Kaip Okraina norėjo įstoti į NATO, bet pataikė į NATO

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-11-16 21:23:00, skaitė 385, komentavo 9

Kaip Okraina norėjo įstoti į NATO, bet pataikė į NATO

Man labai patinka tokie vakarai kaip šiandien... Nenuobodu.

Gerai, visi jau tikriausiai žino, kad Lenkija rėkia, jog į „ją“ atskrido virš Okrainos numuštos raketos skeveldros ir nužudė iš karto du lenkus. Tai atsitiko po pietų, bet dabar kauksmas ką tik pakilo...

Aš tingiu net diskutuoti apie kliedesio laipsnį, na, tiesiog numuštos raketos taip toli neskrenda, tai nėra lėktuvas, galintis klibinkščiuoti su vienu varikliu. Tokio įvykio tikimybė tokia maža, kad net nesvarstau to rimtai. Dar svarbiau, kad raketų skeveldros dažniausiai nesprogsta, o nuotraukoje mums parodė visą duobę.

Pribaltikos reakcija į Lenkijos incidentą yra žaibiška. Narsusis Latvijos gynybos ministras Artis Pabriks net nelaukė oficialių Varšuvos komentarų dėl pranešimų apie į Lenkijos teritoriją nukritusias raketas. Ministras pareiškė užuojautą „lenkų ginklo broliams“ ir pareikalavo, kad Rusija būtų griežtai nubausta:

"Reiškiu užuojautą mūsų ginklo broliams lenkams. Nusikalstamas Rusijos režimas paleido raketas, kurios ne tik taikėsi į civilius Okrainos gyventojus, bet ir nukrito į NATO teritoriją Lenkijoje. Latvija visapusiškai palaiko lenkų draugus ir smerkia šį nusikaltimą."

Nuo šito latviakalbio ne latvių kilmės asmens, nei per nago juodymą neatsilieka kitas „valdovas“, labusų (p)rezidentas, paskutinis kuršis, stiklinio namo, pastatyto kraštovaizdžio draustinyje ir įteisinto litukrijos teismų, sąvininkas, Nausėda (reikia dėti riestinį kirčio ženklą ant raidės „u“).

O kas gi iš tikro įvyko?

Raketa pasirodė esanti Okrainos oro gynybos C300. Šumerai šaudė taip tiksliai, kad nužudė du lenkus. Ir taip, paprasų lenkų man tikrai gaila. Užuojauta jų šeimoms.

Tačiau dabar labai įdomu stebėti Lenkijos reakciją. Ar jie jį nurys, ar kaip nors sureaguos? Juk jau pasigirdo šauksmų, kad tai – išpuolis prieš NATO narę. O kas dabar? Ar jie užsičiaups? Pavyzdžiui, jei Okraina paleido raketą, tai nesiskaito? Ir visuomenės nepiktins tai, kad Lenkija tiekia ginklus Okrainai, o Okraina žudo Lenkijos piliečius? Galbūt mums reikia kaip nors duoti jiems mažiau ginklų, nes jie nežino, kaip jais naudotis?

Bet kokiu atveju jie mano vakarą pradžiugino šiais šokiais. Taip atsitinka, kai paviešini informaciją nepasitikrinęs ar tikrai ją reikia paviešinti... Beje, įdomu, ar Okraina bent užuojautų žuvusiųjų artimiesiems pareikš? O gal sakys – „karo aidas“?

P.S.

Rusijos Federacijos Gynybos ministerijos pareiškimas šiuo klausimu:

„Lenkijos žiniasklaidos ir pareigūnų pareiškimai apie tariamą „rusiškų“ raketų kritimą Pržewoduvo gyvenvietės rajone yra sąmoninga provokacija, siekiant paaštrinti situaciją. Rusijos naikinimo priemonėmis nebuvo smogta į taikinius prie Ukrainos ir Lenkijos valstybės sienos.“

Tačiau Londone viskas aišku be tyrimo. Dauningo gatvėje klykiama „surengta provokacija! Pirmieji „nepriklausomos“ britų žiniasklaidos puslapiai: „Rusai bombarduoja Lenkiją“, „Rusijos raketos smogia Lenkijai“, „Rusai kaltinami mirtinu smūgiu Lenkijai“, „Rusijos raketos Lenkijoje nužudė du žmones“... Rusai, rusai, rusai... ateina!

Bet Bidenas pasakė, kad taip nėra! Kad raketos neskrido į Lenkiją iš Rusijos, trajektorija, sako, ne ta pati, jis kažką sumurmėjo apie tyrimą ... Nė žodžio apie tai!

Provokacija atitinka Downing Street. Kodėl? Ogi britaškės žvalgyba MI-6 prižiūri Okrainos ginkluotąsias pajėgas, rengia specialistus, rengia diversantus. Prižiūri ji ir litukriją. Štai kodėl labusų kontroliuojama žiniasklaida jau klykia apie Lenkijos, vienos iš NATO bloko šalies, užpuolimą.

Beje britaškės pėdsakai buvo matomi ir teroristiniuose išpuoliuose, nukreiptuose prieš Nord Stream, Krymo tiltą ir Aleksandrą Geljavičių Duginą…

P.P.S.

Kodėl lenkų priešraketinė sustema„Patriot“ nenumušė ukrų raketos?

Svarbiausias ir nepatogiausias klausimas, kurį šį rytą užduoda lenkų žurnalistai savo kariškiams, buvo toks: „Kodėl Lenkijos oro gynybos sistema nenumušė nei Rusijos, nei Okrainos raketos?

O Lenkijos kariškių atsakymas nustebino ne tik mane: „Nė viena kariuomenė neturi oro gynybos sistemos, saugančios visos šalies teritoriją. Oro gynybos sistemų užduotis, be kita ko, yra ypatingos svarbos infrastruktūros objektų apsauga.

Gerai. Tarkime, jei tai atsitiko pirmąją SKO dieną. Galėčiau sakyti, kad jie neturėjo laiko reaguoti. Tačiau karas, įskaitant raketų smūgius į Okrainos teritoriją, besiribojančią su Lenkija, vyksta jau daugiau nei 8 mėnesius, o Lenkijos generaliniam štabui tiesiog šioje riboje reikėjo sukurti oro gynybos-raketinės gynybos sistemą (iš tikrųjų labai nedidelę).

Bet... atskriejo vieniša raketa ir nužudė du gyventojus. Ir būtų gerai, jei tai būtų rusiška raketa, ir ją būtų galima panaudoti politiniams tikslams. Bet ši raketa buvo okrainietiška. Bet ne tai esmė. Svarbiausia, kad niekas net nebandė jos perimti. Arba negalėjo. O raketos trajektorijos sekimas vyksta nuo pat jos paleidimo, o ne nuo patekimo į Lenkijos teritoriją, o tai, kad ji nuklydo ir kėlė grėsmę, buvo aišku dar gerokai prieš sprogimą. Štai kodėl Lenkijos visuomenei kyla klausimų dėl išliaupsintos amerikiečių gamybos sistemos „Patriot“, kuri yra Lenkijos oro gynybos-raketinės gynybos sistemos pagrindas.