Lietuva kišasi į Rusijos - Okrainos konfliktą

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-11-11 20:20:00, skaitė 422, komentavo 8

Lietuva kišasi į Rusijos - Okrainos konfliktą

Lenkijos teritorijoje  pastebėtas Lietuvos šarvuočių M113A1 permetimas į Okrainą. Vietos gyventojai praneša, kad iš Lietuvos teritorijos per Lenkiją į Okrainą yra gabenama karinė technika. Pagal charakteringus taktinius ženklus ant šarvuočių matyti, kad šie šarvuočiai buvo paimti iš veikiančių Lietuvos mechanizuotosios brigados „Geležinis Vilkas“ dalinių.

Šarvuočiai gabenami kariniais sunkvežimiais, kurių valstybiniai numeriai: LK752D, LK838D, LK 754D.  https://t.me/belvestnik/33359

Nieko nepranešama ir nėra žinoma ar šarvuočiai gabenami su lietuviška įgula ar be. 

Lanzberg-šaikos režimas ir toliau remia Kijevo chuntą karine technika nepaisydamas net to, kad yra pranešama, jog Okrainos kariai lietuvius užrakino bunkeryje Mariupolyje ir paliko mirti

Ištrauka iš straipsnio:

"Vienas Lietuvos kariškis, kuris pastoviai važinėja į Okrainą siunčiamas KAM-o ukrainiečių karių apmokymams, iš paskutinės savo kelionės parsivežė kraupių naujienų. Pasirodo, kad dar pavasarį, kai rusai puolė Mariupolį, miestas buvo paverstas tvirtove, ir vieną iš įtvirtinimų gynė ir lietuvių savanorių būrys. Tačiau prasidėjus rusų puolimui, Okrainos kariai pasitraukė, ir lietuvius uždarė jų bunkeryje, neleisdami pasitraukti. Taip visas lietuvių būrys ir žuvo. Neva lietuviai turėjo dengti Okrainos kariuomenės atsitraukimą, tačiau ukrai užrakino lietuvius, kad ir jie nepabėgtų. Rusai sulygino tą bunkerį su žeme, niekas neliko gyvas. Kiek jų ten buvo? Apie 15-20 žmonių".

Taip pat yra paskelbti duomenys, kiek Okrainos teritorijoje žuvo samdomų žudikų, taip vadinamų samdinių ar “sėkmės džentelmenų”, suvažiavusių iš viso pasaulio pakraščių į Okrainą tam, kad savo kailiu patirti kaip kariauja rusai:

Iš lentelėje pateiktų duomenų matyti, kad iki 2022 metų liepos 8 dienos iš 131 samdomo žudiko ar samdinio atvykusio iš Lietuvos, buvo užmušta 61 vienetas, po mėnesio - rugpjūčio 8-ai – dar minus 7 vienetai.