Trumpai apie įvairius dalykus. 2023-01-18

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-01-19 01:34:00, skaitė 422, komentavo 1

Trumpai apie įvairius dalykus. 2023-01-18

1. Valstybės Dūma svarsto įstatymą dėl į užsienį pabėgusių „gerųjų rusų“ turto konfiskavimo.

Įstatymas reikalingas ir teisingas. Pagal šį įstatymą gauti pinigai gali būti siunčiami į kokį nors fondą padėti naujų šalies teritorijų gyventojams. Įdomu, ar naujasis įstatymas paveiks skubančių oligarchų ir tokių veikėjų kaip Chubais turtą. Pavyzdžiui, kyla klausimų apie Friedmaną ir Aveną.

2. Dėl Prigožino pasisakymų apie būtinybę blokuoti YouTube.

Panašu, kad valstybė galėtų iškelti Prigožinui užduotį, imti ir išplėtoti nacionalinę vaizdo įrašų talpinimo paslaugą, o jei ši užduotis bus sėkmingai išspręsta, paspartinti problemos sprendimą su YouTube. Tiesą sakant, tik tinkamos alternatyvos nebuvimas sustabdo blokavimą, apie kurį valdžia gana skaidriai kalbėjo dar pavasarį, o „Facebook“, „Instagram“ ir „Twitter“ atsikabino gana lengvai ir, kaip matome, niekas nemirė.

3. Valstybės Dūma priėmė naują SKO dalyvių našlių socialinės paramos įstatymą.

Šio įstatymo priėmimas buvo šiek tiek atidėtas, o tai tikrai būtina, kaip ir kitos priemonės SKO dalyviams ir jų šeimoms paremti.

4. Mišustinas sakė, kad ne vėliau kaip vasario mėnesį bus išspręstas klausimas dėl Rusijos ginkluotųjų pajėgų grupuotės Okrainoje logistikos uždarymo, taip pat kasdienio karinės technikos papildymo fronte.

Besisukant karinio-pramoninio komplekso smagračiui, gamybos apimtys akivaizdžiai turėtų didėti, o tai leis efektyviau spręsti tiekimo klausimus vidutinės trukmės laikotarpiu, nors nemanau, kad valstybinių ir privačių savanorių humanitarinių organizacijų darbas padidės. Kaip ir anksčiau, tai išliks esminis tiekimo elementas. Na, o iki kovo pažiūrėsime, kaip sėkmingai komisija, kuriai vadovauja Mišustinas, pagerino kariuomenės aprūpinimo darbą.

P.S.

Dėl sudužusio sraigtasparnio skrydžio tikslo su Okrainos vidaus reikalų ministerijos vadovybe. Jie skrido į pirtį. Pats sraigtasparnis, kuomet krito, vis dar degė ore. Reiškiasi, buvo numuštas.