Lietuvos visuomenės grupinis nusikaltimas prieš Lauryną Ragelskį

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.delfi.lt/news/dail... 2023-02-17 06:17:00, skaitė 1435, komentavo 101

Lietuvos visuomenės grupinis nusikaltimas prieš Lauryną Ragelskį

Iš ankstesnių transliacijų žinome, kad L. Ragelskis karščiuojasi konfliktinėse situacijose, bet ar viskas yra taip kaip sako sisteminė žiniasklaida?

Šiandien Laurynas Ragelskis buvo fiziškai užpultas mažiausiai 4-rių žmonių. Dar kelis kartus tiek pat žmonių jį įžeidinėjo dėl jo politinių pažiūrų ir naudojamos rusų kalbos. Tokiose situacijose, be išankstinio pasiruošimo, labai sunku nesužaloti priešininko. Blogiausia, kad policija visiškai feilino užtikrinti teisingumą.

Ką sako sisteminė žiniasklaida? ELTA!

Po Vytauto Landsbergio kalbos tarp prorusiškojo aktyvisto L. Ragelskio ir kelių kitų asmenų kilo žodinis konfliktas.

Iš pradžių buvo du aktyvus konfliktai.

Pirmas konfliktas kilo L. Ragelskiui klausantis kažkokio gatvės menininko. Prišoko jaunuolis kartu su savo "teta" ir pradėjo jau tradicinę lietuvišką tiradą apie vatą ir kodėl jis šneka rusiškai. Pagyvenęs jaunuolis akivaizdžiai pažeidė L. Ragelskio asmeninę erdvę, įžeidinėjo rėkdamas į veidą VATA ir kartu su kitu vyru pradėjo stumdyti, plėšti daiktus ir kitaip vykdyti fizinį užpuolimą. Tai visai ne žodinis konfliktas. Tai užpuolimas veikiant grupėje.

Kaip reagavo policija? paaiškino, kad žino jį esant provokatoriumi ir visiškai nesigilino į aplinkybes.

Antras konfliktas buvo tokio pat pobūdžio. L. Ragelskiui šnekant su pagyvenusiu savanoriu prie jo priėjo grupėje buvęs pagyvenęs garbanius 4F ir po pretenzijų, kodėl jis kalba rusiškai - spyrė į kojų sritį. Prie jo prisijungė tikriausiai neblaivus vyras su mėlyna striuke ir su fizinėmis pretenzijomis nukabinti L. Ragelskio Lietuvos vėliavytę. Vėl dvigubas fizinis užpuolimas kai vienas iš įtariamųjų yra apsvaigęs. Kiti grupės nariai nesėkmingai ėmėsi psichologinės prievartos, kad nuvarytų L. Ragelskį šalyn. Grupė pasišalino iš įvykio vietos ir galiausiai pabėgo per aludę "Būsi trečias". Be abejo, ne be įstaigos administracijos pagalbos ir lankytojų džiugavimo.

Vakarinis konfliktas įvyko prie Novotel.

Anot policijos, L. Ragelskis kabinėjosi prie žmonių, juos keikė ir įžeidinėjo. Minėjimo dalyviai nedelsiant kreipėsi į pareigūnus. Aktyvistas buvo sulaikytas įvykio vietoje, pareigūnų veiksmus žmonės net nulydėjo plojimais.

Paskutinio interesanto skambutis policijai buvo su pranešimu apie girtą žmogų besikabinėjantį prie žmonių. Akivaizdus melas, nes prie Novotel rūkę vyriškiai, tarp kurių buvo ir kariniu kostiumu apsirengęs vyras, išvadino L. Ragelskį gaidžiu, pasakė, kad tokius reikia naikinti vaikystėje ir pažėrė kitų įžeidimų. Šito paties interesanto grupėje buvęs jaunuolis iš Trakų, kuris matyt ir suorganizavo pranešėją, naudojo telefono blykstę, kad apakintų L. Ragelskį arba sutrukdytų jam filmuoti.

Ką mes matome? Meluojančią kelių lygių žiniasklaidą. Meluojančius pranešėjus policijai. Neapykantos skleidimą prieš žmogų dėl jo politinių pažiūrų. Pasikartojančius viešus fizinius užpuolimus veikiant grupėje. Grupinį nusikaltimo slėpimą "Būsi trečias" aludėje. Policiją laukiančią sulaikyti visuomenės patį nekenčiamiausią asmenį. Plojančią publiką.

Minios teisingumas.

Jaunuolis su teta.

Jaunuolis puola.

Miesto svečiai puola.

LDiena.lt Tai, ko neparašys sisteminė žiniasklaida

Policijos patruliai – iškviesti tramdyti neva "siautėjančio girto provokatoriaus", gavę pareiškimą iš policiją kvietusio asmens, vietoje patikrino pareiškime išdėstytas aplinkybes. Kol, kol kas nenustatytas asmuo rašė pareiškimo ir vienas policijos pareigūnų jį nagrinėjo, kitas pareigūnas bendravo su Laurynu Ragelskiu. Pastarajam buvo pritaikytas taip vadinamas "laikinas teisių apribojimas".

Įsitikinę, kad L. Ragelskis yra visiškai blaivus, jokių pažeidimų iš L. Ragelskio pusės nenustatytą, policijos pareigūnai informavo jį apie galimybę paduoti skundą dėl policijai pateikto melagingo pranešėjo pareiškimo, taip pat patvirtino, kad neturi pagrindo sulaikyti L. Ragelskį ir atsiprašydami už laikiną bereikalingą sutrukdymą pasiūlė pavežėti iki jam patogios vietos.

Kadangi visas suplanuotas šventinių Vasario 16-osios renginių transliacijas savo Youtube kanalui rusų kalba "Litovec RUBIT PRAVDU!" Laurynas Ragelskis jau buvo baigęs, šis mielai pasinaudojo policijos patrulių pasiūlymu ir vietoj taksi – išskirtiniu transportu su švyturėliais nuvyko prie savo automobilio.

Suprasdamas, kad policijos patruliai yra priversti dirbti išskirtinio spaudimo sąlygomis ir buvo sąmoningai klaidinami juos melagingai, dėl neva viešosios tvarkos pažeidimo, iškvietusio asmens, Laurynas Ragelskis policijos pareigūnams patvirtino neturįs pretenzijų dėl jų darbo.

Palinkėję vieni kitiems gero ir ramaus vakaro Lietuvos pilietis Laurynas Ragelskis ir Lietuvos policijos pareigūnai gražiai ir draugiškai atsisveikino.

Dėl kitų aukščiau straipsnyje išvardintų Lietuvos piliečių, Vasario 16-osios šventinių renginių metu pažeidinėjusių Lietuvos respublikos įstatymus, bus atliktos visos būtinos teisinės procedūros, siekiant nubausti viešosios tvarkos ir Visuomenės informavimo įstatymo pažeidėjus, neapykantos kurstytojus Lietuvos respublikos įstatymuose numatyta tvarka.