"Visi tikrieji skinhedai išvyko į Ukrainą": Amerikos neonacistas pasakoja apie savo ukrainiečių "kolegų" nusikaltimus

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.rt.com/news/566826... 2022-11-21 11:49:00, skaitė 494, komentavo 6

Kentas McLellanas sako, kad amerikiečiai yra klaidingai informuojami apie konfliktą Ukrainoje, ir jie yra verčiami manyti, kad "Rusija nusprendžia bombarduoti be jokios priežasties"

Anksčiau šį mėnesį Juanas Sinmiedo, valdantis populiarų "Telegram" kanalą, kuriame fiksuojami žmogaus teisių pažeidimai Ukrainoje, paskelbė sprogstamąjį interviu su "Boneface", tikruoju vardu Kentas McLellanas, 32 metų neonacis iš Floridos, kuris per karą Donbase prisijungė prie fašistinės savanorių grupės "Dešinysis sektorius", o 2022 m. sausį grįžo kovoti kartu su batalionu "Azov".

Diskusija su McLellanu griauna daugybę mitų ir melo, kurie buvo paskleisti apie Maidano perversmą, dabartinį konfliktą Ukrainoje ir nerimą keliančią stiprią nacionalistinių judėjimų įtaką šalyje. McLellanas, neonacių roko grupės "Brutal Attack" lyderio sūnus, dar būdamas paauglys įsitraukė į kraštutinių dešiniųjų veiklą ir ne kartą susidūrė su įstatymais dėl ardomosios, rasistinės veiklos. 2012 m. gegužės mėn. jį ir kitus rasistinės organizacijos "Amerikos frontas" narius FTB sulaikė dėl rengimosi teroro aktams prieš etnines mažumas Floridoje.

Būtent ši patirtis paskatino jį 2014 m. vykti į Ukrainą. Amerikiečių fašistų sluoksniai, kuriuose jis judėjo, turėjo tiesioginių ryšių ir nuolat palaikė ryšius su Maidano priešakyje esančiomis nacionalistinėmis grupuotėmis, kurios tuo metu rengė didelius viešus renginius "beveik kasdien kiekvienoje srityje, kurioje nevyko karas". Kaip ir kraštutinių dešiniųjų judėjimai daugelyje kitų aplinkinių šalių, įskaitant Suomiją, Gruziją ir Latviją.

Atrodo, kad JAV vyriausybė pritarė McLellano ir kitų asmenų buvimui Ukrainoje tuo metu. Jis sako, kad buvo pagautas - neaišku, kas ir ko - mokantis ukrainiečius DNS nuodijimo, o amerikiečiai "norėjo prisėsti ir padėti".

"Jie nenorėjo nurodyti pavardžių ar kitų dalykų, bet norėjo stebėti situaciją. Be šio palaikymo būčiau apkaltintas Amerikos neutralumo akto pažeidimu", - teigia McLellanas.

Nenubausti karo nusikaltimai

2015 m. pradėtas platinti siaubingas vaizdo įrašas, kuriame, kaip teigiama, bataliono "Azov" nariai nukryžiuoja Rytų Ukrainoje gyvenantį rusą, o paskui padega kryžių, ant kurio jis buvo tiesiogine ir kruvina prasme prikaltas. Maždaug tuo pačiu metu internete paplito ir kitas klipas, pavadintas "Kikes get the rope" ("Kikes get the rope"), kuriame vaizduojama pakarta nėščia moteris ir jos vyras. Buvo teigiama, kad ši pora yra žydai, kuriuos nulinčiavo Azovo kovotojai.

Kelios Ukrainos ir Vakarų vyriausybių finansuojamos faktų tikrinimo svetainės, įskaitant neonacistams simpatizuojančią "StopFake", paskelbė, kad filmuota medžiaga yra suklastota, ir tai pakartojo vasario 24 d., kai šiurpūs vaizdai vėl plačiai pasirodė. Batalionas "Azov" taip pat ne kartą neigė, kad jo kovotojai yra atsakingi už kurį nors iš šių bjaurių aktų, nors jų gynyba nebuvo įtikinama. Buvo tiesiog teigiama, kad "Azovo" logotipas ant žudikų uniformų buvo "daug didesnis, nei turėtų būti".

McLellano parodymai patvirtina, kad tie vaizdo įrašai yra labai tikri. Jis iš tiesų yra filmuotoje medžiagoje apie nukryžiavimą ir nufotografavo "Tornado" kovotojus, pozuojančius su pakartos poros lavonais. Nors iš tiesų pora nebuvo žydai, o jų ritualinis nužudymas buvo per daug ekstremalus net jo smurtiniam skoniui - "aš nebūčiau pritaręs tokiai akcijai", - sako jis. Kalbėdamas apie "Tornado", McLellanas fašistinį sukarintą batalioną vadina "iki šiol siaubingiausiu dalyku, kokį tik esu matęs ar su kokiu esu susidūręs savo gyvenime".

