Maisto ir veterinarijos „reketininkai” ir toliau siaučia: užfiksuoti kraupūs vaizdai

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/mais... 2022-11-24 17:04:00, skaitė 288, komentavo 2

Maisto ir veterinarijos „reketininkai” ir toliau siaučia: užfiksuoti kraupūs vaizdai

Primename, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) šiuo metu atlieka Generalinės prokuratūros kontroliuojamą ikiteisminį tyrimą dėl įtariamos korupcijos Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje (VMVT), kai VMVT atstovai, galimai veikdami organizuotoje grupėje su kitais asmenimis, reikalaudavo kyšių iš verslo subjektų.

Ikiteisminio tyrimo metu tiriamos aplinkybės dėl galimo kyšininkavimo, papirkimo, prekybos poveikiu, bendrininkavimo veikiant organizuotoje grupėje. Įtarimai dėl kyšininkavimo, veikiant organizuotoje grupėje, pareikšti 4 asmenims: VMVT direktoriui Mantui Staškevičiui, VMVT Veterinarinių vaistų ir pašarų skyriaus vedėjui, reziduojančiam Kaune, Sigitui Siriukaičiui, VMVT Šiaulių departamento direktoriui Arūnui Teišerskiui ir buvusiam VMVT Kauno departamento Raseinių skyriaus vedėjui H. M.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, asmenys, veikdami organizuotoje grupėje, galimai sukūrė nusikalstamą korupcinę schemą, kai kiekvieną mėnesį reikalaudavo ir priiminėdavo kyšius iš verslo subjektų, grasindami uždrausti produkcijos realizaciją Lietuvos rinkoje ar net sustabdyti įmonių veiklą.

Sekmadienį visi 4 įtariamieji buvo sulaikyti, VMVT direktorius Mantas Staškevičius ir VMVT Veterinarinių vaistų ir pašarų skyriaus vedėjas, reziduojantis Kaune, Sigitas Siriukaitis buvo sulaikyti įtariamo nusikaltimo – galimo kyšio perdavimo ir priėmimo metu. Siekiant surinkti tyrimui reikšmingus duomenis, atliktos kratos įtariamų asmenų gyvenamosiose ir darbo, kitose tyrimui reikšmingose vietose, VMVT Vilniuje ir Šiauliuose. Kratų metu pas įtariamuosius valstybės tarnautojus ir jų šeimos narius rasta daugiau kaip 300 000 Eur grynųjų pinigų.

2022.11.23 dieną buvo nufilmuotas vaizdo įrašas su šokiruojančiu VMVT darbuotojų elgesiu

Kėdainių turguje prekybininkai užfiksavo galimai VMVT darbuotojas, kurios neprisistačiusios „tikrino” turgaus prekeivius. Paprašius prisistatyti, moterys vengė tai daryti, elgėsi nepagarbiai, sakė, kad negirdi kas joms sakoma. Viena iš darbuotojų, pamačiusi, kad visa tai yra filmuojama, parodė savo darbo pažymėjimą, o antroji tai daryti atsisakė – moteris aiškino, kad turi problemų su klausa. Tuomet natūraliai kyla klausimas: kaip tokios „glušės” gali dirbti tokį darbą?

Šios „glušės” kabinėjosi prie turguje prekiaujančių žmonių ir draudė jiems prekiauti. Ar jos prašė pinigų ir reketavo žmones, informacijos nėra, nes prekybininkai atsisakė bendrauti, bijodami susidorojimo. Prašome pažiūrėti šį vaizdo įrašą, kuriame matosi visiškai nekompetetingas ir neetiškas VMVT darbuotojų elgesys.