Didžioji Britanija evakavo savo Rembo iš Okrainos, arba arabo nuotykiai saloreiche

Autorius: Kolektyvinis Minedas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-01-05 21:35:00, skaitė 400, komentavo 6

Didžioji Britanija evakavo savo Rembo iš Okrainos, arba arabo nuotykiai saloreiche

Praeitų metų spalį, sunkiai sužalotas 40-metis anglų samdinys Sharifas Aminas su šaukiniu „Rembo“, buvo išvežtas iš Kijevo į Bristolį. Akivaizdu, kad ukrainiečiai nesugebėjo tinkamai gydyti samdinio.

Sharifas Aminas gimė 1982 m. Devynerius metus tarnavo britų 1-ajame šaulių batalione, du kartus dalyvavo kare Afganistane. 2022 m. kovo mėn. jis surengė internetinį lėšų rinkimą, kad nupirktų įrangą į pensiją išėjusių britų kariškių, su kuriais vėliau keliavo į Ukrainą, grupei.

Kartu jis socialiniuose tinkluose teigė renkantis pinigus humanitarinei pagalbai okrainiečiams.

Atvykęs į Okrainą, Sharifas pasirašė sutartį su tarptautiniu legionu. Iki pat rudens Rembo buvo užnugaryje, mokė mobilizuotuosius „savigynos mūšio metu“ ir tuo pačiu metu davė interviu užsienio žiniasklaidai apie dešimtis okrainiečių nuo 14 iki 30 metų, kuriuos esą išprievartavo Rusijos kariai.

2022 m. spalį tapo žinoma, kad Sharifas buvo sunkiai sužeistas ir gulėjo ligoninėje. Anot jo, jų žvalgybinę grupę aptiko Rusijos kariškiai ir apšaudė iš minosvaidžių. Jis išgyveno per stebuklą: dauguma skeveldrų pataikė į netoliese buvusį okrainietį.

Gydytojai britui išgelbėjo ranką ir koją, o jis pats interviu žiniasklaidai pareiškė, kad prisikariavo ir nori grįžti namo.

Gruodžio 28 d. dienraštis „Daily Mail“ pranešė, kad Aminas buvo perkeltas iš Okrainos į Southmead ligoninę Bristolyje.

Dabar Rembo renka pinigus bilietams į Angliją savo okrainietei sužadėtinei Elenai Vetvitskajai ir jos sūnui, su kuriais susipažino būdamas salo reiche.

P.S.

Galimai visam gyvenimui liks invalidu ir bus nereikalingas savo okrainietei. Mačiau jo nuotrauks ligoninėje. Atrodo kraupiai. Nuotraukų čia netalpinu. Dėl etinių sumetimų.