Dar du nauji generolai majorai – Lietuvos brandos liudijimas

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/dar-du-na... 2022-12-28 23:13:00, skaitė 273, komentavo 4

Dar du nauji generolai majorai – Lietuvos brandos liudijimas

Nuotr. prezidentas.lt

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda gruodžio 27 d. dviem karininkams suteikė generolo majoro laipsnius.

Vieni aukščiausių kariuomenėje laipsnių suteikti Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo viršininkui Mindaugui Steponavičiui ir Lietuvos kariniam atstovui prie NATO Remigijui Baltrėnui.

„Tarnybą krašto apsaugos sistemoje pradėjote prieš 30 metų, su atsidavimu puoselėjote Lietuvos kariuomenę bei garbingai nešėte Lietuvos vėliavą tiek mūsų šalyje, tiek tarptautinėse misijose ir operacijose. Esate pavyzdys Lietuvos kariuomenėje, Jūsų pasiekimai įkvepia jaunuosius karininkus ir karius siekti aukščiausių asmeninių ir profesinių tikslų“, – pasakė valstybės lyderis.

G. Nausėda informavo, kad „NATO ir Europos Sąjungos svarba Lietuvos nacionaliniam saugumui yra pamatinė, todėl tinkamas atstovavimas Lietuvai šiose organizacijoje – vienas iš valstybės prioritetų“.

„Aukštesnių karinių laipsnių suteikimas yra ne tik įvertinimas, pasitikėjimas, bet ir atsakomybė, kuri nuo šiol bus dar didesnė ir svarbesnė. Neabejoju, kad susitvarkysite su ateityje laukiančiais iššūkiais. Ir toliau būkite pavyzdžiu mums visiems“, - naujiems generolams majorams pasakė G. Nausėda.

re.jpg