Viktoras Orbanas: vietoj sankcijų reikia taikos derybų

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-11-18 17:14:00, skaitė 291, komentavo 5

Viktoras Orbanas: vietoj sankcijų reikia taikos derybų

Vengrijos dienraštyje "Magyar hirlap" rašoma, kad savo socialinio tinklo puslapyje paskelbtame vaizdo įraše ministras pirmininkas Viktoras Orbanas sakė, kad mums reikia ne daugiau sankcijų, o taikos derybų, ir paprašė žmonių palaikyti mūsų kovą ir pareikšti savo nuomonę nacionalinėse konsultacijose.

Ministras Pirmininkas Viktoras Orbanas taip pat pasisakė į nacionalinių konsultacijų klausimus

Ministras Pirmininkas Viktoras Orbanas taip pat užpildė klausimyną, skirtą nacionalinėms konsultacijoms dėl sankcijų. Savo socialinės žiniasklaidos puslapyje paskelbtame vaizdo įraše ministras pirmininkas sakė:  "Aš tai jau padariau."

 Jis taip pat sakė, kad, jo nuomone, Briuselyje vykstančios derybos yra bandymas susitarti dėl didesnių sankcijų. "Tai klaida, nes sankcijos nieko neišsprendė, bet jos daro didžiulę ekonominę žalą", - pabrėžė V. Orbanas.

"Karas nesibaigė, tačiau energijos kainos šoktelėjo, maisto kainos kyla, o infliacija siekia rekordus." Jis teigė, kad nacionalinės konsultacijos pradėtos siekiant sėkmingai apginti Vengrijos interesus.

"Mums nereikia naujų sankcijų, mums reikia taikos derybų. Negalime leisti, kad sankcijos palaidotų Vengrijos ir visos Europos ekonomiką. Savo pranešime V. Orbanas prašė "ir jūs paremkite mūsų kovą, išsakant savo nuomonę ir dalyvaujant nacionalinėse konsultacijose. Vengrija jūsų nenuvils. Tikiuosi jūsų alaikymo", - pridūrė jis.

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20221117-orban-viktor-a-szankciok-oriasi-gazdasagi-karokat-okoznak