Paaštrinti Kinijos ir Taivano konflikto į Taivaną išvyko lietuviškų politikų delegacija

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/paas... 2022-08-08 21:12:00, skaitė 248, komentavo 4

Paaštrinti Kinijos ir Taivano konflikto į Taivaną išvyko lietuviškų politikų delegacija

Sekmadienį į Taivaną atvyko delegacija iš Lietuvos, vadovaujama susisiekimo viceministrės Agnės Vaičiukevičiūtės. Tai pranešė salos užsienio reikalų ministerija.

„Taivanas nuoširdžiai sveikina Agnę Vaiciukevičiūtę ir jos delegaciją! Linkime susisiekimo viceministrei produktyvaus penkių dienų vizito, kurio tikslas – stiprinti strateginį bendradarbiavimą ir verslo ryšius pažangiuose sektoriuose“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašo ministerija.

Anksčiau Centrinė salos naujienų agentūra informavo, kad Lietuvos delegacija vizito metu susitiks su Taivano transporto tarnybos atstovais ir aplankys elektrinių autobusų gamybą.

Lietuvos ir Kinijos santykiai paaštrėjo Vilniuje atidarius oficialią Taivano atstovybę. Šiuo klausimu Kinijos užsienio reikalų ministerija protestavo Lietuvai. Vėliau Kinija vienašališkai sumažino dvišalius diplomatinius santykius ir paskyrė reikalų patikėtinį. Pekinas taip pat panaudojo ekonominius svertus, todėl Kinijos ir Lietuvos ekonominiai ryšiai buvo praktiškai įšaldyti.

SN inf.