Nacionalinis susivienijimas kviečia priešintis elektros prichvatizuotojams

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2022/08/28/na... 2022-08-29 21:37:00, skaitė 199, komentavo 1

Nacionalinis susivienijimas kviečia priešintis elektros prichvatizuotojams

Rugsėjo 8 d., ketvirtadienį, 18 val., Vinco Kudirkos aikštėje Vilniuje, Nacionalinis susivienijimas (NS) rengia pasipriešinimo vajų (protesto akciją) prieš „valstybinio energetikos sektoriaus žlugdymą“.

Šio vajaus rengėjai ragina lietuvius savo valdžiai aiškiai pasakyti, kad „ne tik nebus leista prichvatizuoti visuomeninio elektros tiekimo“, ir akina susigrąžinti „sukčių prichvatizuotą valstybę“.

Į visuomeninį renginį burtis kviečiančiame NS atsišaukime rašoma: „Prieš trisdešimt trejus metus Lietuvos žmonės susikibo rankomis, kad pajustų ir pademonstruotų bendrumo ir solidarumo dvasią. Jie siekė susigrąžinti valstybę, kurioje būtų šeimininkai, o ne juos apvaginėjančių klanų ujami ir išnaudojami pasipelnymo šaltiniai.

Liberalizavimu pavadinta elektros tiekimo „reforma“ iš tikrųjų yra ne civilizuotas ir skaidrus privatizavimas, o dar viena didžiulio masto ir neregėtai įžūli vagystė. Tokios vagystės, kai valstybės turtas liberalizavimo priedanga perpumpuojamas prie jo kūrimo neprisidedantiems apgavikams ir vertelgoms, Lietuvoje trunka jau tris dešimtmečius ir turi būti vadinamos tikruoju vardu – prichvatizavimas.

Ši „reforma“ galutinai atskleidė prichvatizuotos Lietuvos valstybės esmę – valdžia leido spekuliantams prichvatizuoti ne tik elektrą kaip išteklių, bet pačius savo šalies žmones. Jie brutaliai verčiami pirkti elektrą iš jiems nereikalingų „nepriklausomų tiekėjų“ lygiai taip pat, kaip baudžiauninkai buvo verčiami eiti į lažą, o pokario valstiečių – į kolūkius.

Gana! Akcijos metu valdžiai bus iškelti ne tik ekonominiai, bet ir politiniai reikalavimai. Padaryti viską, kad būtų sumažintos elektros kainos – negana. Valstybėje atėjo laikas tokiems pokyčiams, kurie leistų panaikinti nesibaigiančio piliečių apiplėšinėjimo gelmines priežastis.

Ateikite ir pakvieskite kitus. Piliečiai gali apsiginti tik kartu“.