Šimonyte atskleidė paslaptį, kas jai suteikia jėgų

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/simo... 2022-07-24 22:31:00, skaitė 265, komentavo 5

Šimonyte atskleidė paslaptį, kas jai suteikia jėgų

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė dalyvavo Dainavos apygardos partizanų vadų J. Vitkaus-Kazimieraičio ir A. Ramanausko-Vanago rekonstruotos vadavietes atidarymo ceremonijoje.

„Okupantams nepavyko sunaikinti nei Tėvynės ir laisvės meilės, nei savo gyvybes už mus paaukojusių kovotojų atminimo. Partizanai savo krauju išpirko mūsų silpnumą duoti atkirtį sovietinei okupacijai. Tai labai skaudi pamoka, kad autoritarinius monstrus galima sustabdyti tik ryžtinga jėga ir, dažniausiai, tik ginklu.

Mūsų partizanų drąsa, kūryba, gimusi virš galvos lekiant kulkoms, šiandien atsikartoja Ukrainoje. Tikiu, kad ukrainiečių kova bus kur kas sėkmingesnė nei mūsų partizanų, kurie, deja, liko vienui vieni. Jie nesulaukė išsvajotos užsienio pagalbos. Vakarų pasaulis klaidingai nusprendė, kad blogio imperiją galima perauklėti, pakeisti ar bent jau nuo jos atsiriboti.

Šiandienos karas ir visos jo aukos – tai kaina, kurią tenka mokėti už nuolaidžiavimą, už turėtas iliuzijas. Tačiau labai svarbu, kad šis karas pažadino solidarumo dvasią; dauguma ne tik Lietuvos, bet ir visų Vakarų pasaulio žmonių suprato, kad ukrainiečiai kaunasi ne tik už save ir savo žemę, bet ir už viso laisvo pasaulio ateitį. Šiandien ukrainiečiai nėra vienui vieni, todėl neabejoju, kad jie nugalės. Mes visi nugalėsime, bet privalome ir toliau tvirtai remti šią kovą ir dalytis viskuo, kas gali padėti Ukrainai sustabdyti agresorių. Ši kova yra ir mūsų kovos tąsa.

Partizanai negalėjo sustabdyti okupacijos, tačiau jų kova turėjo didelę prasmę. Jie tapo didvyriais, iš kurių ir šiandien semiamės stiprybės. Jie yra pavyzdys, kad už laisvę turime kovoti kaip už brangiausią turtą. Ši kova, deja, turbūt niekada nesibaigs.

Partizanai taip pat sustabdė okupantų pastangas perkelti čia žmones iš tolimų Rusijos kampelių ir taip griauti mūsų tapatybę. Kaip matome šiandien, autokratų metodai niekada nesikeičia.

Laikom frontą, kaip sakydavo mūsų partizanai. Šiandien dar norisi pridėti: „Šlovė Ukrainos didvyriams! Jūs nesate ir niekada nebūsite vienui vieni. Gėris nugalės, nes taip visada būna. Ir ne tik pasakose“, – kalbėjo Vyriausybės vadovė.

LRV inf.