Rusijos Federacijos gynybos ministerijos pareiškimas dėl Soledaro išlaisvinimo

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-01-14 22:07:00, skaitė 275, komentavo 5

Rusijos Federacijos gynybos ministerijos pareiškimas dėl Soledaro išlaisvinimo

Dėl žiniasklaidos kreipimųsi dėl įvairių Rusijos kariuomenės (pajėgų) grupės padalinių sudėties ir dalyvavimo išlaisvinant Donecko Liaudies Respublikos Soledaro miestą iš Okrainos ginkluotųjų pajėgų dalinių, manome, kad būtina paaiškinti toliau nurodytus dalykus.

Puolimo operacijas šia taktine kryptimi, pasibaigusias Okrainos ginkluotųjų pajėgų pralaimėjimu ir Soledaro miesto užėmimu, vykdė nevienalytė Rusijos kariuomenės (pajėgų) grupuotė pagal vieną planą ir planą, kuris numatė kovinių užduočių komplekso sprendimą. Šios kovinės misijos, kaip jau buvo pranešta, apėmė miesto blokavimą iš šiaurės ir pietų, kovos zonos izoliavimą, neleidimą priešui perkelti rezervų į miestą iš kaimyninių rajonų ir Okrainos ginkluotųjų pajėgų pabėgimo iš Soledaro.

Kalbant apie tiesioginį Okrainos ginkluotųjų pajėgų užimtų Soledaro miesto kvartalų puolimą, ši kovinė misija buvo sėkmingai išspręsta drąsiais ir nesavanaudiškais Wagnerio puolimo būrių savanorių veiksmais. Teisingas požiūris. Visi daro bendrą dalyką.

P.S.

Šiandien kovos iš Soledaro persikėlė į geležinkelio stotį „Sol“, dėl kurios kovos tęsiasi iki šiol. Dalis stoties jau išvalyta nuo priešo.

CNN korespondentas, buvęs Soledaro rajone, pranešė, kad už 4 km į vakarus nuo Soledaro matė besitraukiančius Okrainos karius. Taip pat šiandien vyko įnirtingos kovos dėl Krasnaya Gora ir Paraskovievka.