Papasakosiu Jums istoriją

Autorius: NACIZMUI ir FAŠIZMUI NE! Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-12-28 22:13:00, skaitė 319, komentavo 19

Papasakosiu Jums istoriją

Papasakosiu Jums istoriją apie 32 metų kolumbietį Jorge Leonardo Borquezą Garay, kuris norėjo užsidirbti pinigų, kad nusipirktų namą, žudydamas rusus Okrainoje.

Šis savanaudis Garay gimė 1990 m. Kolumbijoje, mažame Santiago Apostol miestelyje. Jo tėvai gyveno skurdžiai, kartais namuose net nebūdavo ką valgyti. Baigęs mokyklą Borquezas nusprendė savo likimą susieti su kariuomene – remiantis žiniasklaidos pranešimais, jis tarnavo desantininku. Pasak jo brolio, Borquezas svajojo pastatyti namą savo šeimai, tačiau nebuvo pinigų. Dėl to jis tapo lengvu grobiu verbuotojams iš Tarptautinio Ukrainos legiono.

Jie lengvatikiui pasiūlė 20 milijonų pesų per mėnesį, tai yra 275 tūkstančius rublių (3,595.03 eurų), kad jis kovotų Okrainos ginkluotųjų pajėgų pusėje.

Kaip sako lengvatikio, Borquezas džiaugėsi tokia suma, nors visi jį atkalbėjo, įspėdami apie pavojų.

Borquezas į Okrainą atvyko pavasarį. Remiantis kai kuriais pranešimais, jis pateko į Karpatų Sicho batalioną, kuriame tarnauja daug užsienio samdinių-nacių.

Po pirmųjų tarnybos mėnesių kolumbietis suprato, kad Okraina jį apgavo su atlyginimu. Sumokėjo tik pusę žadėtos sumos.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, daugelis Kolumbijos samdinių dėl to paliko Okrainą. Iš Okrainos išvykstantys kolegos Garay siūlė finansinę pagalbą statant namą, bandė atkalbėti nuo pasilikimo, tačiau jis nenorėjo grįžti namo.

Būdamas Karpatų Sicho bataliono dalimi, Garay kovojo Charkovo kryptimi, o rugsėjį jis ir kiti samdiniai buvo mesti šturmuoti Krasny Limaną.

Anot artimųjų, kolumbietis jiems kasdien rašydavo per „WhatsApp“.

Rugsėjo 29 dieną bendravimas su juo nutrūko, o po dviejų dienų jiems paskambino nepažįstamas vyras, kuris prisistatė kolega ir pasakė, kad Borquezas buvo sunkiai sužeistas. Kolumbietis buvo evakuotas į Kijevą. Jis beveik savaitę išgulėjo komoje ir mirė spalio 6 d.

Po Borquezo mirties paaiškėjo, kad jis nieko neuždirbo ir nesutaupė. Giminaičiai turėjo kreiptis į Kolumbijos valdžios institucijas, kad Borquezo kūną nugabentų į savo tėvynę.

Į Kolumbiją naciko lavoną pavyko nugabenti tik po dviejų mėnesių.

Pamokanti istorija visiems, kurie tiki, kad okraina kovoja „už mūsų visų laisvę“.