Obama nuslėpė 470 000 dokumentų apie Bin Ladeno reidą, kad užsitikrintų savo perrinkimą

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.dailywire.com/news... 2022-08-10 21:46:00, skaitė 296, komentavo 4

Obama nuslėpė 470 000 dokumentų apie Bin Ladeno reidą, kad užsitikrintų savo perrinkimą

Leidinio "The Weekly Standard" redaktorius Stephenas Hayesas išsamiai aprašo, kaip B. Obamos administracija paslėpė beveik pusę milijono dokumentų, paimtų per reidą prieš Osamos bin Ladeno kompleksą, kad įtvirtintų melą, jog "Al Qaeda" buvo nugalėta po O. bin Ladeno mirties, ir taip parengė dirvą B. Obamos pergalei 2012 m.

Hayesas savo odisėją apie Obamos administracijos dviveidiškumą pradeda nuo to, kad dieną prieš Obamai paliekant Baltuosius rūmus nacionalinės žvalgybos direktorius Jamesas Clapperis liepė Nacionalinės žvalgybos direktoriaus biurui (ODNI) paskelbti pranešimą spaudai, kuriame teigiama, kad administracija išslaptino pakankamai per reidą paimtų dokumentų, kad "užbaigtų knygą" apie bin Ladeną. Pranešimas net buvo pavadintas taip: "Uždaryti knygą apie bin Ladeną: Žvalgybos bendruomenė paskelbė galutinius Abbottabado dokumentus".

Tačiau po 2011 m. gegužės 2 d. reido B. Obamos patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Tomas Donilonas teigė, kad konfiskuotų dokumentų apimtis buvo tokia didelė, kad jais būtų galima užpildyti "nedidelę koledžo biblioteką". Kaip nurodo Hayesas, "aukštas karinės žvalgybos pareigūnas, kuris 2011 m. gegužės 7 d. Pentagone informavo žurnalistus, sakė: "Dėl šio reido mes gavome didžiausią visų laikų vyresniųjų teroristų medžiagos kolekciją".

Hayesas rašo: "Kodėl ODNI manė, kad gali išsisukti nuo atsakomybės už tokį agresyvų melą? ... Šiame kontekste ODNI statymas nebuvo beprotiškas. Niekas, išskyrus nedidelę terorizmo tyrėjų ir žvalgybos specialistų grupę, neskyrė daug dėmesio bin Ladeno dokumentų likimui. Tikimybė, kad šie ODNI teiginiai sulauktų daug dėmesio per prezidento kadenciją lydintį šėlsmą, buvo nedidelė."

Jis tęsia:

2012 m. pavasarį, artėjant respublikonų pirminių prezidento rinkimų pabaigai ir likus nedaug laiko iki pirmųjų sėkmingo reido prieš O. bin Ladeno kompleksą metinių, B. Obamos Nacionalinio saugumo taryba atrinko 17 dokumentų, kurie buvo pateikti analizuoti Kovos su terorizmu centrui Vest Pointe. ... Vest Pointo dokumentai buvo perduoti B. Obamai palankiems žurnalistams. Jų išvada buvo vienintelė įmanoma, atsižvelgiant į jiems pateiktus dokumentus: Osama bin Ladenas mirties metu buvo nusivylęs ir izoliuotas, palyginti bejėgis mirštančios organizacijos lyderis. 2012 m. vasarą ir rudenį B. Obama šią temą panaudos kaip pagrindinį nacionalinio saugumo argumentą savo perrinkimui: Al Qaeda" pakaitomis "bėgo", "buvo sunaikinta" arba "buvo pakeliui į pralaimėjimą".

2012 m. lapkričio 1 d., likus penkioms dienoms iki rinkimų, B. Obama intonavo: "Drąsių uniformuotų vyrų ir moterų tarnybos ir pasiaukojimo dėka karas Irake baigėsi. Karas Afganistane baigiasi. Al Qaeda buvo sunaikinta. Osama bin Ladenas mirė." Hayesas pažymi: "Nuo šių išpuolių iki rinkimų dienos prezidentas daugiau nei dvi dešimtis kartų kalbėjo apie neišvengiamą "Al Qaeda" žūtį."

Galiausiai šį trečiadienį CŽV direktorius Mike'as Pompeo paskelbė, kad paskelbta "beveik 470 000 papildomų bylų", gautų per reidą Abbottabade.

Hayesas apibrėžia, kaip šie dokumentai rodo daug glaudesnius "al Qaeda" ir Irano ryšius, nei manyta iki šiol. Jis atkreipia dėmesį į tai, kad B. Obama per pirmąją kadenciją daugiausia dėmesio skyrė tam, kaip Džordžas V. Bušas neva sužlugdė karą su terorizmu, tačiau per antrąją kadenciją daugiausia dėmesio skyrė susitarimui su Irano vyriausybe sudaryti. Jis priduria:

Barackas Obama norėjo to, ką "Al Qaeda" jau turėjo: abipusiai naudingos partnerystės su Teheranu. Amerikos žmonėms atskleidus tiesą apie Osamos bin Ladeno jaukius darbo santykius su Irano vyriausybe, tai galėjo lemtingai pakenkti šiam diplomatiniam siekiui, lygiai taip pat, kaip nuolatinis "Al Qaeda" gyvybingumas, apie kurį išsamiai liudija O. bin Ladeno dokumentai, būtų paneigęs 2012 m. B. Obamos išdidžius teiginius, kad "Al Qaeda" "pabėgo". Taigi B. Obama, noriai bendradarbiaudamas su kai kuriais žvalgybos bendruomenės atstovais, išsiuntė O. bin Ladeno dokumentus į butelius ir išbėgo į priekį.

Ir jam pavyko.