Dulkio vadovaujama ministerija ragina vakcinuotis nuo COVID-19. Būkite dėmesingi!

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/dulkio-va... 2022-11-12 16:38:00, skaitė 333, komentavo 4

Dulkio vadovaujama ministerija ragina vakcinuotis nuo COVID-19. Būkite dėmesingi!

Nesibaigiančių fotosesijų fanas, Lietuvos operacijų vadovas, Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Įsibėgėjant vakcinacijai nuo COVID-19 ligos, Arūno Dulkio vadovaujama Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pastebi, netolygų norinčiųjų vakcinuotis srautą savaitės dienomis.

„Dėl to darbo savaitės pradžioje vakcinuojančiose gydymo įstaigose yra daugiau laisvų laikų ir vietų vakcinacijai, o savaitės pabaigoje užimtumas užauga beveik dvigubai, todėl gyventojai turi mažesnį pasirinkimą, kur ir kada vakcinuotis“, - skelbiama ministerijos pranešime visuomenei „Sveikatos apsaugos ministerija dalinasi, kokiomis dienomis gyventojams patogiausia vakcinuotis nuo COVID-19“.

Ministerija rekomenduoja gyventojams racionaliai planuoti dienotvarkę ir registruotis vakcinai kuo anksčiau, nelaukiant savaitės galo.

„Stengdamiesi užtikrinti kuo sklandesnį vakcinacijos procesą, skatiname gyventojus iš anksto planuotis laiką vakcinai, rinktis įstaigas, galinčias skiepyti pirmoje savaitės pusėje“, - pasakė SAM Sveikatos stiprinimo skyriaus patarėja Ginreta Megelinskienė.

https://youtu.be/1CbmGwUXf5g

Anot specialistės, šį spalį penktadieniais buvo vakcinuota trečdalis visų mėnesio vakcinuotųjų, o paskutinę savaitės dieną vakcinuojasi beveik perpus daugiau nei pirmadieniais.

„Atsižvelgiant į išaugusius vakcinacijos tempus, kai rugsėjo mėnesį paskiepyta beveik 5 tūkst. gyventojų, o spalį – pradėjus skiepyti sustiprinančiąja vakcinos doze bei įsigaliojus ministro įsakymui, leidžiančiam skiepytis bet kurioje skiepijančioje gydymo įstaigoje, iš viso pasiskiepijo daugiau nei 15 tūkstančių“, - atskleidė G. Megelinskienė.

Ministerija ragina visus vakcinuotis, nedelsti.

ekspertai.eu_komentaras3-07.png

Ekspertai.eu atkreipia dėmesį, kad vakcinuotis turėtų tik tie, kuriems tai asmeniškai rekomendavo padaryti šeimos gydytojas ar kitas medicinos specialistas, žinantis apie konkretaus asmens sveikatos būseną.

Bet kokia valdininkų agitacija, raginanti vakcinuotis visiems iš eilės, yra klaidinanti. Būkite dėmesingi!

Susiję:

Jie tiek daug ir ilgai už gerą atlygį melavo. Niekšai, ar šiaip ne iš lengvo gyvenimo?

2k2022-11-10-01.jpg