Biologinis karas ir drąsus naujas pasaulis

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://rwmalonemd.substack.co... 2022-07-27 20:02:00, skaitė 306, komentavo 0

Biologinis karas ir drąsus naujas pasaulis

Šiandien (liepos 26 d., antradienį) "Newsmax" prodiuseris Ericas Bollingas paprašė manęs pakomentuoti du neseniai "Brietbart" ir "Daily Mail" paskelbtus straipsnius:

Atstovų Rūmų žvalgybos komiteto narys demokratas įspėja: DNR tyrimai gali būti naudojami kaip biologinis ginklas, nukreiptas prieš amerikiečius

"Atstovų Rūmų žvalgybos komiteto narys įspėja žmones nesidalyti sveikatos duomenimis su tokiomis svetainėmis kaip "23andMe", nes jie gali būti panaudoti siekiant suprogramuoti naujus biologinius ginklus, nukreiptus prieš juos."

Manęs buvo paprašyta atsakyti į klausimą, ar šie Džeisono Krovo (Jason Crow) komentarai, išsakyti per neseniai praėjusį penktadienį vykusį Aspeno saugumo forumą, yra tikra biologinė grėsmė. Susitikimo metu JAV parlamento narys Džeisonas Krou (Jason Crow) iš Kolorado perspėjo amerikiečius nebūti tokiems lengvabūdiškiems dalijantis savo DNR su privačiomis bendrovėmis dėl gresiančio naujo tipo ginklo.  Buvo keliamas klausimas, ar šis scenarijus kelia realią grėsmę, ar tai tik dar vienas Fearporn. Atstovas Crow yra JAV Atstovų Rūmų Žvalgybos komiteto narys, todėl apskritai jis turėtų būti gerai informuotas. Trumpas atsakymas: deja, mano nuomone, tai yra reali grėsmė.

Šiandienos paantraštėje mes su Jill surinkome ir apibendrinome keletą šaltinių, kuriuos galite peržiūrėti ir apsvarstyti. Atminkite, kad mūsų tikslas - ne išgąsdinti jus, o padėti informuoti, kad galėtumėte patys įvertinti grėsmę, priimti sprendimus ir atitinkamai veikti (taip pat ir politinėje bei asmeninėje srityse).

Pradėkime nuo trumpos JAV komandos apžvalgos - nusprendžiau nepateikti redakcinio komentaro, o pateikti jums pagrindines nuorodas ir informaciją ir leisti patiems padaryti išvadas.

20-oji cheminių, biologinių, radiologinių, radiologinių, branduolinių ir sprogstamųjų medžiagų (CBRNE) vadavietė

"MISIJA: 20-oji cheminių, biologinių, radiologinių, branduolinių ir sprogstamųjų medžiagų (CBRNE) vadavietė vadovauja priskirtoms JAV kariuomenės pajėgų vadavietės (FORSCOM) CBRN ir sprogmenų neutralizavimo (EOD) pajėgoms; pagal įsakymą teikia CBRN ir EOD pajėgas kariuomenės ir jungtiniams, tarporganizaciniams, daugianacionaliniams (JIM) štabams; pagal įsakymą dislokuoja jungtinių operatyvinių pajėgų štabus, kad būtų patenkinti COCOM reikalavimai.

VIZIJA: teikti gerai parengtas CBRNE pajėgas, kurios yra "pasirengusios dabar", kad kariuomenė galėtų vykdyti vieningas sausumos operacijas, o jungtinės pajėgos - vieningus veiksmus."

Pereiname prie oficialios grėsmės scenarijaus santraukos iš "West Point".
Inžineriniai patogenai ir nenatūralūs biologiniai ginklai: Sintetinės biologijos grėsmė ateityje

"Santrauka: Naujausi biochemijos, genetikos ir molekulinės biologijos pasiekimai leido sukurti gyvus organizmus. Nors šie pasiekimai suteikia veiksmingų ir efektyvių priemonių, kuriomis galima gydyti ligas, didinti maisto gamybą ir gerinti daugelio žmonių gyvenimo kokybę, juos taip pat gali panaudoti valstybiniai ir nevalstybiniai veikėjai, kurdami inžinerinius biologinius ginklus.

