COVID-19 Religija - apribojimai visame pasaulyje

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://rwmalonemd.substack.co... 2022-12-01 09:08:00, skaitė 422, komentavo 5

COVID-19 Religija - apribojimai visame pasaulyje

Šokiruojantys atskleidimai apie vyriausybės vykdomą religinių grupių ir tautų kontrolę, priekabiavimą ir persekiojimą

Kartais straipsnis būna taip gerai parašytas, taip gerai įprasmintas, kad nėra ką pridurti. Toks yra profesoriaus Jem Bendell 2022 m. lapkričio 21 d. parašytas straipsnis "Dar ne per vėlu nustoti būti priespaudos įrankiu". Aukščiau esančioje nuorodoje taip pat yra garso versija.

Taigi, pradėkime šį tekstą cituodami įžangines pastraipas:

Daugelyje pasaulio šalių mirtingumas vis dar viršija įprastą lygį. Medikai nežino, kodėl. Gali būti, kad taip yra dėl ilgalaikių komplikacijų, susijusių su buvusiomis Kovid infekcijomis, arba dėl naujų vakcinų poveikio, arba dėl vėluojančio gydymo, kurį lemia lokautai. O gal tai yra šių priežasčių derinys arba net koks nors kitas veiksnys. Net parašęs šiuos du sakinius pajutau baimę. Jaučiuosi pasiruošęs kai kurių žmonių susierzinimui ar net agresijai. Tai keista: iki 2020 m. žmonės taip griežtai nesielgė visuomenės sveikatos klausimais. Manau, kad įprasto mokslinio dialogo ir politikos kontrolės nuosmukis yra didelė ilgalaikė pastarųjų kelerių metų žala. Būtent dėl to neketinu leisti tam užgesti. Vietoj to tikiuosi, kad visi galėsime daugiau sužinoti apie tai, kodėl žmonės tapo tokie blogai informuoti ir agresyvūs kitų, priėjusių prie kitokių nei jų pačių išvadų, atžvilgiu. Tik tada galėsime išvengti dar didesnių problemų, kai ateityje kils visuomenės sveikatos krizių. O jei mirtingumo perviršis nesugrįš į normalią padėtį, tuomet jau dabar esame sveikatos krizėje.

Būtent todėl šioje esė grįžtu prie mokslinių faktų, kurie įrodo, kad autoritarinė medicinos ortodoksija dėl Kovido buvo moksliškai klaidinga. Klaidinga ne tik žvelgiant iš laiko perspektyvos, bet ir dabar, kai ekspertai ir mokslininkai, kurie ignoravo kai kuriuos ankstesnius nuogąstavimus, pripažįsta, kad ji buvo klaidinga. Šio naujausio mokslo negalima ignoruoti, nebent kas nors nebesidomi visuomenės sveikatos mokslu.

Pirmiausia reikia pripažinti, kad skiepijimas Covid vakcina nesuteikė nei reikšmingo infekcijos plitimo sumažinimo, nei galimybės paspartinti "bandos imuniteto" įgijimą ir taip išnaikinti ligą. Todėl įvairios žmonių įtikinėjimo ir prievartos priemonės, kuriomis buvo siekiama masinio skiepijimo, buvo moksliškai nepagrįstos. Mokslo duomenys šiuo klausimu dabar atrodo nepaneigiami. Europos Parlamente buvo patvirtinta, kad gamintojai netyrė skiepijimo poveikio infekcijos ir (arba) infekcijos plitimo lygiui. Todėl visi vieši pareiškimai ir politika dėl infekcijos ir perdavimo mažinimo nebuvo pagrįsti moksliniais duomenimis. Vieši pareiškimai dėl masinio skiepijimo vaidmens, padedančio išnaikinti ligą ir užtikrinančio "bandos imunitetą", taip pat buvo nemoksliniai. Netgi vienas aukščiausių medicinos biurokratų pasaulyje, daktaras Anthony Fauci, savo straipsnyje žurnale "Journal of Infectious Diseases" padarė išvadą, kad skiepijant nuo Kovid nesiekiama bandos imuniteto, nes "COVID-19 sukeliantis virusas taip skiriasi nuo poliomielito ir tymų, kad klasikinis bandos imunitetas jam gali būti sunkiai pritaikomas. Svarbūs skirtumai yra poliomielito ir tymų virusų fenotipinis stabilumas ir gebėjimas sukelti ilgalaikį apsauginį imunitetą, palyginti su SARS-CoV-2 virusu. Dėl šių ir kitų priežasčių COVID-19 kontrolė didinant bandos imunitetą gali būti sunkiai pasiekiamas tikslas." Dėl koronavirusų prigimties šiuos Kovid vakcinacijos apribojimus ekspertai plačiai prognozavo dar 2020 m., tačiau tuo metu jie buvo ignoruojami arba juodinami.

