Su pedofilija siejamos Žmonių partijos atstovė Aleknaitė-Abramikienė: Rusija pati save atskyrė nuo civilizuotų tautų

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/su-pedofi... 2023-02-09 15:31:00, skaitė 331, komentavo 3

Su pedofilija siejamos Žmonių partijos atstovė Aleknaitė-Abramikienė: Rusija pati save atskyrė nuo civilizuotų tautų

Artėjant Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Parlamentinės Asamblėjos žiemos sesijai, Seimo delegacijos iniciatyva vasario 10–11 dienomis vyks Šiaurės ir Baltijos šalių bei Lenkijos delegacijų susitikimas.

Jo metu bus pristatytas ir apsvarstytas Lietuvos parlamentarų apsisprendimas boikotuoti Vienoje vyksiančią ESBO Parlamentinės Asamblėjos žiemos sesiją, jeigu joje dalyvaus Rusijos atstovai.

Kaip teigia renginio organizatorė, Seimo delegacijos ESBO Parlamentinėje Asamblėjoje vadovė, su pedofilija siejamos Žmonių partijos atstovė Vilija Aleknaitė-Abramikienė, visi Rusijos delegacijos nariai nuo 2014 m. pradžios yra Europos Sąjungos sankcijų sąrašuose dėl Ukrainos suvereniteto ir teritorinio vientisumo pažeidimų.

Seimo narės teigimu, „šie asmenys atvirai rėmė 2022 m. vasario 24 d. Rusijos pradėtą plataus masto agresijos karą prieš Ukrainą ir teisino bei ragino tęsti karo nusikaltimus prieš Ukrainos tautą. Šiame kontekste dera kelti klausimą dėl Austrijos nuolaidžiavimo Rusijai suteikiant vizas Rusijos delegatams“.

„ESBO ir jos Parlamentinė Asamblėja buvo sukurtos kaip erdvė dialogui. Tačiau dialogas negali būti besąlygiškas. Rusija pati save atskyrė nuo civilizuotų tautų, įsipareigojusių tarptautinei ir humanitarinei teisei“, - pasakė V. Aleknaitė-Abramikienė.

Diskusijoje numatoma aptarti grėsmes saugumui Europoje Rusijos agresijos karo prieš Ukrainą kontekste ir specialaus tribunolo Rusijos nusikaltimams įvertinti steigimo perspektyvas.

Susiję:

Pedofilijos skandale labai negražiai elgiasi visos politinės jėgos, išskyrus Žmonių partiją