Jūs prieš ką dantis šiepiate, vatnikai?

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-11-28 12:00:00, skaitė 429, komentavo 11

Jūs prieš ką dantis šiepiate, vatnikai?

Čia žemiau yra pateikiamas rinkinukas genialių išsireiškimų ir minčių, kuris dar kartą paliudija, kad Rusija tikrai išprotėjo, užsimojusi prieš civilizaciją, be kurios jokios civilizacijos mūsų planetoje nebūtų buvę net užuomazgoje. Šitas rinkinukas turi būti vertinamas kaip ypatingai įtikinantis ir argumentuotas, kadangi tai nėra jokios baikės, už kiekvieno teiginio, minties yra labai autoritetinga  pavardė ar tvirtinimo kilmė,  taip kad...

Trumpiau sakant, istorija tokia: ar ne laikas rusams iš ten varyti arklius?

Taigi, pirmyn.

Tiesa, iš karto reikia perspėti: tai, kad Juodąją jūrą iškasė ukrai, yra feikas juodas, kaip ir tai, kad ją kasant išsiskyrė metanas, kuris nusėdo dugne. Jokio metano ten nėra, tačiau yra sieros vandenilis, kurį išskirdamas dvokia supuvusiais kiaušiniais. Taigi, kasė jokie ten ne ukrai, kasė dinozaurai, kur juos kartu su kiaušiniais ir užvertė Tunguskos meteoritas. Ta prasme, kad su dinozaurų kiaušiniais, kuriuos jie dėdavo laisvu nuo pagrindinio darbo metu. Iš kiaušinių, atitinkamai, išsirisdavo nauja kasikų ar kasėjų karta ir t.t. Kažkaip taip ar panašiai.

O dabar apie tai kas ne feikai ir netgi ne antifeikai, o velniškas tuzinas gelžbetoninių faktų visame savo senovės ukrų didingume ar didybėje:

1. Kunigaikštis Vladimiras, 988 metais pakrikštijęs Kijevo Rusią, geidė jos įstojimo į JevroSojūzą (taip vadinamas buvusios Okrainos URM, čia ir toliau skliaustuose autorius, šaltinis).

2. Okraina yra vienintelė teisėta Kijevo Rusios paveldėtoja (taip vadinamasis prezidentas Zelia).

3. Butent Okraina stovėjo prie Europos ištakų, o Kijevo Rusia neturi nieko bendra su Rusija (buvusios Okrainos ambasadorius Austrijoje Aleksandras Ščerba).

4. Šiuolaikinę Kanadą, tokią kokią mes esame įpratę matyti, sukūrė kolonistai iš Okrainos (Porošenkos administracijos vadovas Borisas Ložkinas).

5. “Kiečiau (mums) būtų buvę statyti kosmodromą tarpgalaktiniams skrydžiams, o ne pakuočių gamybos fabriką, tačiau artimiausiu metu tarpgalaktinis kosmodromas dėl krizės nebus įmanomas” (buvęs busios Okrainos prezidentas Porošenka ).

6. Europinę civilizaciją įkūrė didžioji Okraina (Okrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas Andrijus Parubijus, apie šitą žr. žemiau).

7. Už Wi-Fi atsiradimą visas pasaulis yra skolingas ukrainietiškam talentui (buvusios Okrainos Aukščiausiosios Rados deputatas Glebas Zagorijus).

8. Jėzus Kristus – galilėjietis (galijietis) – senovės ukras. Visi apaštalai, išskyrus Judą, buvo galilėjiečiai (galijiečiai), pro-senoviniai ukraincai, ir tik vienas Judas buvo judėjus, žydas (Okrainos respublikonų partijos vadovo pavaduotojas Rostislavas Novoženecas).

9. Dzeuso motina buvo iš kilusi iš Žitomiro, Buda – skitų pranašas, tarp Egipto faraonų buvo ukrai, o Enėjas (Trojos karo didvyris ir Romos įkūrėjų protėvis) buvo caru Okrainoje (Taraso Ševčenkos nacionalinės premijos laureatas Valerijus Bebikas).

