Rusija reaguoja į Zuckerbergo FTB atskleistus faktus

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.rt.com/news/561615... 2022-08-27 10:45:00, skaitė 451, komentavo 6

Rusija reaguoja į Zuckerbergo FTB atskleistus faktus

Šalies užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad "Facebook" vadovas faktiškai patvirtino, jog federaliniai pareigūnai slapta kontroliuoja pagrindinę JAV socialinę žiniasklaidą

FTB ir kitos JAV saugumo agentūros slapta kontroliuoja Amerikos socialinės žiniasklaidos milžines, pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerija. Tai teigiama po neseniai paskelbto Marko Zuckerbergo interviu, kuriame "Facebook" vadovas neva pripažino tokią įtaką.

Penktadienį atstovė spaudai Marija Zacharova savo "Telegram" kanale paskelbė įrašą, skirtą neseniai įvykusiam M. Zuckerbergo pasirodymui "The Joe Rogan" podkaste. Pasak Rusijos diplomatės, "Facebook" pirmasis vadovas papasakojo, kaip prieš 2020 m. JAV prezidento rinkimus, kurie baigėsi Džo Baideno pergale, pas jį apsilankė FTB agentai ir paprašė jo nuslopinti istorijas, besisukančias apie "nepadorų turinį" Hunterio Bideno nešiojamojo kompiuterio platformose.

"Vyrai juodais drabužiais "įtikino" Marką Zuckerbergą... kad visa tai buvo rusiškos klastotės", - pridūrė Zacharova, turėdama omenyje podkastą.

Toliau ji darė prielaidą, kad tokio "pasiteisinimo dėl cenzūros" pakako, kad "Facebook" vadovas įvykdytų prašymą. Vėliau nuslėpta istorija apie Hunterio Bideno nešiojamąjį kompiuterį "padėjo paskelbti Bideną vyresnįjį rinkimų nugalėtoju", - pažymėjo Zacharova, pastebėdama, kad daugelis amerikiečių vis dar nėra tuo įsitikinę.

Diplomatas teigė, kad paaiškėjus, jog istorija su nešiojamuoju kompiuteriu yra tiesa, ir M. Zuckerbergui atskleidus Roganui, "pasaulis sužinojo, kad JAV socialinė žiniasklaida suvaidino lemiamą vaidmenį šiame spektaklyje". Ji pridūrė, kad tuometinio prezidento D. Trumpo paskyrų sustabdymas pagrindinėse socialinės žiniasklaidos platformose tik parodo, kad JAV valdžios institucijos yra susitarusios su "interneto monopolijomis". 

A. Zacharova padarė išvadą, kad visa tai įrodo, jog "FTB ir kitos Amerikos saugumo tarnybos rankiniu būdu kontroliuoja skaitmeninius milžinus", o socialinės žiniasklaidos platformų vadovybė labai mielai "dalyvauja nešvariuose politiniuose žaidimuose Vašingtone". Aukšto rango diplomatė taip pat pareiškė, kad "Amerikos rinkimų sistemoje nėra jokių demokratinių standartų: nei teoriškai, nei praktiškai".