Tęsiasi Okrainos dekomunizacija

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-11-24 01:01:00, skaitė 424, komentavo 11

Tęsiasi Okrainos dekomunizacija

16.00 val vietos laiku miestuose visiškai arba iš dalies nėra šviesos:

1. Kijevas

2. Charkovas

3. Dnepropetrovskas

4. Lvovas

5. Krivoy Rog

6. Rovno

7. Luckas

8. Nikolajevas

9. Odesa

10.Sumy

11. Poltava

12. Mirgorodas

13. Chmelnickis

14. Žitomiras

15. Ternopilis

 

Be to, kai kuriose srityse elektra pat yra išjungta.

 

„Ukrenergo“ paskelbė, kad didžiojoje Okrainos teritorijos dalyje elektros nebus parą. Bus avariniai išjungimai.

 

Taip pat buvo sustabdyta dalis geležinkelio ryšių ir priemiestinių traukinių. Tęsiasi interneto ir korinio ryšio trikdžiai. Daugelyje miestų kyla vandens tiekimo problemų dėl sustojusių elektrinių siurblių. Taip pat verta paminėti, kad Kijeve Okrainos ginkluotųjų pajėgų oro gynyba tradiciškai apšaudo gyvenamuosius pastatus.

 

Galima teigti, kad šiandien atėjo pats kumuliatyvus smūgių, apie kuriuos buvo kalbėta nuo spalio 10 d., efektas - kelios smūgių bangos nuosekliai išjungė Ukrainos energetikos sistemos elementus, kurie nuo TSRS žlugimo egzistavo beveik nepakitusiu pavidalu.

 

Šiandien kumuliacinis poveikis paveikė ir viskas sugriuvo.

 

Natūralu, kad dabar energetikos sistema kelias dienas bus subalansuota toliau mažinant suvartojimą, tačiau tai bus sunku, o RF ginkluotosios pajėgos pasilieka galimybę toliau smogti į dar nesunaikintus objektus, o tai lems, kad kita smūgių banga užgęsins ir didžiąją Okrainos dalį.

 

Šiuo atveju pagrindinis dalykas yra nuoseklumas ir metodiškumas, kurį stebime sprendžiant elektros sistemos išjungimo klausimą iki žiemos pradžios. Priekyje okrainičių laukia atominių elektrinių paskirstymo pastočių ir požeminių dujų saugyklų „išjungimas“.