10. Okraina viena iš pirmųjų pasaulyje sukūrė kazokų trauka varomą povandeninį laivą, kuriuo atakavo turkų laivus (Okrainos televizija, nacionalinio projekto "Krajina" rėmuose).

11. Donaldas Trampas turi ukrainietiškų šaknų, jo giminės protėviai gyveno Ternopilio srityje (TV kanalas Okraina,  programa „Segodnia“).

12. Ukrainiečių kalba - viena iš seniausių pasaulio kalbų... Jau nuo laiko skaičiavimo pradžios ji buvo tarpgentinė pasaulio kalba..., yra pagrindo manyti, kad Ovidijus eilėraščius rašė senovės ukrainiečių kalba (vadovėlis "Ukrainiečių kalba pradedantiesiems", Kijevas, 1992, plius E. Gnatkevičiaus tyrimai "Nuo Herodoto iki Fotijaus").

13. „Tais laikais, kada Romos Respublika dar tik ruošėsi tapti pasaulio valdove, Okraina ja jau buvo. Ir jau buvo didinga“ (užklasinis skaitymas Okrainos moksleiviams).

Sąrašą būtų galima ir reikėtų tęsti komentaruose, nes Visata nenumatė kosminės didybės ribų.

O darbar plačiau apie “šestioką”, šeštą numerį šiame velnio tuzine. Tai kas bus pateikta žemiau iš dalies paaiškina tai kas yra rašoma aukščiau. 

Taigi, Parubij Andrei Vladimirovič, 13-asis Okrainos Aukščiausios Rados pirmininkas ar kaip ten juos vadina.

 

Nemokantiems rusų kalbos išverčiu tekstą nuotraukoje:

Pažyma

Duota: Parubil Andreij Vladimirovič, gimęs 31.01.1971, pažymima, kad jis konsultavosi Černovogrado centrinės miesto ligoninės psicho neurologiniame skyriuje.

Diagnozė: Sutinkamai su 21.04.1977 metų PMPK (psicho-mediko-pedagoginė komisija) sprendimu 193/71 nustatyta lengvo protinio atsilikimo lygio (debilumo) diagnozė, su periodiškai pasikartojančiais afazijos priepuoliais. Emociniai sutrikimai nežymus.

Specialus apmokymas nereikalingas - gali lankyti bendro lavinimo įstaigas. 

             Vyr. gydytojo pavaduotojas R. Letcov

Čia paminėta afazija - tai kalbos sutrikimas, aiškiausiai pasireiškiantis kalbant Kijevo merui Kličko su atidaužytomis smegenimis. Žmogus negali išreikšti sąvokos žodžiais, negali pasakyti koks rodomas daiktas, nors žino kam jis, gali pamiršti skaityti ir pan.

Kažkaip nelabai ir galima pikti ant tokių debilų, ir dar su pažyma, už jų nusišnekėjimus. Kaip ir ant jų didelių draugų iš Marijos žemės. 

O štai čia išsamesnis ukro-kliedesių rinkinukas tema -  

"Ukro-kalba-mova į Žemę buvo atgabenta iš Veneros"...

"Ukrainiečių kalba - viena iš seniausių kalbų pasaulyje... Yra pagrindo manyti, kad jau laiko skaičiavimo pradžioje tai buvo tarpgentinė kalba"

("Украинский язык для начинающих". Киев, 1992) ("Ukrainiečių kalba pradedantiesiems", Kijevas, 1992) .

„Taigi, turime pagrindo manyti, kad Ovidijus poeziją rašė senąja ukrainiečių kalba“ 

(Э. Гнаткевич "От Геродота до Фотия". Вечерний Киев, 26.01.93)

(E. Gnatkevičius „Nuo Herodoto iki Fotijaus“. Vakarinis Kijevas, 93.01.26).

Kaip laiko skaičiavimo pradžia, tai yra ukro-civilizacijos gimimas, įvairiuose kliedesių šaltiniuose, yra minima data 140 000 metų prieš mūsų era.

