L. Kasčiūnas. „Amnesty International” ataskaitą – į šiukšlių dėžę!

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2022/08/08/l-... 2022-08-08 21:49:00, skaitė 378, komentavo 9

L. Kasčiūnas. „Amnesty International” ataskaitą – į šiukšlių dėžę!

Šiomis dienomis daug pagrįstos kritikos ir pasmerkimo sulaukė daugiau nei skandalinga, Rusijos propagandą atkartojanti ir taip Kremliaus karo nusikaltimus pridengianti „Amnesty International” ataskaita melagingai kaltinanti Ukrainos kariuomenę neva ji į pavojų stato civilius gyventojus. Šią ataskaitą jau pasveikino karo nusikaltėliai Maskvoje.

Taip, teisingai perskaitėte. Ne Rusijos pajėgos, kurios nesirinkdamos taikinio artilerija bombarduoja Ukrainos miestus, ne Rusija, kuri tyčia smogia raketomis į ligonines, mokyklas, daugiabučius namus, autobusų stoteles, vaikų žaidimo aikšteles, ne Kadyrovo čečėnų smogikai pjaustantys, sadistiškai nukankinantys belaisvius ir užimtų teritorijų gyventojus, ne buriatų sukarintos gaujos prievartaujančios ir marodieriaujančios Ukrainoje, bet Ukrainos žmones ir žemę ginanti didvyriška Ukrainos kariuomenė yra kaltinama tariamai sukelianti pavojų civiliams.

Sekmadienio vakarą „Amnesty International” išplatino dar šlykštesnį tariamą atsiprašymą, kuriuo maždaug aiškina, kad nors jums ataskaita sukelia pyktį ir skausmą, ji teisinga. Atsiprašymas, kuriuo bandoma dar labiau įteisinti melą.

Jei atvirai, manęs ši politizuota, nekompetetinga ir tiesiog melaginga ataskaita nė kiek nenustebino.

Su tokiomis ir šia konkrečiai organizacija jau teko susidurti per paskutinius metus nuo Baltarusijos režimo organizuotos nelegalios migracijos invazijos, kurią pavyko užkardyti, pradžios.

Tokios neomarksistinės organizacijos, prisidengiančios žmogaus teisių gyninimu, iš tiesų savo esme yra anarchistinės bei visada veikia bjauriausiu būdu: iškraipydamos tiesą jos apkaltina auką ant jos perkeldamos agresoriaus kaltę ir nusikaltimus.

Auka kalta visada: nes išprovokavo, nes gynėsi, nes agresorius patyrė traumas vaikystėje, nes auką remia imperialistai, nes auka iš tiesų yra islamofobiška, rasistiška ir visokia kitokia.

Tarkime mes priimtume tokių organizacijų siūlymus kas tada su mumis įvyktų? Kokios būklės šiandien būtų Lietuva, jeigu būtų tokių veikėjų ar organizacijų paklausiusi ir įsileidusi tūkstančius ir dešimtis tūkstančių nelegalų, kuriuos organizuotai gabeno Minskas?

Kas šiandien būtų su Izraeliu, jeigu jie nesigintų ir leistų siautėti islamistams teroristams? Izraelyje būtų išžudyti visi iki vieno. Kas būtų su Ukraina, jeigu jos kariuomenė negintų savo miestų ir kaimų? Jau matėme Bučoje…

Tokių organizacijų veikėjai to nemato tyčia. Vietoj to jie bruka mums savižudišką mąstymą ir sprendimus, kuriais mes save tiesiog sunaikintume.

Jų tikslas sumaištis ir chaosas, todėl vienintelis sprendimas yra tokias ataskaitas ignoruoti arba paprastai tariant tiesiog išmesti į šiukšlių dėžę.

Autorius yra Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas, politologas, socialinių mokslų daktaras