Bioinformatikos, inžinerijos principų ir fundamentaliųjų biologijos mokslų užburtas ratas taip pat tarnauja kaip užburtas ratas, nes mažina įgūdžių lygį, reikalingą ginklams gaminti. Biologinių inžinerinių agentų grėsmė tampa dar aiškesnė, nes COVID-19 pandemija parodė, kokį didžiulį poveikį visuomenei gali turėti vienas biologinis agentas, net ir natūraliai atsiradęs.

Tikėtina, kad teroristinės organizacijos atidžiai stebi šiuos pokyčius ir kad biologinio išpuolio su inžineriniu agentu tikimybė nuolat didėja."

Kyla klausimas, ar ši grėsmė yra nauja ir susijusi tik su mūsų priešininkais? "JAV pripažino biologinių ginklų bandymus" CBS News. 2002 m. spalio 8 d.

"Jungtinės Valstijos septintajame dešimtmetyje slapta bandė cheminius ir biologinius ginklus Amerikos teritorijoje, rodo naujai išslaptintos Pentagono ataskaitos.

Remiantis antradienį gautais dokumentais, bandymų metu Aliaskoje buvo paleistos mirtinai pavojingos nervus paralyžiuojančios medžiagos ir virš Havajų išpurkštos bakterijos.

Jungtinės Valstijos kartu su šiomis šalimis taip pat bandė nervus paralyžiuojančias medžiagas Kanadoje ir Didžiojoje Britanijoje, o biologinius ir cheminius ginklus - dar mažiausiai dviejose valstijose - Merilande ir Floridoje. daugiau kaip dviejų dešimčių bandymų santraukos rodo, kad biologiniai ir cheminiai bandymai buvo daug platesni, nei kariuomenė pripažino anksčiau.

Anksčiau šiais metais Pentagonas paskelbė dokumentus, iš kurių matyti, kad cheminės ir biologinės medžiagos buvo purškiamos ant laivų jūroje. Kariuomenė atlygino rančeriams nuostolius ir sutiko nutraukti nervus paralyžiuojančios medžiagos bandymus po atviru dangumi pagrindiniame cheminių ginklų centre Jutos dykumoje po to, kai apie 6 400 avių nugaišo, kai nervus paralyžiuojančios dujos pasklido iš bandymų poligono.

Tačiau Pentagonas niekada anksčiau nepateikė išsamios informacijos apie bandymus Aliaskoje, Havajuose, Kanadoje ir Didžiojoje Britanijoje. Gynybos departamentas trečiadienį per Atstovų Rūmų Veteranų reikalų pakomitečio posėdį planavo oficialiai paskelbti 28 biologinių ir cheminių ginklų bandymų santraukas.

Dokumentuose nebuvo nurodyta, ar kokie nors civiliai gyventojai buvo paveikti nuodais. Pentagono teigimu, kariškiai, susidūrę su ginklų medžiagomis, turėjo dėvėti apsaugines priemones, nors tuo metu naudotos dujokaukės ir kostiumai buvo kur kas mažiau sudėtingi nei dabar naudojami.

Atstovų rūmų Veteranų reikalų komisijos vadovas paragino toliau tirti bandymus.

"Turime sutelkti dėmesį į tai, kad būtų greitai nustatyti tie veteranai, kurie dalyvavo bandymuose, įvertinti, ar jie patyrė kokių nors neigiamų pasekmių sveikatai, ir, jei tai pagrįsta, suteikti jiems tinkamą sveikatos priežiūrą ir kompensaciją už tarnybą", - sakė Naujojo Džersio respublikonas respublikonas Chrisas Smithas.

