Šaikos atstovas Ž. Pavilionis kuria „saugumą” Europoje

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/saik... 2022-11-25 18:28:00, skaitė 173, komentavo 3

Šaikos atstovas Ž. Pavilionis kuria „saugumą” Europoje

Lapkričio 25-27 d. Seimo Užsienio komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis (šaikos narys) dalyvaus Konrado Adenauerio fondo rengiamoje konferencijoje „Saugumo kūrimas Europoje“ Kadenabijoje (Italijos Respublika). Istorinėje Vokietijos krikščionių demokratų lyderio Konrado Adenauerio vasaros rezidencijoje (1959-1966) Kabenabijoje nuolat renkasi Europos krikščionių demokratų lyderiai, strategai aptarti esminius iššūkius Europai ir pasauliui, prie kurių sprendimų krikščionys demokratai įvairiose šalyse galėtų susitelkę prisidėti.

Šį savaitgalį Europos krikščionys demokratai Kabenabijoje aptars galimybes, kaip užbaigti karą, garantuoti taiką, nugalėti Rusiją, atstatyti Ukrainą ir būdus kaip Europos Sąjunga gali sustiprinti savo saugumą.

Ambasadorius Ž. Pavilionis kartu su buvusiu Ukrainos Užsienio reikalų ministru Pavlo Klimkinu (Pavlo Klimkin) prašomas pristatyti Ukrainos kovą prieš Rusijos agresiją bei kartu su kolegomis iš įvairių Europos šalių aptarti būdus kaip dar efektyviau įtvirtinti galutinę Ukrainos pergalę.

Konrado Adenauerio fondas („Konrad-Adenauer-Stiftung“) įvairiais būdais siekia sukurti tvarią paramą ir atkreipti dėmesį į kovą už taiką, laisvę ir demokratiją Ukrainoje.

Konferencijoje dalyvauja sprendimų priėmėjai ir analitikai iš Ukrainos, kaimyninių šalių, Europos Sąjungos ir JAV.

SN inf.