Burkina Faso dekolonizacija

Autorius: Rusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-12-19 22:24:00, skaitė 430, komentavo 5

Burkina Faso dekolonizacija

Kalbant apie pranešimus, kad netrukus PKB (privati karinė bendrovė) „Wagner“ taip pat įsikurs Burkina Fase.

1. Tai tolesnio Prancūzijos neokolonijinės imperijos irimo procesas, prie kurio Rusijos Federacija prisideda visomis išgalėmis. Atvejis, kai Rusijos valdžios retorika apie dekolonizaciją visiškai sutampa su praktika. Buvusios prancūzų kolonijos viena po kitos plaukia tolyn nuo Macrono-makarono.

2. Po Centrinės Afrikos Respublikos ir Malio Burkina Fasas jau seniai prašėsi išėjimo iš Prancūzijos įtakos sferos. Neatsitiktinai Prancūzija smarkiai ėmėsi stiprinti savo pozicijas Nigeryje, Senegale ir Dramblio Kaulo Krante.

3. Po Burkina Faso ateis eilė Dramblio Kaulo Krantui ir Nigeriui. Pirmoji – galimybė patekti į Atlanto vandenyną (beje, Kinija svarsto galimybę sukurti visavertę karinio jūrų laivyno bazę kaimyninės Gvinėjos teritorijoje, o tai labai neramina Vašingtoną). Na, Nigeris, visų pirma, urano kasyklos yra labai svarbios Prancūzijos branduolinei programai.

4. Svarbu pažymėti, kad Rusija visai šiai veiklai Vakarų Afrikoje išleidžia labai kuklius išteklius, tuo pačiu įgydama įvairios strateginės naudos, tuo pačiu susilpnindama vieną didžiausių JAV stelitų, kuris per kelis mėnesius praranda tą įtaką, kokią turėjo šiame regione dešimtmečius .

5. Todėl šias operacijas Vakarų Afrikoje tikrai reikia tęsti (jei reikia, bendradarbiaujant su kinais), bet, žinoma, ne SKO Okrainoje ir kitų operacijų teatrų sąskaita.

Rusija-PIRMYN!