Kodėl Rusija nesugrius kaip Tarybų Sąjunga?

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-07-26 23:47:00, skaitė 409, komentavo 17

Kodėl Rusija nesugrius kaip Tarybų Sąjunga?

NATO ir Ukrainai nepavyksta nugalėti Rusijos mūšio lauke. Rusijos Federacijos, Lugansko Liaudies Respublikos ir Donecko Liaudies Respublikos kariuomenės užima miestą po miesto. O kariniai ekspertai, tarp jų ir NATO ekspertai, nemato realios galimybės pakeisti karo veiksmų eigą ir prognozuoja karinį pralaimėjimą Ukrainai.

 

Bet viskas bus gerai, sako Ukrainos propagandistai. Nes pati Rusijos Federacija subyrės! Buvo daug pareiškimų apie Rusijos padalijimą ir žlugimą.

 

„Medžiotojai“ ne tik dalijasi dar visai nenužudyto lokio oda, bet ir svajoja, kad lokys nusižudys arba suskils į dešimtis mažų ir nekenksmingų „mažylių“, kaip pandų, kurias galima suspausti, vedžioti pavadėliu ir rodyti žvėryne.

 

Ir ką? – sako, – su TSRS pavyko! Galinga imperija subyrėjo, susiskaldė be karo, o iš imperijos gabalų naujai suformuotų valstybių elitas atsiklaupė ir prisiekė būti ištikimas JAV.

 

Galime pakartoti!

 

Jie ramina savo gyventojus ir linksmina save tuščiomis iliuzijomis. Nes pasikartojimo nebus. Rusija niekur nedings ir nesugrius. Priešingai, ji išaugs teritorijose ir gyventojų skaičiumi. Ne tai, kad TSRS grįš. Tai negrąžinama. Tačiau naujo žlugimo taip pat nebus. Tai nesikartoja. „Candy Truck“ daugiau neapvirs Amerikos gatvėje. Dovanų iš istorijos nebebus.

 

Ir štai ką aš pasakysiu: Specialioji Karinė Operacija ne suskaldė, o, priešingai, subūrė Rusijos Federaciją. Ypač nacionaliniuose regionuose ir priemiesčiuose. Galbūt suskilo sostinės „kultūrinė“ visuomenė, viena iš tų, kurios sėdi kavinėse ir vaikšto į šiuolaikinio meno parodas.

 

Čia gali būti – taip, skilimas ir tragedija.

 

Pasmerkiami „Putino“ patriotai, „karui ne“ ir pacifizmu užmaskuotas pralaimėjimas. O pacifistų Dagestane nėra. Dagestanas siunčia savo vyrus į frontą, laukia, kol jie grįš namo, ir linki mūsų pergalės.

 

Dagestanas, kurio sūnūs kovoja ir miršta, ne verkšlena, o kaunasi. Niekas niekur nesiruošia išsiskirti. Priešingai, Rusijos tautos jautė vienos istorijos srovę, bendra misija, šventa užduotis.

 

Jei Rusijos nebūtų, ji atsirastų dabar. Rusijos federalizmo politika pasirodė teisinga. Be to, tai asimetrinė federacija, kurioje subjektai turi skirtingą statusą ir bruožus pavadinime, santykiuose su centru ir pan. O kiek unitarinės valstybinės santvarkos šalininkai rėkė, kad reikia viską perdaryti, kad provincijose teritorijas iškirsti kvadratais! Dabar tai bumerangu mums sugrįžtų. Tačiau V.V.Putinas buvo pakankamai išmintingas, kad išlaikytų federaciją. O dabar tai pasirodė kaip pliusas.

 

Pripažinkime nuoširdžiai: Rusijos Federacijos subjektai turi daugiau realių teisių ir galimybių nei visiškai nesuverenios „valstybės“, kurios yra NATO ir Europos Sąjungos narės! Čečėnijos Respublikoje saugomos ne tik šeimos vertybės ir nacionaliniai papročiai, kiekviename kaime turime po tris mečetes, regionas atrodo kaip musulmonų piligrimystės vieta. Talibanas ir modžahedai, tikriausiai, atsidūrę Čečėnijoje, pavydi ir sako: taip, čia pilnas šariatas! Ir, kas įdomu, nereikia su niekuo kovoti ir su taikiais keleiviais griauti autobusų.

 

Tiesa ta, kad Rusijoje-Eurazijoje visos tautos gali gyventi ir gyvena pagal savo papročius, tikėjimą, su savo kalba ir visu savo originalumu. Tačiau Europoje Europos Sąjungoje to nėra!

 

Vakaruose visi tiri galvoti vienodai, gerbti tas pačias „vertybes“, gyventi tose pačiose ribose! Kur tikroji laisvė – tautų laisvė? Ir kodėl Rusijos tautos turėtų būti pasirengusios iškeisti savo tikrąją laisvę į efemeriškas Vakarų pasaulio „laisves“?