Pasvalio egzorcistai varo gimdymo velnią

Autorius: Olava Strikulienė Šaltinis: http://www.respublika.lt/lt/na... 2016-01-25 02:19:41, skaitė 3184, komentavo 0

Pasvalio egzorcistai varo gimdymo velnią

„Respublikos“ savaitės žmonės - Pasvalio rajono valdžia. Savaip pritaikiusi nacių Trečiojo Reicho „rasės gryninimo“ teoriją. Pasvalio teoretikai geranoriškai siūlys rajono „rizikingosioms“ daugiavaikėms savo noru įsidėti spirales. Ir taip apsaugoti rajoną nuo papildomų lietuviukų antplūdžio.


Kodėl Pasvalio valdžia taip sumąstė? Atsakymas bukai paprastas. Kuo mažiau šelptinų vaikų, tuo rajonas daugiau sutaupys. Eltos nuotr.

Antikinė Sparta, ta pirmoji „eugenikė“, bent leisdavo savo moterims gimdyti. Numesdavo nuo skardžio tik pagimdytus, bet neva nepakankamai tobulus kūdikius. Pasvalys elgiasi radikaliau. Kašpirovskiškai. Iš anksto nusprendžia, kad konkreti moterytė, gyvenanti konkrečiame namelyje, BŪTINAI apdovanos itin taupantį rajoną nesveiku vaikiuku. Tad prieš būsimą blogį iš anksto kovos spirale.

Madingo dizaino spiralė. Nes tu to verta

Įsivaizduokime, kaip tai atrodys. Pasvalio rajono kaimą X, kur gyvena „rizikinga“ daugiavaikė, „rizikinga“ vien todėl, kad dar nesulaukusi klimakso, aplanko socialinių darbuotojų ir medikų brigada. Moterytė droviai atidaro duris. Šluostosi rankas į prijuostę. Jos vaikiukai droviai spokso. Gal tetos atvežė saldainių? Viešnios akylai apžvelgia ant viryklės kliuksintį puodą, rakandus. Ir moteriškės pilvą. Atsidūsta. Laimei, dar nesilaukia. Bet, eugenikos ir rasės gryninimo požiūriu, nepanaši į geltonkasę, mėlynakę lietuvaitę. Plaukai per tamsūs. Giliai įkvepia ir pradeda spiritizmo seansą. Klausimas - ar objektas, stovintis virtuvėje, dar gimdys? Dvasios, prabilusios iš kamino, ima byloti revizorėms į ausį - šiuose namuose, jei nesiimsite kontražygių, kada nors vėl suguguos kūdikis. Revizorės, išgirdusios tokią ištarmę, pakraupsta. Nes kūdikis yra baisiau už kiaulių marą ir karstinę įgriuvą. Iškart nusprendžia, kad visi ateityje gimsiantys kūdikiai bus luoši, nesveiki. Tad griebiasi egzorcizmo. Išvaryti iš moters gimdymo velnią. Įsiūlyti moteriai šventą spiralę. Pvz., taip:

„Ypatingas mėnesio pasiūlymas. Madinga, stilingo dizaino spiralė dykai. Nes tu to verta. O dabar - reklaminis filmukas. Pasvalietė Onytė, sėdėdama ant spyruoklinio čiužinio, džiaugiasi spirale. Autorine. Pagerinto modelio. Specialiai sukurta Pasvaliui. Vaikams - fū! Tegyvuoja spiraliausia spiralė!“

Jei reklama neįtikina, revizorės imasi kitos taktikos. Esą Taro kortos bei dvasios rodo, kad, moterie, atsipeikėk. Tau BŪTINAI gims nesveikas vaikas. BŪTINAI. Mes tai ŽINOME. Ir kur tu tada, vargšele, dėsiesi? Vargsi visą likusį gyvenimą. Ir tik nebandyk prašyti pašalpų. Nesitikėk. Nes iš anksto perspėjome. (Kad būtų dar įtikinamiau, galima parodyti apsigimimų nuotraukų. Nuo atominės bombos sukeltos radiacijos Japonijoje. Kad išgąsdinta moterytė nesispyriotų.) O tada - moteriškę į automobilį ir tiesiai pas ginekologą. Taip palaksčius, pasidarbavus pusmetį, Pasvalio rajonas būtų išgelbėtas nuo vaikų prieauglio. Gimdytų tik vietinis elitas. Labai retai. Vietinius hercogus. Tad gimdyvės būtų tokios retos kaip šimtamečiai. Meras kaskart jas asmeniškai pasveikintų. Už išgrynintą rajono rasę.