Šie bandymai buvo dalis Projekto 112, karinės programos, vykdytos septintajame ir aštuntajame dešimtmetyje, skirtos cheminiams ir biologiniams ginklams ir apsaugai nuo jų išbandyti. Karinio jūrų laivyno laivuose vykdytos bandymų programos dalys buvo vadinamos projektu SHAD (angl. Shipboard Hazard and Defense).

JAV atsisakė biologinių ginklų programos septintojo dešimtmečio pabaigoje ir 1997 m. sutartimi sutiko sunaikinti visus savo cheminius ginklus.

Kai kurie bandymuose dalyvavę asmenys teigia, kad dabar turi sveikatos problemų, susijusių su pavojingų cheminių medžiagų ir mikrobų poveikiu. Jie reikalauja, kad Veteranų reikalų departamentas jiems išmokėtų kompensacijas.

Šių metų pradžioje Gynybos departamentas pirmą kartą pripažino, kad kai kuriuose 1960 m. bandymuose buvo naudojami tikri cheminiai ir biologiniai ginklai, o ne tik nekenksmingi imitaciniai ginklai.

Gynybos departamentas nustatė beveik 3 000 karių, dalyvavusių anksčiau atskleistuose bandymuose, tačiau VA išsiuntė laiškus mažiau nei pusei iš jų. VA ir Pentagono pareigūnai liepos mėn. vykusiame klausyme pripažino, kad surasti karius buvo sunku.

Naujausiuose Pentagono dokumentuose aprašyti šie bandymai:

  • "Velnio skylė I", skirta išbandyti, kaip zarino dujos išsisklaidys po to, kai bus paleistos artilerijos sviediniuose ir raketose drebulės ir eglės miškuose. Bandymai atlikti 1965 m. vasarą Gerstle Riverio bandymų poligone netoli Fort Greeley, Aliaskoje. Sarinas yra galingos nervus paralyžiuojančios dujos, sukeliančios dusinančią, drebančią mirtį. Bušo administracija teigia, kad tai yra Irako cheminio arsenalo dalis.

  • Velnio skylė II, kurioje buvo bandoma, kaip nervus paralyžiuojanti medžiaga VX elgiasi išsklaidyta artilerijos sviediniais. Per bandymą Gerstlio upės vietovėje Aliaskoje taip pat buvo naudojami manekenai su karinėmis uniformomis ir kariniai sunkvežimiai. VX yra viena iš mirtiniausių žinomų nervus paralyžiuojančių medžiagų, kuri išlieka aplinkoje, nes yra lipnus skystis, kuris lėtai garuoja. Irakas pripažino, kad pagamino tonas VX.

  • "Big Tom" - 1965 m. bandymas, kurio metu virš Havajų salos Oahu buvo išpurkštos bakterijos, siekiant imituoti biologinę ataką prieš salos kompleksą ir sukurti tokios atakos taktiką. Bandyme naudota Bacillus globigii - bakterija, kuri tuo metu buvo laikoma nekenksminga. Vėliau mokslininkai nustatė, kad ši bakterija, gimininga juodligę sukeliančiai bakterijai, gali sukelti infekcijas žmonėms, kurių imuninė sistema nusilpusi.

  • Rapid Tan I, II ir III, 1967 ir 1968 m. Anglijoje ir Kanadoje atliktų bandymų serija. Bandymuose buvo naudojami zarinas ir VX, taip pat nervus paralyžiuojančios medžiagos tabunas ir somanas, kurie buvo naudojami Didžiosios Britanijos cheminių ginklų gamykloje Porton Daune, Anglijoje. Įrašuose nurodoma, kad bandymuose Suffieldo gynybos mokslinių tyrimų įmonėje Ralstone, Kanadoje, buvo naudojami tabunas ir somanas.

Tabūnas ir somanas yra chemiškai giminingi zarinui ir sukelia panašų poveikį.