Vakarų teisių gynimo grupių tyrimuose padaryta išvada, kad "Tornado" žiauriai kankino suimtus separatistų kovotojus ir nekaltus civilius Donbase. Kaliniai buvo išrengiami nuogai, laikomi rūsiuose, o jų lytiniai organai ir kitos kūno dalys buvo veikiamos elektros šoku. Kai kurie sulaikytieji, grasindami mirtimi, buvo verčiami išprievartauti vienas kitą.

McLellanas dalyvavo kai kuriuose žiauriuose "Tornado" "tardymuose" ir daro prielaidą, kad "elgesys su tokiais žmonėmis, manyčiau, toks pat kaip ir su rusais", turėdamas omenyje karius, paimtus į nelaisvę nuo vasario 24 d. Keletą "Tornado" kovotojų Ukrainos vyriausybė galiausiai įkalino už jų veiksmus. Nepaisant to, kad jie buvo kaltinami vaikų prievartavimu, kankinimais ir šaltakraujišku civilių žudymu, kaltinimų dėl karo nusikaltimų jie išvengė ir paprastai buvo nuteisti nedidelėmis bausmėmis. Pavyzdžiui, bataliono įkūrėjui Ruslanui Onišenkai, sadistiškam pedofilui, 2017 m. buvo skirta tik 11 metų kalėjimo. Jis yra vienas iš kelių "Tornado" kovotojų, kuriuos prezidentas Vladimiras Zelenskis nuo konflikto pradžios paleido iš kalėjimo ir išsiuntė kovoti į "karščiausius taškus".

Du skirtingi karai

Šių metų pradžioje grįžęs į Ukrainą, Boneface'as įstojo į batalioną "Azov" ir greitai įsitraukė į kovą dėl Mariupolio, kurios metu jis tapo "daugybės bjaurių dalykų" liudininku.  Ankstyvuosius mūšio etapus jis apibūdina kaip "daug šaudymo į nieką ir daugybę karių, nežinančių, ką daryti", o Mariupolio gyventojai, jo nuomone, "buvo labai susiskaldę į proukrainietišką ir prorusišką poziciją". McLennanas teigia, kad tuo metu "Azov" tarėsi su CŽV ir Pentagonu, kurie "karo metu ten vykdė žvalgybos operacijas".

McLennanas mano, kad būtent "Amerikos kišimasis į Ukrainos reikalus" sukėlė Rusijos invaziją. Nors jis nelaiko Rusijos "auka", tačiau pripažįsta, kad Kijevas ir Vakarai išprovokavo šią šalį. Jis labai kritikuoja savo tautiečius už tai, kad jie nežino, jog egzistuoja tokios vietovės kaip Osetija, arba už tai, kad Gruzija į ją įsiveržė.

Po to, kai Ukrainos saugumo tarnybos agentai buvo sučiupti planuojantys jį nužudyti vienoje Kijevo ligoninėje, Boneface'as buvo išsiųstas atgal į JAV. Jis ir toliau palaiko "Azovą" "iki galo", tačiau neremia ES ar NATO ir mano, kad jei pastarosios įsitrauktų į konfliktą, "nacionalistui nebeliktų nieko, už ką verta ar verta kovoti". McLennanas sako, kad "buvo masiškai švenčiama, kai Ukrainai buvo atsisakyta priimti į NATO". Jo nuomone, tai atspindi, kad Ukrainos konfliktas faktiškai yra du karai - tas, kurį kariauja nacionalistai, ir tas, kurį kariauja valstybė, ir šie du karai yra "visiškai skirtingi". Jis prognozuoja, kad Kijevas ateityje "Azovą" ir kitas nacionalistų grupuotes išmes po autobusu, "kai jų naudingumas NATO režimui baigsis".

Atkartodamas nužudyto Dešiniojo sektoriaus vado žodžius, jis sako, kad "mes dar nesame baigę Maidano". McLennanas baigia sakydamas: "Norėčiau, kad Rusija tiesiog grįžtų namo, o kol valdžia Kijeve silpna, įvyktų dar viena [Maidano] revoliucija".

Seni išslaptinti CŽV dokumentai rodo, kad CŽV jau ilgai teikia prieglobstį Ukrainos neonacistams, masiškai žudžiusiems žydus ir lenkus, ir padeda skatinti nacionalistines ir separatistines tendencijas Ukrainoje.