Buki ar antžmogiai? Skirtumo jokio!

Apie eugeniką pirmąkart, dar 1932 metais, prabilo amerikiečiai. Vėliau „rizikos grupės“ moteris sterilizavo naciai ir per Antrąjį pasaulinį karą - kai kurie Švedijos gydytojai. Tokios niekšybės buvo pasmerktos Niurnberge. Nukentėjusios moterys gavo didžiules kompensacijas.

Nes niekas nežino, KOKS vaikiukas gims. Gal poetas, gal ligoniukas, gal mokslininkas. Kita vertus, nėra jokių įrodymų, kad Albertas Einšteinas niekada nesirgo, buvo paskiepytas visais skiepais. Ir kad nė vienas genialus astrofizikas nesėdi neįgaliojo ratukuose. Visi turi prigimtinę teisę gimti, o vėliau gyventi taip, kaip lemta likimo. Bet tas likimas nėra Pasvalio rajono merija. Nebūtina taip globaliai susireikšminti. Žmogų traktuoti kaip gyvulį. Kuris esą BŪTINAI atsives brokuotą palikuonį. Netinkamą suvartoti, parduoti ar dešroms kimšti.

Bukas veiksmas dažnai sutampa su antžmogišku. Ir vien todėl dar labiau antžmogiškas, kad bukas to antžmogiškumo net nejaučia. Kodėl Pasvalio valdžia taip sumąstė? Atsakymas bukai paprastas. Kuo mažiau šelptinų vaikų, tuo rajonas daugiau sutaupys. Lietuvos savivaldybės vien iš socialinės paramos pernai sutaupė 120 milijonų eurų. Konvertavus į litus, tai būtų 0,5 milijardo litų. Už tuos sutaupytus pinigus kai kurios savivaldybės skyrė savo darbuotojams premijas. Anksčiau už sutaupytus pinigus pirko automobilius.

Taupumas, aišku, nėra pats blogiausias lietuvio bruožas. Tačiau tas masinis valstybinis „taupymas“ kažkodėl smogia silpniausiems. Nuolat! Taupanti Valstybinė ligonių kasa kadaise laikė pinigus komerciniuose bankuose kaip indėlį. Kad kapsėtų palūkanos. O tuo pat metu ligoninės, įskaitant ir onkologines, pritrūko vaistų. Buvo atšauktos kai kurios planinės operacijos.

Lietuvoje taupant, veržiant diržus kažkodėl visada nukenčia pensininkai, ligoniai, uždaromos kaimo mokyklėlės, bibliotekos, darželiai ar net moterys psichologiškai terorizuojamos negimdyti. Būtent ten, kur kultūra, demografija ir socialinė aplinka pati pažeidžiamiausia, trapiausia, nušuoliuoja visi taupymo vajai. Kaip uraganai. Kad išvartytų dar užsilikusias gydymo, ugdymo, švietimo, kultūrinimo įstaigas. Ir liktų tik žmogus, jau paverstas į gyvulį. Ir tam „gyvuliui“ pasiūlysime panacėją - spiralę.

O kodėl Pasvaliui dar neįvedus vieno vaiko politikos? Pagrasinus, kad į tą kaimą, kur gims antras vaikiukas, neužsuks parduotuvė ant ratų. Vietiniai, supykę, kad nenusipirks duonos, cukraus, patys tokią nepilietišką gimdyvę priplotų. Dar būtų galima pagrasinti, kad perteklinių vaikų nevežios geltonieji autobusiukai. Sutaupys amortizacijai. Ir taip kasdien tuose autobusiukuose kratosi, snaudžia apie 40 proc. mokinukų.

Telieka rajono centre pakabinti Gėdos lentą. Surašyti čia visas „neatsakingai“ gimdančias daugiavaikes ir gandrą. Nes jos ir jis rajonui NETAUPĖ. Naujais etatais sutvirtinti socialinių darbuotojų sudėtį - ir tegul prižiūri kiekvieną „rizikingą“ moterį. Kasdien kala giesmelę, kad vaikų turėti nedora. Nakvoja pas „rizikingąją“. Naktimis, kad netyčia nenusidėtų, skaito įkvepiančias paskaitas apie šalies bendrąjį vidaus produktą ir celiulitą. O jei taip saugoma moteris pagimdys, socialinei darbuotojai nurėžti atlyginimą. Nebent pasiteisintų, kad buvo įdėta brokuota spiralė. Matyt, pagaminta folksvagenų gamykloje. Tegul meras išsireikalauja nuostolius iš gamybininkų.