Algimantas Rusteika: Ką darytume, būdami konservatoriais?

Autorius: Algimantas Rusteika Šaltinis: https://minfo.lt/nuomones/stra... 2022-12-03 19:39:00, skaitė 161, komentavo 2

Algimantas Rusteika: Ką darytume, būdami konservatoriais?

Per manevrus generaliniai štabai žaidžia žaidimą - imituoja, ką priešininkas darytų. Pažaiskim ir mes - ką darytume, būdami konservatoriais?

Juk absoliučiai aišku- kiek TSLK viešųjų ryšių kontora LRT bedergtų ant STI ar Lietuvos šeimų sąjūdžio, niekur nuo visuomenės nedingsi ir valstybine isterija paverstu Ukrainos rėmimu visų savo daromų ir padarytų nesąmonių kritikų neužčiaupsi, savo atsakomybės nepaslėpsi ir beviltiškos "politikos" skylių neuždengsi.

Ir per artėjančius rinkimus būsi šluote nušluotas, jei ir toliau varysi ta linkme su Laisvės partija, kuri jau seniai politinis lavonas. Juk konservai tikrai supranta, kad jei prastumsi partnerystę, kuri tuojau pat ims transformuotis į vienalytes "šeimas", jei priimsi narkotikų dekriminalizavimą, būsimuose rinkimuose šansai nuliniai.

Taigi ką daryčiau jų vietoje? Paprasčiausiai suprasčiau, kad jau atėjo laikas laisviečius išsiųsti į užtarnautą poilsį. Beje, M.Majausko "skandalas" tam jau gera proga, arba palaukčiau kitos. Ir tie pasitikėjimo vyriausybe galimi balsavimai gera proga, viskas dabar gera proga, ypač, jei bus balsuojama slaptai.

Mėgstantys butelių pakuotes su euriukais libsąjūdiečiai su savo 12 balsų juk liks, niekur nedings, tai daugumai su savo 50 balsų konservams reikės minimum 10 į naują koaliciją. Vietoj varganų 11 "laisviečių" balselių pasirinkimas didelis: 16 Skvernelio "vardan Valdžios", 10 darbiečių su beviltišku, TSLK draugeliu A.Mazuroniu priešakyje, galiausiai dar yra ir 12 socdemų, kurie gulasi su bet kuo.
Pažadėti yra ką, konservai reorganizuos visas iki vienos strategines valstybines įmones, direktorių ir valdybų narių vietų bus daugybė. Ir pabūti ministru ar dar kuo nors "opozicijai" niežti ir būtų asmeniškai skanu. Pasyvioji visuomenės dalis, kuriai viskas dzin, bet jau ima nervinti situacija, gal truputį nusiramintų. 

Manot apie tai dabar kuluaruose negalvoja ir nekalba? Manot, senelis apie tai nesuka galvos ir neskaičiuoja ėjimų ir variantų?