Kitas svarbus mokslinis klausimas, kurį reikia suprasti, yra tas, kad masinis skiepijimas nuo Covid greičiausiai sukėlė situaciją, kai tie žmonės, kurie yra labiau pažeidžiami Covid, dabar yra mažiau apsaugoti nuo ankstesnių Covid skiepų. Taip yra todėl, kad kai kurių skiepų ir ligų atveju masinis skiepijimas gali paskatinti viruso evoliuciją taip, kad virusas išvengtų esamų vakcinų. Mokslinėje literatūroje šis procesas vadinamas "vakcinacijos sukeltu evoliuciniu spaudimu" ir lemia reiškinį, vadinamą "vakcinos išvengimu". Dabar įrodyta, kad tai vyksta su Covid. Štai citata iš straipsnio žurnale "ACS Infectious Diseases": "Vyraujančius variantus galima kiekybiškai paaiškinti infekciškumą stiprinančiomis ir nuo vakcinos pabėgusiomis (ko)mutacijomis spyglio baltyme RBD dėl natūralios atrankos ir (arba) vakcinacijos sukelto evoliucinio spaudimo. Mes iliustruojame, kad infekciškumą stiprinančios mutacijos buvo pagrindinis viruso evoliucijos mechanizmas, o mutacijos, skatinančios pabėgimą nuo vakcinos, tampa dominuojančiu viruso evoliucijos mechanizmu tarp labai vakcinuotų populiacijų."

Nors masinio skiepijimo politika buvo žalinga, sinchronizuotų pasaulinių kampanijų, kuriomis iš esmės uždaromos (karantinuojamos) ištisos populiacijos, padaryta žala yra milžiniška. Kaip aprašyta mokslinėje literatūroje, uždarymas beveik nepadėjo sustabdyti COVID-19 plitimo. Remdamiesi FOIA dokumentais dabar žinome, kad NIAID daktaras Cliffas Lane'as vyko į Kiniją. Grįžęs jis pasisakė už viso pasaulio karantino politiką. Tada Jungtinės Valstijos įtikino Pasaulio sveikatos organizaciją taip pat pasisakyti už sinchronizuotą karantiną, nors nebuvo jokių mokslinių įrodymų, kad tai būtų naudinga. Tiesą sakant, tai prieštaravo viskam, ką viešosios politikos ekspertai anksčiau manė esant veiksminga pandemijos metu. Mokslinių įrodymų, kad izoliavimas būtų veiksmingas, trūkumas buvo gražiai išdėstytas Didžiojo Barringtono deklaracijoje, kuri buvo plačiai aptarta čia ir kitur. Tai sudarė prielaidas kitoms šalims prisijungti prie JAV ir JT politikos. Dėl šių pratęstų karantinų daugybė žmonių pateko į didžiulį skurdą, vaikai negalėjo lankyti mokyklos, o tai trukdė jų mokymuisi ir vystymuisi, ir dėl to žlugo ištisos ekonomikos. Individualiai karantinai sukėlė masinę depresiją, savižudybes, badą, socialinį nepriteklių ir padidėjusį priklausomybių skaičių.