Knygos išleidimo spaudos konferencija: Kinijos komunistu partija kare su Amerika (Saugumo politikos centras, 2022 m. birželis)
- Dėl konkrečių JAV atstovo Jason Crow išsakytų nuogąstavimų:

Saugumo politikos centras ką tik išleido naują "Komandos B" produktą - konkurencinės analizės pratybas, kuriose griežtai ginčijama Nacionalinės žvalgybos direktoriaus 2021 m. rugsėjo mėn. išvada, kad SARS-CoV-2 viruso kilmės nustatyti neįmanoma. Komanda, kuriai bendrai pirmininkauja buvęs Atstovų Rūmų žvalgybos komiteto pirmininkas Pete'as Hoekstra ir buvęs gynybos sekretoriaus pavaduotojo pavaduotojas generolas leitenantas Williamas "Jerry" Boykinas, JAV kariuomenės generolas (atsistatydinęs), ir kurią sudaro žvalgybos profesionalai, kiti nacionalinio saugumo specialistai ir dalykinės srities ekspertai, padarė išvadą, kad

  • Nėra įrodymų, kad virusas atsirado natūraliai;

  • Priešingai, yra daug netiesioginių įrodymų, kad virusas atsirado KLR biologinių ginklų laboratorijoje; ir

  • Kinijos komunistų partija sąmoningai paleido virusą į pasaulį, kai leido milijonams keliautojų iš Vuchano skristi į tarptautines keliones, nors buvo apribotas judėjimas Kinijos viduje.

Autoriai, bendrai įvardyti kaip "Team B III" (pagal oficialios grupės, kuri 1976 m. parengė pirmąją "Team B" konkurencinės analizės užduotį ir 2010 m. Saugumo politikos centro remiamą antrąją, pavadintą "Šariatas: grėsmė Amerikai"), pavadino savo ataskaitą: 

Apie knygą: Knyga: CCP (Kinijos komunistu partija) kariauja su Amerika.

Įžanginį žodį parašė pripažintas Kinijos ekspertas Gordonas G. Changas.

Daugiau informacijos ir nuorodą (jei norite įsigyti knygos kopiją) rasite čia. Primygtinai rekomenduoju apsvarstyti galimybę perskaityti šią ataskaitą.

Toliau pateikiama atitinkama ištrauka iš 102-104 puslapių (14 skyrius), tačiau visoje ataskaitoje yra daug labai svarbios informacijos. 

14 skyrius. Kinija siekia užimti dominuojančią padėtį pasaulyje biotechnologijų srityje 

"2016 m. Kinija paskelbė savo 13-ąjį penkmečio planą, kuriame ypatingą dėmesį skyrė glaudžiai kariuomenės integracijai su pažangiu civiliniu taikomuoju mokslu ir biotechnologijomis. Įgyvendinant PLA tikslus, ši nacionalinė strategija apėmė visus Kinijos universitetus, farmacijos bendroves ir "civilinius" biotechnologijų mokslinių tyrimų centrus(121). šiuo metu Kinijos pažangiosios biologinio karo programos būklės vertinimai išlieka šiek tiek sąlygiški. Tyrimams Kinijoje pereinant į aktyvesnį etapą ir tampant jautresniems, jie dingsta iš viešų šaltinių akiračio. Tačiau laikui bėgant paslėpti moksliniai tyrimai kartais prasiskverbia per nedideles atvirų bendrųjų komentarų straipsnių bangas, kuriose išryškinami tam tikri mokslinio tyrimo ar taikymo aspektai. Vis dėlto pastarąjį dešimtmetį PLA susidomėjimas biotechnologijomis ir biologiniu karu atvirai atsispindi strateginiuose raštuose, kuriuose pabrėžiama, kad nauji biologijos pasiekimai pakeitė karo pobūdį.