„Visiškai įmanoma, kad ukrainiečių leksika... nešė terminologinius, kolonizacinius, gyvybiškai-optimistinius įsitvirtinančius užtaisus į visas keturias Pirminio pasaulio puses, įvaldydama ir apvaisindamas svetimakalbes ir mažakalbes teritorijas... Mes galime numanyti, kad ukro-kalba-mova tapo vienu iš gyvų sanskrito pagrindų. Ukrainiečių kalba - tai prieštvaninė kalba, Nojaus kalba, pati seniausia kalba pasaulyje, iš kurios kilo kaukaziečių-jafetų, protohamitų ir protosemitų kalbų grupės“.

(Б. Чепурко "Украинцы". Основа, №3, Киев, 1993).

(B. Čepurko „Ukrainiečiai“. Osnova, Nr. 3, Kijevas, 1993).

"Ukrainiečių mitologija yra pati seniausia pasaulyje. Ji tapo pagrindu visų indoeuropietiškų mitologijų lygiai taip pat, kaip ir senovinė ukrainiečių kalba - sanskritas - tapo visų indoeuropietiškų kalbų pramote".

(С. Плачинда "Словарь древнеукраинской мифологии". Киев, 1993)

(S. Plačinda "Senovės ukrainiečių mitologijos žodynas" “. Kijevas, 1993)

"Sanskrito pagrindas kažkokia tai paslaptinga kalba" sansaras", atneštas į mūsų planetą iš Veneros. Ar tik ne apie ukrainiečių kalbą yra kalbama?"

(А. Братко-Кутынский "Феномен Украины". Вечерний Киев, 27.06.95)

"ARIJAI (orijai) – tai pats seniausias seniausias ukrainiečių pavadinimas (Hitleris šioje vietoje turi suktis grabe kaip ventiliatorius). Pirmieji pasaulio artojai. Jie prisijaukino arklį, išrado ratą ir plūgą. Pirmieji pasaulyje pradėjo auginti rugius, kviečius, soras. Savo žinias apie žemdirbystės ir liaudies amatus atnešė į Kiniją, Indiją, Mesopotamiją, Palestiną, Egiptą, Šiaurės Italiją, Balkanus, Vakarų Europą, Skandinaviją. Orijų gentys tapo visų indoeuropiečių tautų pagrindu.

Плачинда "Словарь древнеукраинской мифологии". Киев, 1993

 "S. Plačinda „Senovės ukrainiečių mitologijos žodynas“. Kijevas, 1993 

"Tačiau ukrainiečiams yra atsakoma į teisę vadintis ukrainiečiais. Ir toli gražu ne visi prisimena (arba nenori prisiminti), kad žmonės yra vaisinga ukrainietiško nacionalinio medžio šaka." 

С.Джеджула, канд.ист.наук "Тысяча лет украинской диаспоры" (Вечерний Киев, 23.01.93)

Diagnozė pažymoje, išduotoje rados pirmininkui vaikystėje, yra tik nežymus, labai lengvas negalavimas, palyginti su diagnozėmis, kurios turėtų būti nustatytos šių kliedesių autoriams.  

Prieš 8-9 metus, kada prasidėjo pirmoji chcholų invazija į Lietuvą, aš pirmą kartą išgirdau baikę apie chocholų iškastą Juodąją jūrą. galvojau, kad tai tikrai baikė, anekdotas. Tačiau kada aš pirmą kartą tą baikę išgirdau pasakojant per TV kažkokio Gavnapolskio propogandoninėje laidoje, pamaniau išsikalinėja, pradėjau jau atidžiai klausytis. Pasirodo nė velnio, kažkokia boba rimtu veidu kliedi apie iškastą jūrą, o keli dalbajobai visai rimtai jai pritaria. Man tikrai tada buvo vos ne šokas. Tokio lygio smegenų plovimo čia, Lietuvoje, dar nebuvau girdėjęs. Maniau, kad pas mus iki tokio lygio niekada nenusiris.

 Klaikiai klydau, nusirito ir riedama toliau.