Rimas Jankūnas: Nekompetentingi asmenys 15 min paskleidė tikrovės neatitinkančią informaciją

Autorius: Rimas Jankūnas Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-07-29 18:37:00, skaitė 314, komentavo 1

Rimas Jankūnas: Nekompetentingi asmenys 15 min paskleidė tikrovės neatitinkančią informaciją

Nekompetentingi asmenys 15 min paskleidė tikrovės neatitinkančią informaciją, kad:

1. „Europos Sąjungos (ES) sveikatos ir medicinos agentūros paskelbė rekomendaciją vyresniems nei 60 metų žmonėms pasiskiepyti antrąja stiprinančiąja vakcinos nuo COVID doze“.

2. „Europos Sąjungos (ES) sveikatos ir medicinos agentūroms rekomenduojant antrą revakcinaciją nuo COVID-19 vyresniems nei 60 metų žmonėms, internete keliamos abejonės dėl to reikalingumo...“

Jie padarė 3 klaidas viename sakinyje:

1. Europos Sąjunga neturi sveikatos agentūros (tai, ką 15 min pavadino sveikatos agentūra, yra Europos ligų profilaktikos ir kontrolės centras).

2. Europos Sąjunga neturi medicinos agentūros (tai, ką 15 min pavadino medicinos agentūra, yra Europos vaistų agentūra).

3. Teiginys, kad šios institucijos rekomendavo 4-ąją mRNA vakcinų dozę, neatitinka tikrovės.

15 min „faktų tikrintojai“ nemoka atskirti „REKOMENDUOJAMA apsvarstyti antrosios mRNR COVID-19 vakcinos stiprinamosios dozės tikslingumą“ (“RECOMMENDING that second booster doses of mRNA COVID-19 vaccines BE CONSIDERED”) ir rekomendacijos ją suleisti bei nuomonės pateikimo pagal Reglamento 726/2004 5 straipsnio 2 dalį .

Europos vaistų agentūra nevertino 4-osios mRNA vakcinų dozės klinikinių tyrimų duomenų ir nenagrinėjo paraiškos dėl jos įteisinimo (skirtingai nuo 3-iosios dozės). Europos Komisija 4-osios dozės neįregistravo. Žr. Europos Komisijos patvirtintos Preparato charakteristikų santraukos 4.2 skirsnį. Be to, žr. 5.1 skirsnį – ten nenurodomi JOKIE 4-os dozės klinikiniai tyrimai.

Norėčiau žinoti, kokį išsilavinimą yra įgiję „faktų tikrinimą“ atlikę asmenys ir kokia jų darbo patirtis. Žemiau tekstas, kurio anglišką versiją anoniminiai 15 min asmenys pažymėjo kaip iš dalies klaidingą:

Dvigubai maskuoti atsitiktinių imčių klinikiniai tyrimai neįrodė trečiosios ar ketvirtosios dozės (pirmosios ar antrosios stiprinamosios) sukeliamos apsaugos nuo sunkios ligos ar mirties. Duomenų apie ilgalaikį saugumą ir veiksmingumą nėra.

COVID-19 atvejų skaičius Maltoje, Prancūzijoje ir Portugalijoje, kuriose skiepijimo apimtys yra didžiausios ES, yra daug didesnis Rumunijoje ir Bulgarijoje, kuriose skiepijimo apimtys yra mažiausios ES. Teigiamų tyrimų dalis sudaro apie 50 proc. labai paskiepytoje Portugalijoje ir mažiau nei 10 proc. mažiau nei Bulgarijoje.

Neskiepytoje Bulgarijoje per paskutinius 3 mėnesius mirčių pertekliaus nėra, tačiau jis išlieka skiepytoje ir dvigubai paskiepytoje Izraelyje.

Tuo tarpu už sveikatą ir maisto saugą atsakinga Europos Komisijos komisarė Kyriakides teigia: "Mūsų COVID-19 vakcinos veikia ir užtikrina gerą apsaugos lygį. Taip mes saugome save, savo artimuosius ir pažeidžiamus gyventojus".
Ar jūs juokaujate, ponia Kyriakides?

Tačiau ES nerekomenduoja antrosios stiprinamosios dozės. Nebuvo atlikti jokie klinikiniai tyrimai, neatlikta jokia teisinė procedūra, neatliktas joks Europos vaistų agentūros vertinimas, nepateikta jokia Žmonėms skirtų vaistų komiteto nuomonė ir nepriimtas joks Europos Komisijos sprendimas. Tik keista Kyriakides frazė EMA ir ECDC pareiškime.

Mano pozicija: trumpalaikiai saugumo ir veiksmingumo duomenys prieš natūralų COVID-19 šia liga nepersirgusiems žmonėms negali būti ekstrapoliuojami nei asmenims, anksčiau užsikrėtusiems COVID-19, nei omicron variantui.

Dėl to Europos vaistų agentūra turėtų persvarstyti mRNA vakcinų rizikos ir naudos santykį, sustabdyti jų registraciją ir pareikalauti duomenų apie asmenų, anksčiau užsikrėtusių COVID-19, apsaugą nuo sunkios ligos ir mirties.

296354246_5304418359651406_5651544987813538354_n.jpg