Dobrowolska negali vertinti Grybauskaitės moksliniame darbe išdėstytų šiurpių faktų apie nužudytus Lietuvos žmones

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/dobrowols... 2022-12-03 19:40:00, skaitė 546, komentavo 4

Dobrowolska negali vertinti Grybauskaitės moksliniame darbe išdėstytų šiurpių faktų apie nužudytus Lietuvos žmones

Dešinėje: mokslų daktarė, Laisvės kovų dalyvė, apibendrintos biografijos NKVD gaisrininko (vėliau tremtinio) duktė, kolaborantė, Lietuvos Nepriklausomybės priešininkė – komunisto Mykolo Burokevičiaus bendražygė po 1990 m. Kovo 11-osios nepriklausomybės atkūrimo, oficiali Rusijos Federacijos valstybės paslaptis, fotosesijų su vaikučiais ir karine technika fanė, daugelio tautinių ir tremtinių renginių dalyvė bei gerųjų iniciatyvų iniciatorė, karo šauklė prezidentė Dalia Grybauskaitė. Per vidurį: unikalus atvejis Europos Sąjungoje ir visoje Eurazijoje – niekada rinkimuose neišrinktas Lietuvos prezidentas Vytautas Landsbergis. Kairėje: Teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska ir jo šūkis.

Oficialios Rusijos Federacijos valstybės paslapties, prezidentės Dalios Grybauskaitės mokslinis darbas, kuriame moteris yra išsakiusi aštrias tezes apie Lietuvos partizanus (miškinius), kovojusius už Lietuvos nepriklausomybę, nėra mėgstamas cituoti ir komentuoti šalies teritoriją administruojančių asmenų.

Visi politikai, kurių prašoma pateikti vertinimus apie tas D. Grybauskaitės išdėstytas mokslines tezės, vengia tai daryti neaiškindami priežasčių.

Todėl ekspertai.eu kreipėsi į žmogų, kuris tiesiogiai atsakingas už teisingumą valstybėje, t.y. į Teisingumo ministrę Ewelina Dobrowolską.

„Kaip vertinate mokslinį oficialios Rusijos Federacijos valstybės paslapties, prezidentės Dalios Grybauskaitės moksliniame darbe išsakytas tezes apie Lietuvos partizanus (miškinius), esą „ilga klasių kova buvo kurstoma, remiantis radiopropaganda, tiekiant maistą ir ginklus iš užsienio“, neva dėl tos klasių kovos žuvo tūkstančiai nekaltų Lietuvos žmonių (plačiau su D. Grybauskaitės moksliniu darbu, už kurį 1993 m. Lietuvos mokslo taryba Lietuvos Respublikos mokslo laipsnių ir pedagoginių vardų nostrifikacijos komisijos sprendimu išdavė socialinių mokslų daktaro diplomą, galima susipažinti publikacijoje „D. Grybauskaitė: ilga klasių kova buvo kurstoma, remiantis radiopropaganda, tiekiant maistą ir ginklus iš užsienio“)“, - buvo paklausta Teisingumo sritį šalyje kuruojančios politikės.

E. Dobrowolska atsakymą parašyti nurodė Strateginio planavimo ir stebėsenos grupės vadovui, atliekančiam Teisingumo ministerijos kanclerio funkcijas, Artūrui Dembskiui.

Paaiškėjo, kad ministrė su visa ministerija neturi galimybės vertinti D. Grybauskaitės moksliniame darbe išdėstytų tezių apie tūkstančius nužudytų nekaltų Lietuvos žmonių.

A. Dembskis atskleidė, kad šiuo klausimu ministerija , „negali pateikti atsakymo“.

Keli susiję:

Prezidentė D. Grybauskaitė kategoriškai atsisakė duoti sutikimą dėl jos duomenų kreiptis į Rusijos Federaciją

1993 m. Lietuvos mokslo taryba išdavė D. Grybauskaitei socialinių mokslų daktaro diplomą

Antitarybiniai elementai pirmaisiais pokario metais Lietuvoje užsiėmė politiniu banditizmu