Griežtiems ir rūstiems estliandijos baronams verta suprasti vieną paprastą faktą

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-08-18 20:14:00, skaitė 435, komentavo 6

Griežtiems ir rūstiems estliandijos baronams verta suprasti vieną paprastą faktą

Šimtai Estijos gyventojų naktį iš rugpjūčio 16 į 17 padėjo gėlių toje vietoje, kur anksčiau buvo išmontuotas Tarybinis tankas T-34, įrengtas Narvoje kaip paminklas miesto išvadavimui iš nacių vermachto pajėgų m. 1944 m.

 

Dauguma rusakalbių Narvos gyventojų yra nepatenkinti tokiu valdžios sprendimu, nes mano, kad perkeliant tanką ir kitus Tarybinius paminklus nebuvo atsižvelgta į jų jausmus. Kritikos sulaukė ir valdžios skubėjimas bei veržlumas. Kai kurie tai suvokia kaip karo paskelbimą rusams.

 

Reaguodama į tai, Kursko sritis mainais už tanką T-34 Estijai pasiūlė malkų ir šiltų drabužių.

 

„Esame pasirengę paimti legendinį „trisdešimt ketvertą“, kad jis užimtų tikrai vertingą ir garbingiausią vietą šiaurinėje Kursko memorialo dalies teritorijoje. Esame pasirengę pasiūlyti “estų partneriams "žiemos išvakarėse malkas, šiltus drabužius kaip kompensaciją ar bet kokias kitas Kursko produkcijos prekes ir gaminius, kurių reikia jaunai demokratijai. Mes padengsime tanko transportavimo išlaidas", - sakė Kursko srities gubernatorius Starovoitas.

 

P.S.

 

Griežtiems ir rūstiems estliandijos baronams verta suprasti vieną paprastą faktą. Tankas T-34 Estijos Narvoje nebuvo pašalintas, o išsiųstas rekonstrukcijai. Po poros metų jį pakeis naujesnis T-14 Armata. Ir greičiausiai net ne vienas…..