Dar vienas pretendentas į MO muziejaus ekspoziciją ir Valstybės premiją?

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-02-19 02:27:00, skaitė 457, komentavo 2

Dar vienas pretendentas į MO muziejaus ekspoziciją ir Valstybės premiją?

Dienraštis Kauno diena vakar pranešė, kad Kauno apskrities policija sulaukė pranešimo apie sudegintą Lietuvos valstybės vėliavą. Pranešimas gautas 17.38 val. savitarnos portale epolicija.lt. Prie jo buvo pridėtas ir vaizdo įrašas. Kol kas tik įvykio aplinkybių patikslinimą pradėjusi policija, jau nustatė, kad galimas įtariamasis – Kaišiadorių rajono gyventojas. 

Gali būti, kad tai ne nusikaltimas, o eilinis meno šedevras, labai tvari ir turinti šedevro algoritmą instaliacija, kuri papuoš MO muziejaus, kuriame kaupiami panašūs meno šedevrai, ekspoziciją.

Nėra abejonių, kad naujojo meno šedevro autorius bus apdovanotas Nacionaline kultūros ir meno premija. 

Mes juk turime precedentą!

2021 metais įsitikinome, kad ši premija tapo lietuvių Tautos pažeminimo įrankiu. Apie tai rašiau savo  portale (https://lebionka.blogspot.com/2021/12/nacionaline-kulturos-ir-meno-premija.html):

Trečią kartą valdžia spjauna lietuvių tautai į veidą Vasario 16-os proga. Nepriklausomybės paskelbimo dieną – geresnės datos nepasirinksi, nuodai tiesiai į širdį, labiau nepažeminsi – kaip pasityčioti per gimtadienį! Šį kartą tokiu spjūviu į Tautos širdį tapo pagarsėjęs degeneratas Dainius Liškevičius, išniekinęs Valstybės vėliavą! 

Apie tai paskelbė visa globalistinė žiniasklaida. 

Vienas iš "Šeimų Sąjūdžio" vadovų Algimantas Rusteika FB rašo:

„Pamenat "šiuolaikinio meno darytoją" , MO "muziejaus" žvaigždę Dainių Liškevičių, autorių labai vertingo kūrinio, kuriame ši žmoga, išsigleizojusi priekines kojytes ir snukutį šokoladu ir darydama akivaizdžią kiekvienam aliuziją į prastesnio kvapo rudos spalvos organinę medžiagą, nusivalė Lietuvos Respublikos valstybine vėliava?

Tai va, ši didžioji menininka tapo mankurtų ir bukalaurų valdžios palaimintuoju. Apdovanotas nacionaline kultūros ir meno premija "už ilgalaikį indėlį Lietuvos kultūrą". Gaus savo 32 000 sidabrinių. Taip valdžia atsilygina saviesiems.

Jei ne Didžiojo šeimos gynimo maršo metu pareikšta kritika už pasityčiojimą iš valstybinės vėliavos, niekas šio seniai užmiršto "kūrinio" ir "kūrėjo" nebūtų ir pastebėjęs. Šiaip, Dainiau, galėtum pasidalint truputuką, nes taip ir būtum likęs žinomu tik vamzdžių autoriams, o jau apie nacionalines tai ir svajot nebūtų ko.

Sveikiname laureatą ir linkime ilgų gyvenimo metų ir kūrybinės sėkmės. Siūlome menininkai artimiausiais metais išsigleizoti šiuolaikiškąją fizionomiją fiziologine tyrele ir nusivalyti Izraelio ar Jungtinių Amerikos Valstijų valstybinėmis vėliavomis ar net pačia šešiaspalve. Tada neabejotinai tapsi ir kokios nors pasaulinės premijos laureatu. Kūrybinės sėkmės, Dainiau!“

 Visuomenininkas Vilius Kavaliauskas FB taip pakomentavo šį akibrokštą:

"PREMIJA, KURIOS VERTA ŠIANDIENOS VALSTYBĖ. Gyvenime – viskas logiška. Šiandieninė kultūros vadovybė į mūsų Trispalvę musišluostė ne tik rankas, bet ir batus. Atgimimo didieji, signatarai, savanoriai ir partizanai apsiverstų karstuose, jeigu jiems būtų pasakę, kad aukščiausią įvertinimą jų sukurtoje valstybėje galima gauti išniekinus Vėliavą.

Lrt.lt nuotraukoje: naujausias Nacionalinės kultūros ir meno laureatas Dainius Liškevičius, ką tik pradėjęs savo didįjį Kultūros žygį. Sveikiname Laureatą, Kultūros ministrą ir Prezidentą, kuris asmeniškai įteiks premiją naujas kultūros gaires nubrėžusiam Kūrėjui.

https://www.youtube.com/watch?v=F3nnHW4LOzg

2021 metų birželio 1d. aš parašiau atvirą laišką buvusiam kolegai prof.Viktorui Butkui, Mo muziejaus savininkui:

Gerb. Viktorai, 

Labai nustebau, kad mano buvęs kolega, protingas ir išsilavinęs žmogus, žinomas mokslininkas, staiga pametė nuovoką ir savo nuosavame MO muziejuje eksponuoja idiotizmą, įžūlų pasityčiojimą iš Lietuvos valstybės vėliavos.

Šioje situacijoje, kai „menininkas“ Dainius Liškevičius, jo bendraminčiai ir simpatikai, tvirtina, kad vėliavos išniekinimas yra menas, o dauguma piliečių tai vadina pasityčiojimu iš valstybės, mano nuomone, reikia atlikti kontrolinį eksperimentą, įrodysiantį, kuri iš pusių yra teisi.

Tau, gerb.Viktorai, mokslininkui-eksperimentatoriui, tai turi būti taip suprantama ir priimtina.

Kontrolinis eksperimentas labai paprastas: Dainiui Liškevičiui reikia paimti JAV, Izraelio ir LGBT vėliavas ir su jomis atlikti tą patį, ką jis darė su Lietuvos vėliava. Tuomet šio performanso video siūlau paskelbti bent dviejuose užsienio dienraščiuose: Izraelio „Haaretz“ ir JAV „The New York Times“.

Štai ir paaiškės, ar MO muziejuje saugomas meno kūrinys, ar tai yra nusikaltimo daiktinis įrodymas.

Manau, kad Izraelio ir JAV šiuolaikinio meno žinovai sugebės įvertinti pono Liškevičiaus „meną“, jei šio meno niekaip nesugeba įvertinti Lietuvos generalis prokuroras.

Aš, gerb.Viktorai, apeliuoju į Tavo sveiką protą.

Su pagarba, Algimantas Lebionka