Putinas pristatė naujo pasaulio tvarką

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/puti... 2022-08-30 01:34:00, skaitė 559, komentavo 18

Putinas pristatė naujo pasaulio tvarką

Vienpolis pasaulio modelis atgyveno, jį keičia nauja pasaulio tvarka, pagrįsta kiekvienos tautos suverenios raidos kelio pripažinimu. Tokią nuomonę išsakė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį Kremliaus svetainėje paskelbtame sveikinime  7-ojo Rytų ekonomikos forumo atidarymo proga.

„Pagrindinė šių metų susitikimo tema – „Daugiapolio pasaulio link“ – atrodo itin aktuali ir reikšminga. Pasenusį vienpolį modelį keičia nauja, esminiais teisingumo ir lygybės principais pagrįsta pasaulio tvarka, pripažįstanti teisę į daugiapolį pasaulį, kuriame kiekviena valstybė ir tauta turi teisę į savo suverenų vystymosi kelią“, – sakė jis.

Putinas pabrėžė, kad „būtent Azijos ir Ramiojo vandenyno regione (Azijos ir Ramiojo vandenyno regione) formuojasi galingi politiniai ir ekonominiai centrai, veikiantys kaip šio negrįžtamo proceso varomoji jėga“. Pasak jo, šalies ir užsienio politikams bei verslininkams, ekspertams ir visuomenės veikėjams teks diskutuoti įvairiausiais klausimais, susijusiais su prekybos, investicijų, mokslo ir humanitarinio bendradarbiavimo gilinimo perspektyvomis.

VII Rytų ekonomikos forumas vyks 2022 metų rugsėjo 5-8 dienomis Vladivostoke.

SN inf.