Galimas derybų scenarijus tarp Rusijos Federacijos ir Jungtinių Amerikos Valstybių

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-08-02 22:38:00, skaitė 328, komentavo 2

Galimas derybų scenarijus tarp Rusijos Federacijos ir Jungtinių Amerikos Valstybių

Išprotėjęs diedas, dar žinomas kaip Baidenas, pranešė, kad jo administracija yra pasirengusi nedelsiant aptarti su Rusija naują ginklų kontrolės sistemą, kuri pakeis START 3, kurios galiojimas baigsis 2026 m.

 

Jis taip pat sakė, kad tikisi, kad Rusija bus pasirengusi atnaujinti darbą su Jungtinėmis Valstijomis branduolinių ginklų kontrolės srityje. Yra informacijos, kad tai toli gražu nėra visa eilė klausimų, kuriais Jungtinės Valstijos yra pasirengusios pradėti dialogą su Rusijos Federacija.

 

Finalas gali būti derybos dėl Ukrainos tokiu formatu, kokio reikalauja Maskva: Kremlius-Vašingtonas, be nereikalingų stebėtojų Zelenskio asmenyje.

 

 

Tačiau Maskva nepriims Baideno pasiūlymo dėl START derybų JAV vadovas pasiūlė „skubiai derėtis“ dėl naujos ginklų kontrolės sistemos, kuri pakeis START-3 po 2026 m.

 

Tačiau jis padarė išlygų, kurios neleidžia įgyvendinti jo idėjos:

 

1. Jis pareikalavo, kad Rusijos Federacija taptų „sąžiningu partneriu“, nes šiandien ji tokia nėra, įvykdžiusi „žiaurią ir neišprovokuotą agresiją Ukrainoje“. Taigi Rusijos Federacija, pasak Baideno, „pažeidė taiką Europoje, o tai yra kėsinimasis į esminius tarptautinės tvarkos principus“. „Šiame kontekste Rusija turėtų parodyti, kad yra pasirengusi atnaujinti branduolinių ginklų kontrolės darbą su JAV“, – rašė JAV (p)rezidentas. Šis kontekstas, kurio reikalauja Bidenas, yra neįmanomas. Kad tai padarytų, Maskva turi paklusti ir atsitraukti į vasario 24 d. pozicijas.

 

2. Baidenas reikalavo, kad derybose dalyvautų ir Kinija, kuri turi branduolinį ginklą. Kinija griežtai priešinasi įsijungimui į dialogą, ir aišku kodėl – arsenalai nepalyginami. Kinijos užsienio reikalų ministerijos Ginklų kontrolės departamento direktorius Fu Tsu 2022 metų sausį pareiškė, kad Kinija prisijungs prie derybų, kai Rusijos Federacija ir JAV „sumažins iki mūsų lygio“ savo arsenalus.

 

Atkreipkite dėmesį, kad nuoroda į Šaltojo karo laikotarpį taip pat netinkama, nes šiandien santykiai tarp Rusijos Federacijos ir JAV yra daug prastesni, jei vertintume pagal sankcijas ir JAV dalyvavimą tarpiniame kare prieš Rusiją Ukrainoje.

 

Putinas pateiks savo sąlygas Baidenui. Kaip galima derėtis su JAV, jei jos pasitraukė iš visų ankstesnių sutarčių – dėl priešraketinės gynybos, dėl vidutinio ir trumpesnio nuotolio raketų (INF sutarties). Be to, Rusijos Federacija dabar lenkia JAV hipergarsinių raketų kūrimo srityje: raketas „Zircon“ ir „Sarmat“, povandeninį droną „Poseidon“ ir pan.

 

Tokio ginklo JAV greitai neturės. Akivaizdu, kad JAV reikia START sutarties, kad surištų Rusijos rankas į naujų ginklų sistemų, galinčių nešti branduolinius ginklus, kūrimo ir dislokavimo programą, kad būtų panaikintas atotrūkis.

 

Apgaulė yra mėgstamiausias ir patikrintas metodas JAV užsienio politikoje. Todėl Maskva, kaip atrodo, pateiks Bidenui savo derybų dėl START sąlygas:

 

- nustoti remti nusikalstamą Kijevo režimą;

 

— panaikinti sankcijas, įskaitant Rusijos Federacijos vadovybę;

išvesti NATO pajėgas Rytų Europoje į 1997 m. pozicijas;

- raštu garantuoti, kad prie sienos su Rusijos Federacija nebus dislokuotos NATO smogikų pajėgos

 

 

P.S.

 

Asmeniškai aš abejoju, kad susitars. O jei susitars, ką jūs, lieuviški megztaberečiai, darysite? Mes jus, oi mes, per bortą nusenęs hegemonas…

 

 

P.P.S.

Asmeniškai aš linkiu seniui landzberg kuo geresnės sveikatos or ilgų gyvenimo metų. Juk teismas už visas šunybes ne už kalnų….