Nuo 2010 m. atvirojoje kinų literatūroje ėmė rastis aktualių karinių straipsnių apie biologinį karą(122). vienas iš atvirų autorių buvo Kinijos trečiojo karinio medicinos universiteto profesorius Ji-Wei Guo, kuris pastaruosius 20 metų nuosekliai pabrėžia biotechnologijų karinio pritaikymo susiejimo su platesne vadovavimo teorija galimybes(123,124). 2010 m. Guo yra parašęs knygą "Gyvybės karas - teisinga karinės strategijos rekonstrukcija" (The war of life making right reconstruction of military strategy). Šioje knygoje, kuri yra serijos dalis, atvirai propaguojamas glaudus biotechnologijų susiejimas su karine medicina. Joje Guo teigia, kad biotechnologijos gali suteikti nemirtinų, grįžtamų ir, kaip jis vadina, "gailestingų būdų" kariauti, kurie atliks svarbų vaidmenį gynyboje. Jo įsitikinimu, taikant karines biotechnologijas "agresyviems tikslams plačiu mastu, ateities karuose biologinis karas taps tikra puolimo galia". 

Autorius teigia tikįs, kad tęsiant biologinio karo mokslinius tyrimus bus galima "tiksliau ir veiksmingiau sukelti naujų kategorijų sužalojimus"(125). Guo taip pat teigia, kad genomika ir proteomika pagrįstos biotechnologijos leis tiksliai sužaloti ir sužeisti žmogų įvairiais konkrečių genų, baltymų, ląstelių, audinių ir organų lygmenimis. Plonai užmaskuotai grasindamas invazija ir užkariavimu, jis įvardija pažangų biologinį karą kaip labiau "civilizuotą" nei įprastinė amunicija pokario atstatymo ir "neapykantos kontrolės" požiūriu. Apibendrindamas savo knygą Guo teigia, kad biotechnologijų agresyvumas lemia palyginti gailestingą užkariavimą, palyginti su kitais ginklais, ir kad karinius tikslus galima pasiekti be masinio žudymo, o tai reiškia tam tikrą karo civilizacijos laipsnį. Tai itin drąsus komentaras, turint omenyje, kad Kinija yra viena iš daugelio valstybių, kurios pagal sutartį yra įsipareigojusios uždrausti įsigyti, kaupti ir naudoti puolamuosius biologinius ginklus.

Deja, Kinijos Guo nėra vienintelis savo įsitikinimais. 2015 m. Lu Beibei He Fuchu, tuometinis Kinijos karo medicinos mokslų akademijos prezidentas, teigė, kad biotechnologijos netrukus taps naujomis "strateginėmis vadovavimo aukštumomis" nacionalinėje gynyboje, pradedant biomedžiagomis ir baigiant "smegenų kontrolės" ginklais. 2017 m. Zhang Shibo, į pensiją išėjęs generolas ir buvęs Kinijos nacionalinio gynybos universiteto prezidentas, parašė knygą "Naujoji karo aukštuma" (The New Highland of War). Joje jis priskyrė biologiją prie septynių "naujų karo sričių" ir pabrėžė, kad šiuolaikinių biotechnologijų vystymasis rodo stiprius puolamojo pajėgumo požymius, įskaitant galimybę panaudoti "specifines etnines genetines atakas"(128). 

Be to, 2017 m. PLA Nacionalinis gynybos universitetas išleido vadovėlį "Karinės strategijos mokslas". Knygoje yra skyrius apie biotechnologijas kaip karinės kovos sritį, taip pat aprašomos būsimos biologinio karo galimybės vykdyti "specifines etnines genetines atakas"(129). 1,4 mlrd. žmonių turinčios tautos, kurios agresyvi komunistinė vadovybė, regis, siekia pasaulinio dominavimo, retorika yra bauginanti. Kinija ne tik vis dažniau retorikoje kalba apie siekį pasiekti biotechnologinį pranašumą ir kurti naujus, tikslingesnius biologinius ginklus, kurie galėtų būti laikomi "gailestingais" mūšio lauke, bet ir aiškiai palaiko aktyvią, nuolatinę dvigubos paskirties mokslinių tyrimų programą. Atrodo, kad ji daugiausia dėmesio skiria naujiems atsirandantiems infekcinių ligų sukėlėjams, taip pat kelis dešimtmečius trunkančiai technologinei programai, kurioje tiriamas skystų ir sausų mažų dalelių aerozolio susidarymas ir stabilumas, taip pat susilpnintų sprogstamųjų kasetinių pabūklų, skirtų biologinėms medžiagoms pernešti, kūrimas(130).

