S. Buškevičius. Netikėk. Nebijok. Neprašyk

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2022/10/09/s-... 2022-10-10 02:02:00, skaitė 382, komentavo 15

S. Buškevičius. Netikėk. Nebijok. Neprašyk

„Netikėk, Nebijok, Neprašyk“- šis sovietiniuose lageriuose kalėjusių politinių kalinių posakis turėtų šiuo metu tapti kiekvienos Vakarų valstybės skydu.

Diktatorius putinas eina va bank: sprogdina dujotiekius, grasina atominiu karu, „oficialiai“ prijungė prie Rusijos Ukrainos okupuotas žemes. Aš garantuoju 100%, kad šis tironas nepanaudos branduolinio ginklo, nes jis labai labai labai nori gyventi. Tai tipiškas šantažistas ir blefuotojas.

Jeigu demokratinių valstybių lyderiai turės šalto proto ir nesuskys, putinas pralaimės. Bet tam reikia:
1. Netikėti putinu.
2. Nebijoti putino
3. Nieko neprašyti iš jo.

Ši taisyklė padėjo išlikti kaliniams. Ji padės ir mums, jei neatsiras politinių veikėjų, kurie pasiduos putino branduoliniam šantažui ir nesiūlys derėtis su putinu dėl ” taikos”. Niekada nebūtų Antrojo pasaulinio karo, jei kai kurių valstybių lyderiai nebūtų tikėję, nebūtų bijoję ir nebūtų prašę hitlerio ir stalino.

Rusija – tai absoliutaus blogio šalis. Kol bus ši imperija, tol nei viena kaimyninė valstybė nesijaus saugi. Su Rusija neįmanoma susitarti, ją galima ir reikia nugalėti.

Kalbėti apie galimą atominį karą, tai praktiškai vykdyti putino šantažo blefinę politiką, panašiai kaip gatvės chuliganėlis blefuodamas garsiai rėkia: laikykite mane visi, nes aš tuoj pradėsiu mušti visus praeivius.

Reikia dar labiau padėti ukrainiečiams ginklais, pasmaugti Rusiją sankcijomis ir nusiųsti iš viso pasaulio kelis milijonus norinčių kariauti savanorių. Lygiųjų čia būti iš principo negali – laimėti turi Ukraina ir visos ją remiančios šalys.