Šimonytė,nepaisant iškylančių iššūkių, toliau vykdys savo pareigą dirbti gyventojų gerovei

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/simonyte-... 2022-09-12 14:04:00, skaitė 172, komentavo 5

Šimonytė,nepaisant iškylančių iššūkių, toliau vykdys savo pareigą dirbti gyventojų gerovei

Rugsėjo 10 d. prasidėjus Seimo rudens sesijai, premjer4 Ingrida Šimonytė parlamente pristatė artimiausio laikotarpio šalies raidos perspektyvų vertinimą ir svarbiausių Vyriausybės iniciatyvų siūlymus.

Savo kalboje premjerė pažymėjo Vyriausybės programinių įsipareigojimų tęstinumą, energijos kainų augimo naštą gyventojams mažinančius sprendimus, pasirengimą būsimajam šildymo sezonui, nacionalinio saugumo poreikių užtikrinimą ir tęsiamą paramą Ukrainai.

„Ekonomikos raidos tendencijas tiesiogiai lemia Rusijos karas prieš Ukrainą, todėl nenuostabu, kad jose gausu neapibrėžtumų. Nepaisant užsitęsusio energetikos kainų šoko, Lietuvos ekonomika šiandien yra atspari. Ekonomikos augimas, nors ir sulėtėjęs, šiuo metu numatomas tiek šiais, tiek kitais metais. Žinant itin didelį Lietuvos ekonomikos atvirumą, o kartu ir pažeidžiamumą prastėjant išorinei aplinkai, tai yra gera žinia“, - pasakė I. Šimonytė.

Moteris informavo, kad „net ir vykus ženkliam infliacijos augimui, kurio pikas, kaip rodo ekonominės prognozės, veikiausiai jau pasiektas, dėl pastaraisiais metais augusių gyventojų pajamų Lietuva pragyvenimo lygiu artėjo link Vakarų ir ši tendencija tęsis ir kitąmet“.

Stabili šiuo metu yra ir darbo rinka, nedarbui išliekant žemesniame lygyje nei prieš pandemiją.

Premjerė pabrėžė, jog planuojant paramos priemones, bus ir toliau ieškoma pusiausvyros tarp socialinio ir fiskalinio tvarumo.

„Nepaisant vis iškylančių naujų iššūkių ir krizių, Vyriausybė jaučia pareigą vykdyti savo programą ir valdančiosios koalicijos susitarimus. Bene svarbiausias iš jų – valstybės tarnybos pertvarkos paketas“, – vieną svarbiausių rudens tikslų pristatė premjerė.

Susiję:

Atlyginimų didinimas ministrams ir Seimo nariams duotų ženklią naudą visiems Lietuvos gyventojams