Visame pasaulyje su žmonėmis dar niekada nebuvo atliktas toks eksperimentas kaip šis. Šie uždarymai buvo vykdomi neturint mokslinių įrodymų. Galiausiai viso pasaulio gyventojų karantinavimas patyrė didžiulę nesėkmę ir gali būti masiškiausias kada nors pasaulyje patirtas žmogaus teisių pažeidimas. Dabar visi su siaubu stebime, kas vyksta Kinijoje, kur vis dar vykdomi masiniai karantinai. Tai atspindi Naujosios Zelandijos patirtį. Virusinis infekcinis spaudimas yra tarsi potvynis, cunamis. Jis galiausiai įveiks bet kokią kliūtį. Atidėliojant neišvengiamybę viskas tik pablogėja, o tai, kas galėjo būti laipsniškas prasidėjimas, virsta katastrofiniu piku, kuris užvaldo infrastruktūrą. Šios pagrindinės tiesos neigimas yra arogantiškas pasipūtimas.

Mokslininkai ir analitikai gali racionaliai įvertinti žalą, padarytą kitoms šalims, taip pat ir mūsų šaliai, per užstrigimo laikotarpį. Dauguma dabar sutinka, kad tai įeis į istoriją kaip didžiulė kolektyvinė Pasaulio sveikatos organizacijos, Jungtinių Tautų, Pasaulio sveikatos forumo, WEF ir Jungtinių Valstijų vyriausybės ir, tiesą sakant, daugumos vyriausybių visame pasaulyje nesėkmė.

Kadangi grupės pagaliau pradeda tirti ir skelbti padarytą žalą, PEW tyrimų centras paskelbė 13-ąją metinę ataskaitą apie religijos apribojimus 2020 m. Šioje ataskaitoje pateikiama analizė, kaip visuomenės sveikatos priemonės, susijusios su COVID-19, padarė ypatingą žalą religinėms grupėms ir žmonėms 198 šalyse ir teritorijose 2020 m. (naujausi metai, už kuriuos turimi duomenys). 

Pagrindines ataskaitos išvadas galima parodyti toliau pateiktuose grafikuose ir tekste (paimtuose iš ataskaitos):

Komoruose, Gabone ir Nepale policija panaudojo ašarines dujas, kad išsklaidytų religinius susirinkimus, kurie pažeidė COVID-19 uždarymo taisykles. Jungtinėse Amerikos Valstijose Naujojo Džersio policija suėmė 15 žmonių per rabino laidotuves, kurie pažeidė valstijos įsakymą likti namuose. (Žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad kai kurie gedėtojai ėmė neramiai elgtis ir ginčijosi, kai policija bandė išvaikyti minią). Pietų Korėjoje valdžios institucijos surengė reidą Šinčondži Jėzaus bažnyčios būstinėje daugiausia dėl to, kad ji pažeidė viešų susirinkimų apribojimus, o jos vadovas atsisakė pasidalyti su valdžios institucijomis narių sąrašais, kad jos galėtų sekti viruso plitimą. Indijoje du krikščionys mirė po to, kai buvo sumušti policijos areštinėje; jie buvo apkaltinti pažeidę COVID-19 komendanto valandą Tamil Nadu valstijoje.

Ataskaitoje minima daugybė atvejų, kai vyriausybės ir organizacijos dėl COVID-19 plitimo kaltino religines grupes. Tai buvo daroma neturint mokslinių duomenų ar įrodymų šiems teiginiams pagrįsti. Ši politika buvo grindžiama "viltimi" ir "moksliškumu", o ne mokslu.

Kelių šalių valdžios institucijos ir socialinės grupės dėl viruso plitimo kaltino religines grupes. Aštuoniolikoje šalių valdžios institucijos siejo religines grupes ar susirinkimus su COVID-19 plitimu. O 39 šalyse (20 proc. visų tirtų šalių) privatūs asmenys ar grupės viruso plitimą priskyrė religinėms grupėms. JAV Tarptautinės religinės laisvės komisijos duomenimis, Pakistane iš piligriminės kelionės į Iraną grįžusius hazarų tautybės musulmonus šiitus šalies vakarinės provincijos pareigūnai apkaltino COVID-19 platinimu. Kambodžoje, kurios gyventojų daugumą sudaro budistai, Sveikatos apsaugos ministerija 2020 m. kovo mėn. pradėjo atkreipti dėmesį į musulmonus, įtraukdama specialią kategoriją apie juos į infekcijų dažnio duomenis, kai pasirodė pranešimų, kad Kambodžos musulmonai užsikrėtė COVID-19 per religinį susirinkimą Malaizijoje prieš grįždami į Kambodžą. Vėliau kai kurie musulmonai teigė susidūrę su įtarumu ir diskriminacija. Pranešama, kad kai kurie Kambodžos prekybininkai atsisakė parduoti prekes musulmonams, o kiti nemusulmonai dėvėjo kaukes tik musulmonų akivaizdoje.

