Prof. Bhakdi ir Dr. Weikl ragina gelbėti žurnalistiką: naujas portalas koronės tema

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-08-18 19:45:00, skaitė 317, komentavo 1

Prof. Bhakdi ir Dr. Weikl ragina gelbėti žurnalistiką: naujas portalas koronės tema

Dėl "Corona" krizės daugeliui piliečių tapo aišku viena: didžioji žiniasklaida nėra suinteresuota pranešti svarbius faktus. Tačiau jie agituoja prieš visus, kurie abejoja bendrais pasakojimais, net prieš ekspertus. Prof. Dr. Sucharit Bhakdi ir Dr. Ronald Weikl nuo pat vadinamosios pandemijos pradžios gina tiesą ir, nepaisant masinių represijų, informuoja apie tuos faktus, apie kuriuos pagrindinė žiniasklaida tyli. Naujuoju žiniasklaidos portalu jie nori toliau skatinti svarbios informacijos sklaidą tarptautiniu mastu.

https://neue-medien-portal.info/?S=HOME

Dėl vienpusiškų ir su vyriausybe susijusių pagrindinės žiniasklaidos priemonių pranešimų labai sumažėjo piliečių pasitikėjimas šiais informacijos šaltiniais. Kita vertus, alternatyvioji žiniasklaida tapo vis svarbesnė. "Naujosios žiniasklaidos portalas" padeda padaryti šią naująją žiniasklaidą labiau matomą ir ateityje tai darys visame pasaulyje. Prof. Dr. Sucharit Bhakdi ir Dr. Ronald Weikl, "Mediziner und Wissenschaftler für Gesundheit, Freiheit und Demokratie e.V." (MWGFD) pirmininkai, dabartiniame vaizdo įraše (anglų kalba) ragina žmones paremti naująjį portalą ir padėti jį internacionalizuoti. New-media-world.com svetainėje alternatyvioji žiniasklaida bus pateikiama atitinkamų kalbinių sričių paketuose. Abiem ekspertams aišku, kad tai taip pat susiję su žurnalistikos išsaugojimu.

Vaizdo įraše daktaras Weiklas aiškina, kad svarbiausias vadinamosios pandemijos priešas yra didžioji žiniasklaida. Jų įtaka viešajai nuomonei yra didžiulė, o krizės metu žmonės buvo masiškai apgaudinėjami pasakojimu apie didžiausią pavojų keliantį virusą žudiką, nuo kurio turėtų padėti tik skiepai. Tačiau po to daugelis atsakingų žurnalistų ėmėsi iniciatyvos ir pradėjo vykdyti savo projektus, kad atsvertų šališkus žinomos žiniasklaidos pranešimus. Prof. Bhakdi teigia:

Siekdami, kad plačioji visuomenė galėtų lengvai susipažinti su šia naująja žiniasklaida, sukūrėme interneto svetainę "Naujosios žiniasklaidos portalas", kurioje ši žiniasklaida pateikiama apibendrinta forma. Susidomėjęs šios svetainės lankytojas gali greitai susipažinti su naujais portalais ir keliais pelės spustelėjimais lengvai juos pasiekti.

Žiniasklaida šioje svetainėje išsiskiria tuo, kad suteikia vietos įvairioms nuomonėms Covido krizės kontekste, o ne nekritiškai skleidžia vyriausybės poziciją. Be to, atskiruose portaluose galima rasti įvairios informacijos šia tema, pavyzdžiui, medicininės, teisinės ar politinės krizės aplinkybės. Kartu jie visi pasisako prieš rasizmą ir ekstremizmą.

Projektas taps tarptautiniu - prašoma paramos

Sucharit Bhakdi vaizdo skambučio metu paaiškina, kad šiuo metu daugiausia vokiečių kalba veikiantis portalas ateityje bus internacionalizuotas, kad jame būtų galima rasti žiniasklaidos priemonių ir kitomis kalbomis. Tam jiems reikia kitų šalių paramos:

Jei norite prisijungti prie mūsų ir jaučiate, kad galite kurti arba plėsti šią svetainę, įtraukdami žiniasklaidą iš kitų šalių ir kitomis kalbomis, susisiekite su mumis! Užtenka dviejų ar trijų žmonių, kurie susivienytų, kad sukurtų šios svetainės dalį savo kalba. Svetainė suprogramuota taip, kad ja lengvai galėtų naudotis visi, kurie moka anglų kalbą. Ispanų, anglų, italų ir t. t. kalboms paruošti pakaks 2-3 žmonių komandos. šios svetainės dalis.

Viskas, ko reikia, yra jūsų darbas ir indėlis, nėra jokių medžiagų sąnaudų. Svetainė jau suprogramuota, interneto erdvė suteikiama nemokamai, o kai tik bus įdarbinta komanda, mokanti konkrečią kalbą, kurią laikome patikima, suteiksime jums prieigos duomenis kaip administratoriui ir pristatysime jums programą per padidintą skambutį. Kai surinksime pakankamai kitų šalių komandų, norėtume reklamuoti svetainę visame pasaulyje, naudodami domeną "new-media-world.com".

Prof. Sucharit Bhakdi

Susidomėjusios šalys gali siųsti trumpą paraišką anglų kalba adresu info@mwgfd.de (slaptažodis: "New-Media-World").