NYT: iš Kijevo planuojama evakuoti 3 mln. žmonių

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-11-07 18:20:00, skaitė 314, komentavo 9

NYT: iš Kijevo planuojama evakuoti 3 mln. žmonių

Kijevas planuoja evakuoti tris milijonus žmonių, jei visiškai nutrūktų elektros energijos tiekimas. Šią informaciją pateikė "The New York Times".

Kijevas ruošiasi visiškai evakuoti gyventojus. Tai vyksta atsižvelgiant į tai, kad Ukrainos sostinėje gali būti visiškai nutrauktas elektros energijos tiekimas, rašo "New York Times". Todėl valdžios institucijos ruošiasi evakuoti 3 mln. žmonių.

Jie pradėjo planuoti kažkada neįsivaizduojamą visiško elektros energijos tiekimo nutraukimo galimybę, - straipsnyje rašoma.

Šiuo metu "Ukrenergo", bandydama išvengti visiško elektros tinklo žlugimo, tęsia elektros energijos tiekimo nutraukimo darbus septyniuose Ukrainos regionuose.

Kijevo meras Vitalijus Kličko, nepaisant problemų su elektra, paruošė dovaną sostinės gyventojams.  Visuose miesto rajonuose ištisas valandas nėra elektros ir vandens, dažnai dingsta ir šildymas. Tačiau meras nusprendė sostinės centre vis tiek pastatyti naujametinę eglutę.

Reikia manyti, kad nemaža dalis evakuojamų ukrainiečių atvyks ir į Lietuvą. Nėra abejonės, kad jie gaus socialinę paramą,  į apyvartą bus įlieta papildomi milijonai skolintų eurų, kas dar padidins infliaciją ir skurdą mūsų tautiečių. Lietuviams iškils dar didesnės problemos su vaikų darželiais, švietimu, sveikatos apsauga, o socialinis būstas taps lietuviams neišpildoma svajone. Juk mūsų valstybėje pirmiausia - ukrainiečiai, o lietuviai tapo antrarūšiais piliečiais. Akivaizdi ir Lietuvos rusifikacija. "Govorite po ruski" - įgauna masinį charakterį. Tokioje situacijoje ES ir mūsų valdžios siekis tęsti kovą su Putinu iki galutinės pergalės, vis labiau panašėja į nesveikų žmonių kliedesius. O ką veiks visi šitie išprotėję politikai, kuomet milijonai žmonių pasipils iš plačios Rusijos į Lietuvą?

Manau, kad didžiausia lietuvių tautos problema - meilės savo Tautai ir savo valstybei deficitas. Tai mirtinos ligos simptomai. Prof.Povilas Gylys tai palygino su mirtina liga - žmogaus imunodeficito sindromu (AIDS).