kol kautynės nurimo. Po to jie nusprendė užkasti savo RPG-7 ir dvi likusias granatas. Būdami ginkluoti, jie pajudėjo į tą pusę, kur stovėjo automobiliai, kuriais jie atvyko.

Tačiau iš trijų automobilių liko tik vienas, o tą jau apžiūrėjo Rusijos kariškiai. Aleksandras ir jo partneris bandė patys palikti mūšio lauką ir išvyko savo grupės buvimo vietos kryptimi. Neturėdami žemėlapių ir nežinodami vietovės, jie klajojo 6 valandas. Dėl to jie pateko į Rusijos kariuomenės kontroliuojamą gyvenvietę, kur buvo sugauti. Visi jo kreipimaisi į Vakarų vyriausybes, prašant pagalbos ar mainų, buvo ignoruojami.

Šaltinis:

https://southfront.org/exclusive-appeal-of-alexander-drueke-us-fighter-captured-in-dpr/

P.S.

Tikėkimės, šis piratas gaus ko nusipelnęs. Gerai būtų, jad būtų teisiamas Donecko ar Lugansko Liaudies Respublikų teismų.