Pastabos ir nuorodos

121 pilnas tekstas "tryliktojo penkmečio plano" specialusis planas dėl karinės ir civilinės plėtros mokslo ir technologijų integracijos_love mintis (aisixiang.com)

122 Kania, E. B ir VornDick, W. Weaponizing Biotech: How China's Military Is Preparing for a 'New Domain of Warfare' 2019 m. rugpjūčio 14 d. HTTPS://WWW.DEFENSEONE.COM/ IDEAS/2019/08/CHINAS-MILITARY-PURSUING-BIOTECH/159167/.

123 Ji-Wei Guo, The Command of Biotechnology and Merciful Conquest in Military Opposition MILITARY MEDICINE, 171, 11:1150, 2006 : https://academic.oup.com/milmed/ article/171/11/1150/4577887 Parsisiųsta 2022 m. balandžio 15 d.

124 Guo JW: Biotechnologijų taikymo ateities kariniuose reikaluose perspektyvos analizė. World Milit Rev 2005; 1: 63-5. milmed.171.11.1150

125 Guo JW: Command of biotechnology: The Summit of Future Evolution of Warfare, 1 leidimas, p. 217-8. Pekinas, Kinija, Liaudies išlaisvinimo armijos leidykla, 2006.

126 Guo J. W., "War of life-making right reconstruction of military strategy in the new era", leidėjas: xinhua publishing house išleidimo data: 2010 m. sausis "War of life-making power, military strategy reconstruction in the new era guo jiwei, [originali knyga]". [įvadas_knygų apžvalga_internetinis skaitymas] - dangdang - lengvai perkeliama knygų franšizės parduotuvė

127 biotechnologijos taps nauju strateginiu ateities karinės revoliucijos vadaviete - china military network (archive.org)

128 (amazon.cn) "naujos karo aukštumos" [abstrakti knygos apžvalga bandomasis skaitymas] knyga (amazon.cn)

129 Kania, E.B ir VornDick, W. Weaponizing Biotech: How China's Military Is Preparing for a 'New Domain of Warfare' 2019 m. rugpjūčio 14 d. HTTPS://WWW.DEFENSEONE.COM/ IDEAS/2019/08/CHINAS-MILITARY-PURSUING-BIOTECH/159167/.

130 Shoham, D., China's Biological Warfare Program (Kinijos biologinio karo programa): An Integrative Study with Special Reference to Biological Weapons Capabilities, Journal of Defense Studies, (2015): Vol. 9, No. 2 April-June 2015, pp. 131-156 Reference 20. http://idsa.in/jds/9_2_2015_ ChinasBiologicalWarfareProgramme.html "

Mano vertinimu, JAV atstovo Jasono Crow pareiškimai, nurodyti "Brietbart" ir "Daily Mail" straipsniuose, patikrinti kaip "Tiesa". Sveiki atvykę į mano pasaulį. Dabar žinote, kam iš tikrųjų buvo sukurta mRNA vakcinos technologija. Deja, pernelyg uolūs NIH biurokratai-administratoriai, veikdami kartu su kitais HHS "vadovais", tai sugadino, skubindami vystymą ir nesielgdami atsakingai. Dabar galimybė sukurti greito reagavimo pajėgumus naudojant šį techninį metodą yra labai apribota.