Medvedevas sako, kad JAV ir NATO nesikiš, jei Rusija panaudos atominę bombą Ukrainoje

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://news.antiwar.com/2022/... 2022-09-29 09:19:00, skaitė 351, komentavo 10

Medvedevas sako, kad JAV ir NATO nesikiš, jei Rusija panaudos atominę bombą Ukrainoje

Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas antradienį pareiškė nemanąs, kad JAV ir NATO įsikiš, jei Rusija suduotų branduolinį smūgį Ukrainoje, nes baiminasi "branduolinės apokalipsės", nepaisant naujausių JAV pareigūnų komentarų. Buvęs Rusijos prezidentas D. Medvedevas taip pat pakartojo, kad Maskva mano turinti teisę panaudoti branduolinius ginklus, jei iškiltų grėsmė Rusijos egzistavimui.

"Įsivaizduokime, kad Rusija yra priversta panaudoti savo grėsmingiausius ginklus prieš Ukrainos režimą, kuris įvykdė didelio masto agresijos aktą, keliantį grėsmę pačiam mūsų valstybės egzistavimui. Tikiu, kad NATO tiesiogiai nesikiš į konfliktą net ir pagal šį scenarijų", - rašė D. Medvedevas "Telegram".

Buvęs Rusijos prezidentas teigė, kad ginklų tiekimas Ukrainai yra tik Vakarų valstybių "verslas" ir kad jų saugumas yra daug svarbesnis nei "mirštančios Ukrainos likimas". Jis teigė, kad JAV ir Europos "demagogai nesiruošia mirti per branduolinę apokalipsę. Todėl jie nurims, jei dabartiniame konflikte bus panaudotas bet koks ginklas".

Kalbėdamas apie naujausius Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir kitų pareigūnų perspėjimus, D. Medvedevas sakė, kad Maskvos pozicija dėl branduolinių ginklų "nėra blefas". Praėjusią savaitę V. Putinas perspėjo, kad Rusija gali panaudoti branduolinį ginklą savo "teritoriniam vientisumui" ginti, o Rusijos teritorija ketina plėstis į Ukrainą.

Antradienį separatistinėse Donbaso respublikose Luhanske ir Donecke bei Ukrainos Chersono ir Zaporožės srityse baigėsi referendumai dėl prisijungimo prie Rusijos. Rusijos įvesta valdžia pranešė apie didžiulę paramą prisijungimui prie Rusijos, todėl tikimasi, kad Rusijos įstatymų leidėjai greitai imsis veiksmų teritorijoms aneksuoti.