Privačios grupės ar asmenys taip pat naudojo sąmokslo teorijas ar kitas kurstančias kalbas, kad dėl viruso plitimo apkaltintų konkrečias religines grupes. 23 šalyse tokie komentarai buvo nukreipti prieš žydus. Prancūzijoje socialinės žiniasklaidos naudotojai dalijosi antisemitiniais tropais, karikuodami buvusią sveikatos apsaugos ministrę žydę, kuri vaizduojama užnuodijanti šulinį - tai buvo insinuacija, kad už pandemiją atsakingi žydai (ir nuoroda į tropą, atsiradusį dar XIV a. juodojo maro laikais).

Tokios kurstančios kalbos buvo nukreiptos prieš musulmonus 15 šalių. Pavyzdžiui, Indijoje socialinėje žiniasklaidoje plačiai paplito islamofobiški hashtagai, tokie kaip #CoronaJihad. Tuo tarpu devyniose šalyse krikščionių grupės buvo kaltinamos skleidusios COVID-19. Turkijoje buvo padegtos armėnų ortodoksų bažnyčios durys, o vienas vyras policijai sakė, kad tai padarė, nes "jie [armėnų krikščionys] į Turkiją atvežė koronavirusą", teigiama naujienų pranešimuose.

Kalbant apie valdžios apribojimus ir religinių grupių persekiojimą, 2020 m. tendencija buvo "aukšta" ir, manau, galima daryti prielaidą, kad analizuojant 2021 m. valdžios apribojimai religijai tik dar labiau didės.

Apibendrinant, svarbiausios išvados:

  • Beveik ketvirtadalyje visų tirtų šalių ir teritorijų (46 iš 198 arba 23 %) valdžios institucijos naudojo fizines priemones, pavyzdžiui, areštus ir laisvės atėmimo bausmes, kad užtikrintų su koronavirusu susijusių pamaldų ir kitų religinių susirinkimų apribojimų vykdymą.
  • Religinės grupės pateikė ieškinius arba pasisakė prieš visuomenės sveikatos priemones 54 iš 198 šalių (27 %). Dažniausiai buvo skundžiamasi, kad kai kurios bažnyčios, mečetės, sinagogos ir kiti maldos namai buvo traktuojami nevienodai - lyginant su pasaulietinėmis susirinkimų vietomis, pavyzdžiui, parduotuvėmis ir restoranais, arba lyginant su kitomis religinėmis grupėmis.
  • 69 šalyse ir teritorijose (35 %) viena ar kelios religinės grupės nepaisė visuomenės sveikatos taisyklių, susijusių su COVID-19 pandemija.
  • Dar daugiau šalių (94, arba 47 %) religiniai lyderiai ar grupės skatino visuomenės sveikatos priemones, skirtas sulėtinti koronaviruso plitimą, ragindami sekėjus melstis namuose, laikytis socialinio atstumo ar imtis kitų atsargumo priemonių, pavyzdžiui, plauti rankas ir dėvėti kaukes.
  • Naujienų straipsniuose ir kituose informacijos šaltiniuose nurodytos 55 šalys (28 %), kuriose valdžios pareigūnai ir religinės grupės bendradarbiavo siekdami sustabdyti pandemiją. Kai kuriose šalyse skirtingos religinės grupės ir nepaisė, ir skatino uždarymą ar kitus visuomenės sveikatos apribojimus.

Tai dar vienas skambus raginimas mums visiems. Mūsų laisvėms gresia pavojus ir jos bus toliau trypiamos, jei nesiimsime veiksmų pasipriešinti globalistiniams oligarchams ir imperinei administracinei valstybei. PEW ataskaitoje išsamiau nepaminėta, kad šie religinių laisvių apribojimai iš dalies buvo Pasaulinės sveikatos organizacijos, Jungtinių Tautų ir nacionalinių vyriausybių, tokių kaip mūsų, globalių pastangų pasekmė. Laukia kova dėl to, kaip užtikrinti teisę praktikuoti religiją, burtis į grupes (taip pat ir internete) ir užtikrinti žodžio laisvę bei suverenitetą. Tam prireiks herakulinių mūsų visų pastangų.

