Gintaras Furmanavičius: Švabiniai nerimsta. Tikslas - vaikai

Autorius: Gintaras Furmanavičius Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-08-23 21:49:00, skaitė 464, komentavo 6

Gintaras Furmanavičius: Švabiniai nerimsta. Tikslas - vaikai

„WEF toliau plečia įsivaizduojamų galimybių ribas ir šią savaitę propaguoja lustinius implantus. Tai turėtų daug privalumų, ypač vaikams. Klauso Schwabo klubas kovoja už tai, kad mikroschemos būtų pripažintos ir normalizuotos.

Iš ko juokėsi sąmokslo teorijų šalininkai: Billas Gatesas nori žmoniją suskiepyti skiepais. Kritikai buvo puolami paniekinamu ir patologizuojančiu tonu. Žinoma, tik nedaugelis tuo tikėjo. Tačiau technologijos jau seniai pažengė labai toli. Šią savaitę Pasaulio ekonomikos forumas (WEF) savo tinklaraščio įraše rekomenduoja mikročipais ženklinti vaikus. Tam yra "racionalių" priežasčių.

Lustas turėtų tapti panašus į akinius

WEF nuomone, yra būdų, kaip "etiškai paversti šias nuostabias technologijas mūsų gyvenimo dalimi", šeštadienį pranešė "Reclaim the Net". Dar vienas punktas vadinamiesiems "sąmokslo teorijų mėgėjams".

Neabejotinai dar teks nueiti ilgą kelią, kol daug žmonių norės būti čipuojami. Kol kas yra tik labai nedaug žmonių, kurie yra atviri šiai technologijai. Todėl WEF užduotis - normalizuoti technologiją. Prieštaringai vertinama technologija turėtų būti priimtina ir pripažinta.

Todėl, pavyzdžiui, sekimo lusto implantavimas vaikams turėtų būti suprantamas kaip "protinga ir racionali priemonė", teigia WEF. Taip rašoma "Schwab Club" tinklaraščio įraše, kuriame aptariama "papildytosios realybės" (AR), "papildytosios visuomenės" ateitis.

"Kad ir kaip bauginančiai skambėtų lustiniai implantai, jie yra natūralios evoliucijos, kurią kadaise patyrė dėvimieji prietaisai, dalis. Klausos aparatai ar akiniai nebėra stigma", - rašoma tinklaraščio įraše. "Jie yra aksesuarai ir netgi laikomi madingais daiktais. Taip pat ir implantai taps preke."

Taigi ateityje mikroschema bus tik akiniai. Jų pačių ateities visuomenės idėja pateikiama kaip natūrali ir logiška raida. Technokratija ir jos interesų grupės išnyksta argumentacijoje. Tačiau argumentacijoje netiesiogiai daroma prielaida, kad jie turi raktą į etinius klausimus.

WEF normalizacijos strategija skirta būtent vaikams:

"Implantų ribos nustatomos labiau dėl etinių argumentų nei dėl mokslinių galimybių. Pavyzdžiui, ar reikėtų implantuoti vaikui sekimo lustą? Tam yra rimtų ir racionalių priežasčių, pavyzdžiui, saugumas. Ar iš tikrųjų tai darytumėte? Ar tai ne per daug išgalvota?"

Ir štai jūs jau šiek tiek praplėtėte įsivaizduojamų ir galimų dalykų ribas.

Būtų ir kitų privalumų sveikatos požiūriu:

"Galbūt norime atverti naujas galimybes vaikams, sergantiems disleksija, naudodami implantus, kurie verčia realiuoju laiku. Kita vertus, disleksija yra asmeninė savybė. Ar norime tai pakeisti? Kaip visuomenė turime priimti sprendimą: Ar norime pripažinti žmogiškuosius apribojimus, susijusius su mokymusi ar senėjimu?”