Aurimas Drižius. Gen. prokurorė N.Grunskienė sliūkino į Seimą suderinti, kaip išsukti Bartoševičių (versija)

Autorius: Laisvas Laikraštis Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/auri... 2023-02-15 22:12:00, skaitė 278, komentavo 7

Aurimas Drižius. Gen. prokurorė N.Grunskienė sliūkino į Seimą suderinti, kaip išsukti Bartoševičių (versija)

Gen. prokurorė Nida Grunskienė nusliūkino į Seimą pasimatyti su Čmilyte vien tam, kad paklausti, ar Seimas kitą savaitę neketina surengti neeilinės sesijos.

Bent jau taip pasakoja pati Nida Grunskienė, kuri yra čempionė, kai reikia išgelbėti nusikaltimus padariusius aukščiausiojo teismo teisėjus ar seimo narius. Apie tai ne kartą rašė „Laisvas laikraštis“.

Tai, ką, ji dėl tokio paprasto dalyko negalėjo paskambinti arba bent jau atsiversti lrs.lt ir pažiūrėti Seimo sesijų tvarkaraščio? Arba bent jau paliepti savo padėjėjams tai išaiškinti. Ne, reikėjo pačiai sliūkinti į Seimą, skambinti Čmilytei, ir Seime užduoti idiotišką klausimą “ Ar Seimas neketina surengti kitą savaitę neeilinės sesijos?“.

Sužinoti, kad ne, ir sliūkinti atgal į prokuratūrą.

Kas nors tiki tokiomis pasakomis? Aš labai sunkiai. Kur kas labiau tikėtina, kad gen. prokurorė, Čmilytė, ir dar kai kurie asmenys derino planą, kaip apsaugoti Bartoševičių nuo atsakomybės už vaikų prievartavimą. ir suderino – Bartoševičius buvo įspėtas, iš karto parašė pareiškimą atsistatydinti „dėl asmeninių priežasčių“, išsiuntė VRK, pirmadienį tapo paprastu piliečiu, kurio tapatybės gen. prokurorė niekaip nebūtų atskleidusi, ir byla po kelerių metų būtų tyliai užgesusi, kaip ir Garliavos pedofilijos byla.

Būtent todėl gen. prokuratūra niekada nepradės tyrimo dėl to, kas nutekino informaciją, nes tada persekioti reikėtų savo viršininkę, Seimo pirmininkę ir premjerę, kuri per savo padėjėją koordinavo visą Bartoševičiaus gelbėjimo operaciją.

Tiesa, kaip ir visose operacijoje, bobelės atrodo suderino visas plano dalis, kaip visoms kartu meluoti, tačiau kai kurių smulkmenų suderinti nepavyko. Taip ir atsirado istorija, kad Grunskienė sakė, kad neminėjo, kokiai partijai priklauso įtariamas pedofilas, o Čmilytė sako išgirdusi, kad jis ne liberalas.

Akivaizdu, kad bobelės nesuderino kai kurių detalių. Todėl ir taip pigiai pasimovė.

Anot V.Čmilytės-Nielsen, susitikimo metu N.Grunskienė neįvardijo nei įtariamojo pavardės, nei frakcijos ar partijos, kuriai jis priklauso: „Ji paminėjo tik tai, kad įtariamas Seimo narys nėra Liberalų sąjūdžio frakcijos narys.“

Toks V.Čmilytės-Nielsen atvirumas, regis, suglumino ne tik politikus, bet ir generalinę prokurorę. Vėliau į Seimo tribūną stojusi teisininkė šios informacijos nepatvirtino. N.Grunskienė tikino, kad susitikimo metu nepaminėjo nė vienos frakcijos.

„Mes neaptarinėjome to žmogaus, dėl kurio teisinės neliečiamybės panaikinimo aš kreipsiuosi į Seimą. Nežinau, ar tiesą, ar netiesą, – galbūt ji taip suprato“, – paklausta, ar V.Čmilytė-Nielsen galėtų sakyti netiesą, vėliau sakė N.Grunskienė.

Kaip rašė spauda, jau anksčiau buvo išryškėję nesutapimų tarp to, ką viešai kalba V.Čmilytė-Nielsen ir N.Grunskienė. Antai visiškai skirtingai jos kalbėjo apie tai, ar Seimo pirmininkė žinojo, kas gresia įtariamajam. Generalinė prokurorė tikino Seimo vadovei atskleidusi, pagal kokius Baudžiamojo kodekso straipsnius norima pateikti įtarimus Seimo nariui.

Ketvirtadienį N.Grunskienė dar papildė, kad vien kodekso straipsniai politikui nieko nesakytų, todėl ji esą apibūdino, kokia tai nusikalstama veika.

Parlamento vadovė staiga daugelį suglumino prabilusi jau kitaip. „Generalinė prokurorė mane informavo, kad vienas iš Seimo narių įtariamas sunkiais nusikaltimais, taip pat nurodė, kad tai susiję su nepilnamečio asmens ar asmenų tvirkinimu, pasakė, kokia laisvės atėmimo bausmė gresia už šias veikas. Žinia apie tokius įtarimus mane labai stipriai šokiravo“, – kalbėjo V.Čmilytė-Nielsen.

Paaiškėjo, kad meluoja tiek gen. prokurorė, tiek ir Čmilytė, akivaizdu, kad gen. prokuratūra negali vykdyti ikiteisminio tyrimo šioje byloje, nes savo veiksmais ji įrodė, kad visais įmanomais būdais dengia sunkius nusikaltimus.

Todėl tirti jau reikia pačios Nidos Grunskienės nusikaltimus. O to daryti nėra kam, nes ją mūru pridengs „bartoševišininkai“ – konservatoriai.

Jeigu kas nors dar tiki, kad Lietuvoje yra kažkokia „teisėsauga“, tai leiskite priminti Garliavos bylą, baloje nuskendusius ir žolės lapais užspringusius žmones, nuolatinį prokurorų melą ir drebančias rankas. Jau seniai reikėjo tą kontorą išvalyti, tačiau nėra kam.