Kova dėl strateginės pažintinės teritorijos

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-02-08 21:46:00, skaitė 209, komentavo 0

Kova dėl strateginės pažintinės teritorijos

Keistas pavadinimas. Ar ne? Ir kodėl aš apie tai rašau? Prisiminkime LRT išreklamuotą ir rodomą serialą „Trolių Ferma“. Ką bendro turi atrodantis nekaltai (paprastam žmogui) serialas, su jankyno vydomu mąsiniu smegenų plovimu? Ryšys tiesioginis.

Jankyno Nacionalinės gynybos universiteto leidykla paskelbė tyrimą pavadinimu „Amerika turi prisijungti prie kovos už strateginę pažintinę teritoriją“. Tai politikos straipsnis apie Infopsy plėtros vektorių JAV artimiausioje ateityje. Daug įdomios ir naudingos informacijos, tačiau vertingiausia yra skyrelyje „Rekomendacijos ir išvados“, kuriame trumpai nubrėžiamos Pentagono plėtros kryptys, visų pirma, informacinių operacijų srityje.

Priešo dezinformacija.

Intelektinės nuosavybės apsaugos stiprinimas, rinkimų kontrolės griežtinimas ir piliečių švietimas, kaip pastebėti „netikras naujienas“.

INFOPSI valdymo struktūros keitimas.

Jungtinis štabas turėtų būti skatinamas svarstyti galimybę konsoliduoti kibernetines operacijas, elektroninį karą, karines informacines operacijas, civilinius reikalus ir visas kitas bendras informacines funkcijas globojant vienam direktoratui – pavyzdžiui, Kognityvinio dominavimo biurui.

Specialistų mokymas.

JAV kariuomenė taip pat turi sukurti profesionalius specialistus, apmokytus naršyti internete ir socialiniuose tinkluose priešo propagandą. Šie „kibernetiniai skautai“ stebės pilkosios zonos socialines erdves, kuriose slepiasi troliai. Jų žvalgybos tikslas bus nustatyti asimetrinius pasakojimus, kuriuos reikia nedelsiant paneigti.

Aptikimo automatizavimas.

AI Cyber Scouts turi valdyti virtualius agentus socialiniuose tinkluose, veikiančiuose virtualiame mūšio lauke. AI duomenys galėtų būti naudojami bendroms operacijoms, siekiant nustatyti ir sunaikinti trolių fermas ir kitus išnaudotojus, kaip dalį pilkosios propagandos tinklų.

Aptikimo greitis.

Darbuotojai, kovojantys už informacinę erdvę, neturėtų gaišti laiko reaguodami į kiekvieną dezinformaciją. Vietoj to, jie turi nedelsdami suteikti vadams aiškią informaciją, kai atsiranda galimybė pakenkti priešo patikimumui.

Tikslus prisitaikymas prie auditorijos.

Bendradarbiaujančiose komandose turėtų būti profesionalai, suprantantys tikslinės auditorijos kultūrą. Kalbotyros, antropologijos ir panašių sričių ekspertai padidins planuotojų gebėjimą nustatyti, kas gali būti susiję su konkrečiomis populiacijomis. Bendradarbiaujančiose komandose turėtų būti psichologų ir sociologų, kad kolektyvinės pasąmonės profiliai taptų patraukliu turiniu.

Nulaužimo naudojimas informacijai gauti.

Bendradarbiaujančios komandos turi išplėsti savo ryšį su pagrindiniais komunikacijos kanalais, kad kuo daugiau pasiektų savo tikslinę auditoriją.

Nuolatinė naujų technologijų ir metodų paieška.

Šiuo metu JAV kariuomenei trūksta žinių, galių, pajėgumų ir technologijų, reikalingų apsaugoti visuomenę nuo pilkosios propagandos.

P.S.

Turint omenyje, kad vakaroidiniai banditai pribaltikoje vykdo psichologinius eksperimentus su vietiniais čiabuviais, taip juos ruošdami būsimam karui su Rusija, kviečiu visus būti budriais ir nepasiduoti mąsiniam smegenų plovimui.