Joe Roganas: Jeffrey Epsteinas galėjo būti CŽV arba Mossado šnipas

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://nypost.com/2022/08/01/... 2022-08-03 09:13:00, skaitė 233, komentavo 0

Joe Roganas: Jeffrey Epsteinas galėjo būti CŽV arba Mossado šnipas

Joe Roganas mano, kad nuteistas pedofilas Jeffrey Epsteinas galėjo būti CŽV arba Izraelio "Mossad" agentas, dalyvavęs sąmoksle rinkti slaptą informaciją apie turtinguosius ir galinguosius.

Praėjusį penktadienį Roganas savo populiaraus podkasto "The Joe Rogan Experience" (Džo Rogano patirtis), kurį galima žiūrėti per "Spotify" transliacijos paslaugą, laidoje palietė Epšteino ir jo ryšių su Harvardo universitetu temą.

Podkasteris ir jo svečias, komikas Whitney Cummingsas, pradėjo pokalbį apie Epsteiną. Jo komentarus pirmadienį citavo "Mediaite".

"Na, jis tikrai paaukojo šiek tiek pinigų mokslui, - sakė Roganas.

"Žinote, bet aš kalbėjausi su mokslininku, kuris netikėjo tais Epsteino dalykais ir nevaikščiojo į susitikimus ir panašiai."

"Spotify" laidų vedėjas Joe Roganas mano, kad Jeffrey Epsteinas galėjo būti CŽV arba Mosado šnipas.

"Ir jis sakė, kad buvo tikrai šokiruotas, kiek mažai pinigų iš tikrųjų paaukojo".

"Įdomu, - pasakė Cummingsas.

"Jis sako: "Tai nebuvo tokie dideli pinigai". Jis sako, kad iš tikrųjų tai buvo daugiau nei tai", - sakė Roganas.

"Jis juos atsinešdavo į vakarėlius. Tarsi tai būtų buvusi žvalgybos operacija", - sakė Roganas. "Kad ir kas jai vadovavo, ar tai būtų Mosadas, ar CŽV, ar jų abiejų derinys, tai buvo žvalgybos operacija. Jie atveždavo žmones ir juos kompromituodavo".

"O kai jie juos kompromituodavo, naudodavo viską, ką apie juos žinojo, kad paveiktų jų nuomonę ir tai, kaip jie ją išreiškė", - pridūrė Roganas. "Ir aš nežinau, kodėl jie norėjo taip elgtis su mokslininkais, o tai man tikrai keista."

Tada Cummingsas pajuokavo: "Man reikia, kad tu atliktum tyrimą apie tai, kad 15-metės mergaitės yra suaugusios. Jos yra labiau subrendusios, nei mes manėme."

"Bet jei mokslininkas aukoja, atsiprašau, jei turtingas žmogus aukoja mokslininkui, ar jis turi kokią nors galimybę pasverti, ar jis tiesiog sako: "Aš negaunu jokių sprendimų, kaip išleisti šiuos pinigus", - sakė ji.

Roganas atsakė: Roganas atsakė: "Nežinau. Norėčiau įsivaizduoti, kad pinigai eina - pavyzdžiui, jei turite mokslinių tyrimų stipendiją ir, tarkime, dirbate su vaistu nuo leukemijos ar panašiai, surandate pripažintus mokslininkus, kurie dirba su šiuo dalyku, ir skiriate pinigų, kad jie galėtų dirbti su projektais, abejoju, ar asmuo, kuris aukoja pinigus, turi kokią nors įtaką, kaip tie pinigai išleidžiami."

"Labai abejoju, ar ... teisėti mokslininkai to laikytųsi", - pridūrė Roganas.

Epsteinas nusižudė, laukdamas teismo dėl kaltinimų prekyba žmonėmis seksualiniais nusikaltimais 2019 m. Įtariama, kad jis prievartavo dešimtis mergaičių, kai kurioms iš jų buvo vos 14 metų.

Jo madam, 60 metų Ghislaine Maxwell, praėjusį mėnesį buvo nuteista 20 metų federalinio kalėjimo už jaunų mergaičių įsigijimą Epsteino vykdytoje prekybos žmonėmis operacijoje.

Kalbėta, kad miręs Maksvelo tėvas Robertas Maksvelas palaikė ryšius su Izraelio žvalgybos tarnyba "Mossad".

2020 m. Harvardas nustatė, kad per dešimtmetį iki 2008 m. Floridos valstijos teismo nuosprendžio už lytinius nusikaltimus universitetas iš E. Epsteino priėmė daugiau kaip 9 mln. dolerių, tačiau po to uždraudė jam toliau aukoti.

Ji padarė išvadą, kad po nuteisimo J. Epsteinas Kembridžo (Masačusetso valstija) universiteto miestelyje lankėsi daugiau kaip 40 kartų, įskaitant ir 2018 m. Harvardo profesoriui Martinui Nowakui, kuris palaikė glaudžius ryšius su J. Epsteinu ir, kaip įtariama, suteikė jam biurą universiteto miestelyje, mokykla skyrė drausminę nuobaudą.

Tyrėjai teigė, kad Epsteino vizitai nutrūko po to, kai kiti mokslininkai pasiskundė Nowakui dėl Epsteino buvimo.

Ataskaitoje teigiama, kad Harvardo vyresnieji vadovai nepadarė jokių pažeidimų, ir teigiama, kad bendraudami su Epšteinu jie elgėsi tinkamai.

Nors didžioji dalis iš Epšteino gautų lėšų buvo panaudota iki praėjusių metų, mokykla teigė, kad likusius 200 000 JAV dolerių skyrė grupėms, remiančioms prekybos žmonėmis ir seksualinės prievartos aukas.

Kiti universitetai, įskaitant Masačusetso technologijos institutą, taip pat buvo tikrinami dėl ryšių su Epšteinu.

Buvęs garsiosios MIT žiniasklaidos laboratorijos direktorius Joi Ito atsistatydino 2019 m. kilus triukšmui dėl jo finansinių ryšių su Epsteinu. Jis viešai atsiprašė ir pažadėjo rinkti pinigus prekybos žmonėmis aukoms.