Baigdamas šį Poskyrį, grįžtu prie citatos iš esė "Dar ne per vėlu nustoti būti priespaudos įrankiu". Šioje ištraukoje man patinka autoriaus bandymas kalbėti viduriui. Įvardyti engėjus. Aiškiai bendrauti su žmonėmis, kurie per pastaruosius trejus metus įskaudino tiek daug mūsų.

Piktnaudžiavimas žmonėmis, kurie neatitiko ortodoksijos apie "Covid" vakcinas, buvo didelis. Žmonėms buvo draudžiama dalyvauti visuomenės gyvenime, jie netekdavo darbo, elitas juos vadino naciais, o tie, kurie vergiškai vykdė jų darbotvarkes (net jei teigė, kad yra pažangūs), - naciais. Dažnai girdėdavau, kaip žmonės kaltindavo neskiepytus žmones dėl to, kad kas nors susirgo ar negavo gydymo. Tai buvo dezinformuojanti neapykantos kalba. Man skaudėjo širdį, kad tokios pažiūros buvo net platformuojamos vienoje organizacijoje, kurią padėjau steigti.

Dauguma argumentų, kad "dvejojantys" dėl skiepų yra savanaudžiai ir pavojingi, iš tikrųjų buvo korporacijų proteguojami memai, įskiepyti į kritiškai nemąstančių žmonių smegenis. Tai buvo daroma per patikimą žiniasklaidą. Tada kai kurie žmonės tuos memus kartojo su papildoma moraline panieka ir net pykčiu, nukreiptu į draugus, šeimos narius, kolegas, kaimynus ar bičiulius socialinėje žiniasklaidoje. Kiti tai matė ir nieko nedarė. Dar kiti ėmėsi užnugario kanalų, kad įtikintų kritiškai nusiteikusius žmones, jog jie klysta, užuot ginčijęsi su žmonėmis, kurie buvo agresyviai nusiteikę prieš neryžtingumą skiepytis. Jie klydo dėl mokslo, klydo dėl politikos ir klydo dėl savo požiūrio į kitus.

Ar apibūdinu jums pažįstamus žmones? Ar apibūdinu jus?

Jei tai pastarieji, suprantu, kad dabar galite jaustis šiek tiek nepatogiai ir galvoti apie tai, kad toliau nebeskaitysite. Žinokite, kad mano esė esmė yra kur kas daugiau nei "aš jums sakiau". Prie to dar prieisime. Tačiau pirmiausia apibendrinsiu keletą sunkių tiesų. Nes jei laikėtės ortodoksijos, buvote moksliškai klaidingai informuoti:

  • tarnavo pelnui ir valdžiai
  • tikriausiai pakenkė sveikatos rezultatams konkrečiai ir apskritai
  • pakenkė visų rūšių santykiams ir kitų žmonių emocinei gerovei
  • trikdė sąjungas ir bendradarbiavimą siekiant reikšmingų socialinių ir politinių pokyčių
  • pasėjo pasaulinio autoritarizmo sėklą

Mano paties požiūris į Kovidą buvo moksliškai klaidingas iki pat 2020 m. pabaigos, kai pradėjau suprasti, kad pasakojimai nuolat keičiasi, o mokslinis pagrindimas skamba silpnai. Būtent tada pradėjau domėtis, ką sako kai kurie geriausi epidemiologai ir vakcinologai. Tačiau nepaisant to, kad skyriau laiko pasidomėti, neskubėjau įsitikinti, kad ortodoksija pagrįsta melagingais teiginiais. Laimei, buvau gerai informuotas tuo metu, kai žiniasklaida bandė manipuliuoti visuomenės požiūriu į "dvejojančius dėl skiepų". Bet kokiu atveju kiekvienas iš mūsų galime ištirti, iš kur gavome informaciją ir kodėl reagavome taip, kaip reagavome:

