N.Oželytė: "Zelenskis turi plieninius kiaušinius" (humoreska)

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-01-16 22:06:00, skaitė 411, komentavo 16

N.Oželytė:

Sausio 13 dieną Interviu LNK Nijolė Oželytė pasakė, kad Ukrainos prezidentas "Volodimiras Zelenskis yra su plieniniais kiaušiniais".

Moteris sako, moteris žino! Juo labiau aktorė. Ar tik ji nedalyvavo kartu su ponu Zelenskiu jo spektaklyje "95 kvartalas", kurio metu šis komikas grojo pianinu, nusismaukęs kelnes. Vien su peniu juk nepagrosi akordų, matyt, teko aktoriui barškinti ir su kiaušiniais, o ponia Oželytė tai matė. Suprantama, kad tokiam grojimui reikalingi specifiniai kiaušiniai. Plieniniai, be abejonės - tinkamiausi.

Tik ar verta juokauti, kuomet kalbame apie kiaušinius. Ukrainoje gyvenęs ir gydytojo praktiką čia pradėjęs pasaulyje garsus rašytojas Michailas Bulgakovas yra parašęs apysaką "Lemtingi kiaušiniai". Pateikiu šio įdomaus kūrinio audio versiją:

https://youtu.be/EgSAywfLYkU

Veiksmas vyksta SSRS 1928 m. vasarą. 1928 m. IV valstybinio universiteto zoologijos profesorius, Maskvos zoologijos instituto direktorius Vladimiras I. Persikovas netikėtai padaro labai svarbų mokslinį atradimą: mikroskopo okuliare, kai veidrodis ir lęšis juda atsitiktinai, jis pamato neįprastą spindulį - "gyvybės spindulį", kaip jį vėliau pavadina profesoriaus asistentas privatdocentas Piotras Stepanovičius Ivanovas. Šio spindulio veikiamos paprastos amebos elgiasi keistai: vyksta įnirtingas dauginimasis, paneigiantis visus gamtos mokslo dėsnius; ką tik gimusios amebos įnirtingai puola viena ant kitos, drasko ir ryja; laimi geriausios ir stipriausios, o šios geriausios yra baisios: dvigubai didesnės už paprastus egzempliorius, be to, pasižymi ypatingu pykčiu ir veržlumu.

Naudodamas lęšių ir veidrodžių sistemą, Privatdozentas Ivanovas sukonstruoja kelias kameras, kurios gauna tą patį, bet galingesnį spindulį, esantį už mikroskopo ribų, ir mokslininkai atlieka eksperimentus su varlių kiaušinėliais. 

Sovietų mokslininkų eksperimentai baigiasi tuo, kad eksperimentams importuojami tropinių gyvūnų - anakondų, pitonų, stručių ir krokodilų - kiaušiniai. Nieko neįtardami mokslininkai iš kiaušinių išperina pabaisas, kurios išauga iki neįtikėtino dydžio. Galiausiai prieš šias pabaisas tenka pasitelkti kariuomenę. Možaisko apylinkėse vyksta mūšiai su stručių pulkais, didžiuliai ropliai iš vakarų, pietvakarių ir pietų artėja prie Maskvos. Žmonių aukos yra nesuskaičiuojamos. Prasideda gyventojų evakuacija iš Maskvos, miestą užplūsta pabėgėliai iš Smolensko gubernijos, sostinėje įvedama karo padėtis. Vargšas profesorius Persikovas miršta nuo įsiutusios minios, laikančios jį atsakingu už visas šalį ištikusias nelaimes, rankos.

O jeigu stebuklingais spinduliais apšvitinti N.Oželytės matytus "plieniniu kiaušinius"?

Gal tai yra pagrindinė Volodimiro Zelenskio karinė paslaptis, kaip jis ketina sunaikinti Rusiją?

Aš, buvęs sovietų kariuomenės atsargos leitenantas, esu menkas karo paslapčių žinovas, bet manau, kad plieniniai kiaušiniai, apšvytinti stebuklingais Bulgakovo spinduliais, yra vienintelis būdas V.Zelenskiui nugalėti 5 kartus didesnę Rusiją.