  • Pirmiausia suvokime, kaip baimė gali būti panaudota manipuliuoti mumis, kad stokojame kritinio mąstymo ir norime prisitaikyti.
  • Antra, supraskime, kaip žiniasklaidoje esantys moraliniai rėmai gali būti naudojami tam, kad priverstų mus nemėgti ar net nekęsti "tam tikrų kategorijų" žmonių.
  • Trečia, supraskime, kad tiek korporacinė, tiek valstybinė žiniasklaida nuolat bando formuoti mūsų požiūrį, nesvarbu, ar žurnalistai tai suvokia, ar ne.
  • Ketvirta, supraskime, kad mūsų noras būti protingiems, teisingiems ir etiškiems iš tikrųjų yra būdas, kuriuo mumis labiausiai gali manipuliuoti žiniasklaida ir valdžios institucijos.

Tai svarbu ir šiandien, nes vis dar turime sveikatos problemų, kurias turime spręsti kartu. Tai svarbu ir todėl, kad autoritarai vis dar bendradarbiauja su korporacijomis, siekdami įvesti žmonijai apribojimus, pagrįstus klaidingais medicininiais argumentais (kaip pavyzdį žr. G20 aukščiausiojo lygio susitikimo komunikatus). Jei ėjote kartu su ortodoksija arba niekaip nesistengėte įsikišti, tam tikra savianalizė padės jums ateityje išvengti pavojaus kitiems. Taip, sakau, pavojingas, nes autoritarizmas reikalauja, kad žmonės palaikytų jo politiką, išsigandę taptų klaidingai informuotais savo draugų, šeimos narių, kaimynų ir kolegų moraliniais "policininkais" arba tiesiog išsigandę "sėdėtų ant tvoros". 

Vienas iš būdų pradėti ką nors daryti - prasmingai atsiprašyti, kad būtų galima pradėti dialogą apie tai, kaip geriau bendradarbiauti ateityje. Štai keletas pasiūlymų:

  • Jei kam nors agresyviai kalbėjote apie "Covid", turite galimybę atsiprašyti už tai, kad buvote ir agresyvus, ir moksliškai neteisingas.
  • Jei spaudėte žmogų, kuris nebuvo pažeidžiamas, skiepytis, turite galimybę atsiprašyti už tai, kad moksliškai klydote.
  • Jei su kuo nors ginčijotės dėl mokslo smulkmenų, bet neįsiklausėte į mokslo duomenis, kurie jau kėlė abejonių dėl jūsų nuomonės, turite galimybę atsiprašyti už tai, kad moksliškai klydote.
  • Jei turėjote įtakos pokalbiams savo organizacijoje ar tinkluose, bet nieko nedarėte dėl priešiškumo, nukreipto prieš žmones dėl jų požiūrio į Kovidą, turite galimybę atsiprašyti už tai, kad, šiuo atveju, buvote šiukštu skubos tvarka.
  • Jei pakeitėte savo požiūrį į atitinkamą mokslą ir atitinkamą politiką, bet jaučiatės supykę ant tokių žmonių kaip aš, kad atkreipėte į tai dėmesį, turite galimybę žmonijos labui peržengti savo sutrikusio ego ribas ir iš tikrųjų ko nors atsiprašyti.

Kaip dauguma iš jūsų tikriausiai žinote, šiuo metu man nebuvo perduotas kvietimas grįžti į "Twitter", tačiau gerbiu tai, ką Elonas Muskas bando daryti. Tai niekada nebuvo susiję su manimi. Twitter galėtų padėti mano žinutei įgyti platesnę auditoriją, bet jūs galite padėti tai padaryti tiesiog pakartotinai patalpindami pakaitalų esė į Twitter.

Elonas Muskas turi JAV vyriausybės, PSO ir "Twitter" sąmokslo kvitus ir gali išsireikalauti nuolaidų mainais už šių duomenų slėpimą.

Laikas parodys, kiek jis yra įsipareigojęs sąžiningumui ir žodžio laisvei, palyginti su jo finansinės imperijos ir tų, kurie kapitalizavo "Twitter" įsigijimą, verslo interesais.

Ne iš jų žodžių, bet iš jų veiksmų juos pažinsite.